Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse A

29 september 2012 14:45

Scheidsrechter

Snoek, P.

Afgelopen zaterdag gingen wij op bezoek bij AFC.  AFC had tot deze zaterdag 3 punten verzameld en zou tegen ons natuurlijk graag een overwinning willen bijschrijven. De voorbereiding van de wedstrijd vond plaats in huiselijke sfeer bij leider thuis en onder het genot van een broodmaaltjd werd ontspannen naar de wedstrijd toegeleefd. De volgende OSV-ers traden aan op sportpark Goed Genoeg:

Marco Keevel; Melle Bruijns, Mischa Klaver, Dave Sijbrands, Sebastiaan van Loenen; Joey de Groot, Donny Sijbrands, Dick Bos, Niels Rietvelt; Renco Bakker en Jermaine Ristie. Op de bank zaten Donny Reugebrink, Stephan Guitoneau, Paul Denslagen.

De opening van de wedstrijd was duidelijk voor AFC, zij toonden aan er vol in te gaan en OSV werd het voetballen zeer moeilijk gemaakt, of maakte OSV het zichzelf moeilijk?  AFC nam het initiatief door vooral de lange bal te hanteren op hun voorste linie en de daarop volgende afvallende bal voor zich te winnen. Het leverde het nodige werk op voor de OSV defensie. Het enige wat wij hier tegenover wisten te zetten was ook een lange bal maar dat is waar onze kracht niet ligt. In de 7e minuut leek AFC de openingsgoal te maken, vanaf de linkerkant werd de bal gevaarlijk buiten bereik van Marco ingedraaid maar via een OSV been werd het slechts een corner. Bij OSV ontbrak ook nog eens de nodige scherpte wat ondermeer bleek toen Mischa zich verslikte op eigen helft, gelukkig was het Dave die nog op tijd wist te corrigeren. De vrije trap die hierop volgde leverde AFC niets op. Na een kwartier begon er bij OSV ook pogingen te ondernemen die iets met  voetbal te maken hadden. Diverse combinaties leidden nu tot enige pressie richting het AFC doel. In de 18e minuut was zo’n aanval bijna succesvol, na een combinatie tussen Jermaine Donny en Renco, had Renco oog voor de opkomende Dick en deze zag de goalie te ver voor zijn doel staan en probeerde de bal erover te krullen en dat lukte maar tevens verdween de bal ook over het doel. Hierna bleef AFC grip op de wedstrijd houden en lukte het OSV een paar keer eruit te komen maar veelal onzuivere passing maakte een goed vervolg onmogelijk. Halverwege de eerste helft werd bij slordig balverlies een AFC aanval ingeluid en eindigde met een lage schuiver van buiten de 16 waarbij Marco naar de hoek moest en de bal pakte. Dave begon zich van achteruit meer met het spel te bemoeien en na goed doorzettend werk wist hij Niels te bereiken die buitenspel omzeilde en redelijk vrij in de 16 kwam en hierin werd gevloerd, de scheidsrechter liet doorgaan en uit de opvolgende uitbraak kwam AFC ook heel dicht in onze 16 en er ging ook een AFC-er tegen de vlakte maar ook deze overtreding bleef zonder gevolgen. Het begon meer op een wedstrijd te lijken, maar het niveau van OSV was nog steeds ondermaats. AFC bleef volharden in de lange bal gevolgd door enkele korte combinaties zodat de druk op ons bleef.  Nadat Dick een aanval van AFC wist te onderscheppen lanceerde hij Jermaine en die ging richting doel en strandde door een verdediger in de 16. Bij een andere OSV uitbraak besloot Renco de keeper eens te testen met een laag schot. Na een half uur was de openingstreffer een feit, bij een ogenschijnlijke ongevaarlijke situatie kwam Marco ver uit zijn doel en ging daarbij toch in de fout zodat AFC de 1-0 kon binnen schuiven. Niet veel later brak AFC  weer door de OSV defensie en moest Sebastiaan met een sliding een AFC-er stoppen, hierbij raakte de aanvaller behoorlijk geblesseerd en moest het veld verlaten. De corner die hierop volgde leidde een OSV uitbraak in en was het Dick die uiteindelijk in de 16 van AFC verscheen en gewillig naar de grond ging en daarop de gele kaart te zien kreeg. Vlak voor rust kreeg Dick bij een overtreding zijn tweede geel en mocht een minuut eerder dan de rest richting kleedkamer afreizen. OSV leek nu een verloren wedstrijd te spelen, een sterker AFC met een man meer en een voorsprong.

In de rust moest er een keuze gemaakt worden, of als één team voor een resultaat strijden met als gevolg dat het gruwelijk mis kon gaan of zo lekker doorgaan waarbij je zeker weet dat er geen eer te behalen zou zijn.  Ook Joey verliet geblesseerd het toneel en Donny Reugebrink ging de tweede helft beginnen.

Vanaf nu een totaal andere wedstrijd waarin OSV vol zat met strijd. Al snel in de tweede helft ging een AFC-er de fout in, en kon Niels alleen op de keeper afgaan en zijn poging strandde op de keeper, de rebound die voor Renco was was te zacht om gevaarlijk te worden. Het duurde niet lang of de volgende grote kans diende zich aan, weer was het Niels die de onzuivere passing bij AFC wist af te straffen en samen met Renco ging hij op het doel af, eerst bediende hij Renco die daarna weer terug passte op Niels maar half in de rug gelopen kon Niels niet afdrukken. Na een kleine 10 minuten mochten wij Paul weer verwelkomen die Jermaine kwam vervangen. Hierop volgde de nodige omzettingen, wat resulteerde in nog meer druk op AFC. Het hele spelbeeld was omgedraaid en uit niets bleek dat wij met een man minder speelden. Waar OSV voor de rust bleekjes acteerde ging men nu voorop in de strijd en maakte wij het AFC het zeer moelijk. Nu werd Renco gelanceerd en kon ondanks dat hij behoorlijk buitenspel stond alleen op de keeper afgaan en zijn inzet was ook te slap. Ook AFC kwam nog gevaarlijk in de buurt van Marco, na een goede combinatie door de defensie kwam een aanvaller de 16 ingesneden en zag een grote opening in de korte hoek en dacht zo Marco te passeren, echter zijn vingertoppen waren genoeg om de bal tot corner te werken. Na een goede combinaties tussen onze Donny’s werd Dave bereikt en deze probeerde zich tussen enkele door te wurmen en werd op zo’n 20 meter gevloerd, de vrije trap die volgde werd door Donny Sijbrands over de goal gekruld. Bij een AFC corner werd de bal afgeslagen en in de rebound laag in de hoek geschoten maar ook deze inzet was voor Marco. De laatste 20 minuten van de wedstrijd kreeg een hoge amusementswaarde waarbij er nog enkele goede OSV kansen ontstonden, eerst was het Renco die in de 16 kwam en voldoende gehinderd werd om echt lekker uit te halen. Niet veel later was het AFC zelf die zo vriendelijk leek te zijn om ons de gelijkmaker te schenken, nadat Niels goed door aan het jagen was werd een verdediger gedwongen om de bal over zijn keeper te lobben en verdween de bal net naast het doel. OSV bleef zoeken naar de opening, die veelal aan de flanken lag maar men bleef eigenlijk volharden om alles door de as te spelen.  In de 80e minuut nam Sebastiaan snel een vrije trap op de vrijstaande Donny Sijbrands die een prima voorzet gaf en Niels leek de gelijkmaker in te knikken maar helaas ging deze net langs de paal. Gesterkt door de vele kansen bleef OSV druk uitoefenen, nu was het weer Sebas die de bal veroverde en een bal vanaf links voorgaf deze werd afgeslagen en belandde bij Dave die vanaf 20 meter uithaalde en de keeper kansloos liet maar helaas op de paal spatte. AFC bleef sluw wachten op de counter,  die kwam logisch genoeg nog enkele malen doordat wij het geloof hielden in een treffer, maar de defensie wist het gevaar telkens te elimineren. In de 88e minuut wist Mischa ver op de AFC helft te bal te veroveren en had oog voor Donny Reugenbrink die vanaf rechts een lage voorzet produceerde en deze voorzet kon niet weggewerkt worden en in de scrimmage kon Renco zijn voet tegen de bal zetten en zo verdween de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1. Na deze late treffer rook OSV bloed en wilden wij alsnog alle punten meenemen naar Noord, en in de blessuretijd gaf Sebas de bal voor vanaf links en er ontstond weer een scrimmage en nu werd de bal als laatste geraakt door een AFC-er en deze passeerde zijn eigen doelman zodat de 1-2 met groot gejuich werd ontvangen. Vlak hierna vond de scheidsrechter het genoeg en werd de overwinning met een hoop lawaai gevierd.

Volgende week komt koploper WV-HEDW op bezoek bij OSV, en hopelijk weten we dan de gehele wedstrijd deze tweede helft te spel.