45'
75'

Mannen, 1, 2e klasse A

23 september 2017 15:00

Een glazen bol is doorgaans niet de beste manier om iets te voorspellen. Feiten zijn beter. OSV wordt gezien als de zwakke schakel in zaterdag 2A, maar voorlopig heeft de ploeg van de nieuwe trainer Ron van der Velde drie punten binnengehaald bij de start van de competitie. OSV won door twee prachtige treffers van Nicky Roele en Jermaine Jeulink met 2-1 bij DVVA.
Zelf was hij niet eens verrast. Het stukje op het Amsterdamsche Voetbal met de voorspelling dat OSV het dit jaar heel moeilijk gaat krijgen, gebruikte Van der Velde met plezier naar zijn jongens voor het duel met DVVA, dat al een paar jaar wordt ingeschat bij de top van 2A.
,,Dit is een mooie start van de competitie. Ik heb de jongens voorgehouden dat we best een moeilijk seizoen tegemoetgaan. En dat we in de eerste wedstrijden alvast wat punten bij elkaar moeten sprokkelen. Dan is zo’n zege heel fijn”, kijkt Van der Velde terug op de plezierige competitiestart.
De mix van zaterdag- en zondagspelers valt in elk geval niet tegen. In de voorbereiding schortte er nog wel wat aan het elftal, maar tegen DVVA stond er een team, dat bereid was hard te werken. ,,Schorsingen en blessures kunnen we eigenlijk niet gebruiken. We moeten het dit seizoen met een man of vijftien, zestien doen. We zullen dus als team moeten opereren, elkaar niet laten zakken en niet het hoofd buigen bij tegenslag.”
Van der Velde zette tegen DVVA Dave Sijbrands en Mischa Klaver in het hart van de verdediging, Jordy van Beek en Melle Bruijns dekten de zijkanten. Op het middenveld had Rik Smits gezelschap van Jesse Willems en Hidde Rozendaal. De aanval werd gevormd door Nicky Roele, de teruggekeerde Adil Jamal en Jermaine Jeulink. ,,Een ploegje dat heel aardig kan voetballen’’, in de ogen van Van der Velde.
DVVA en OSV begonnen voorzichtig. De eerste helft leverde weinig spektakel en kansen op. OSV kreeg er twee en de tweede betekende na een half uur een voorsprong. Roele kwam alleen voor de DVVA-doelman, wachtte lang en lobde de bal mooi in het doel.
De gelijkmaker viel op een ongelukkig moment. ,,In blessuretijd van de eerste helft. Een verdediger gaat er stevig in, de bal gaat op de stip”, zegt de trainer van OSV. Na de 1-1 volgde een veel aantrekkellijkere tweede helft. Jeulink zorgde uiteindelijk voor de beslissing. ,,Hij schoot een kwartier voor het einde de bal prachtig in het kruis.”
OSV kreeg nog kansen op 1-3 en meer, maar moest in de slotfase ook nog uitkijken dat de gelijkmaker niet viel. ,,De eerste twintig minute na de rust is DVVA niet op onze helft geweest. We maken de 1-2 en kunnen de wedstrijd in het slot gooien. Uiteindelijk krijgen we het toch nog even benauwd in de slotfase’’, aldus de tevreden Van der Velde.
Komende zaterdag volgt de eerste thuiswedstrijd. Castricum komt op bezoek. Van der Velde heeft er gewerkt. ,,Niemand mag afhaken als we het willen halen dit seizoen. Daar blijf ik bij de jongens op hameren.”