Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse A

6 oktober 2012 14:30

Scheidsrechter

Beudeker, P.P.

Vandaag kwam koploper WVHEDW op bezoek, een mooie tegenstander om te kunnen meten waar wij op dit moment staan. Gevoed door een prikkelende uitspraak van spits Renco en de aanwezige camera van de website hetamsterdamschevoetbal.nl wilden de bezoekers ook OSV wel een toontje lager laten zingen. Weer enige aanpassingen in de opstelling, beide Donny’s waren afwezig en Dick was geschorst. Door de vele regenval waren een hoop clubs afgelast en dat was duidelijk te zien aan het aantal toeschouwers, zij zagen deze OSV-ers  het veld betreden:

Marco Keevel; Melle Bruijns, Paul Denslagen, Darryl Dix, Govert Vogel; Joey de Groot, Mscha Klaver,  Sebastiaan van Loenen; Dave Sijbrands; Niels Rietvelt en Renco Bakker. Op de bank zaten Stephan Guitoneau, Jermaine Ristie, Mohamed Bamzil en Michel Heeren.

De eerste 10 minuten vond de strijd voornamelijk plaats op het middenveld, beide teams waren op dat moment nog aan elkaar gewaagd. OSV kwam een keer dichtbij de 16 via een combinatie tussen Niels en Renco en het vervolg werd afgevlagd voor buitenspel. Ook de bezoekers kwamen bij onze 16 in de buurt na een slippertje  van Paul, uiteindelijk kon Govert het gevaar onschadelijk maken. Beide doelmannen hadden in tot aan deze fase geen werk hoeven te verrichten. Na een klein kwartier moest Joey een bal wegwerken maar raakte deze niet lekker waardoor wij een corner weggaven, deze draaide gevaarlijk naar binnen en was het keeper Marco die zijn hand tegen de bal zette maar het gevolg was dat de bal bij de linksbuiten in de voeten kwam en gevaarlijk hard en laag voorzette en een WVHEDW-er kon zijn de 0-1 van dichtbij binnen schieten. Vanaf dit moment werden de bezoekers beter en kon OSV een fase lang geen vuist maken. De schijnbare 0-2 lag al snel achter Marco, na een foutieve pass van Melle kon de linksbuiten de bal oppakken en snelde zich langs de OSV defensie en op het juiste moment volgde de breedtepass op de meelopende spits en schoof de bal binnen, echter op advies van Jeroen werd de treffer niet goedgekeurd. Bij OSV kon men niets meer dan tegenhouden, verdere opbouwende acties zaten er niet in omdat WVHEDW veel alerter reageerden en daarna meteen weer druk op OSV zette. In de 22e minuut was de 0-2 een feit, eerst kon OSV een aanval onderscheppen maar het vervolg was dusdanig dat de bezoekers weer konden overnemen en een aanvaller soleerde op de achterlijn en legde simpel terug waardoor en deze treffer was wel geldig. Hierna namen de bezoekers ietwat gas terug en bood het OSV de kans om nog iets van de wedstrijd te maken. Wij konden elkaar nu wat makkelijker vinden en een ook in de combinatie ging het allemaal iets beter, echter bleef WVHEDW loeren op balverlies bij OSV en snel hun gevaarlijke spelers in stelling te brengen.

Govert nam snel een vrije trap op Dave die Niels in de ruimte vond maar in de 16 strandde Niels op de defensie. Even later was het Melle die na een lange pass van Paul ook de 16 inging maar ook dit leverde niets op. WVHEDW werd ook nog gevaarlijk, met een gevaarlijke voorzet die ingekopt werd maar gelukkig voor OSV naast ging. Vlak voor rust leek OSV de aansluiting te gaan vinden, na een lange bal van Sebastiaan kon Renco alleen op de keeper afgaan en leek doeltreffend te worden maar zijn schot ging net over de goal. In de laatste seconden voor de rust kwam uiteindelijk de 0-3 op het bord, de bezoekers konden halverwege de OSV helft oppakken en mocht nog 2 man rustig uitspelen en schoot van ruime afstand de bal laag in de touwen. In de rust werd Darryl vervangen die niet meer verder kon en Jermaine mocht aantreden.

Na rust wilde OSV er nog wel iets van maken, meteen goed doorjagen van Jermaine bij de aftrap maar kon helaas niet gevaarlijk worden, in de tegenstoot liet WVHEDW zien dat zij ook nog wel wat goals wilden maken en kwamen gevaarlijk bij Marco. In de 48e minuut wist Jermaine een slechte opbouw te onderscheppen en ging alleen richting keeper, hij mocht nog even aanleggen en schoot de 1-3 via de keeper in. Meteen hierop volgde een WVHEDW aanval en verscheen de spits oog in oog met Marco echter werd de bal slap ingeschoten en kon Marco oppakken. In de 53e minuut mocht Joey vanaf de zijkant een vrije trap nemen en deze kwam uiteindelijk op het hoofd van Mischa maar deze kopte ver en hoog naast. De snelle en gevaarlijke linksbuiten van de bezoekers mocht weer een keer opstomen van OSV en gaf een lage voorzet die Marco niet onder controle kreeg zodat de vrije spits rustig de 1-4 kon maken. Bij OSV vond men het prima zo leek het, WVHEDW mocht rustig hun klasse laten zien en vele mogelijkheden volgden nog. Mischa moest nog een keer ruimen op de doellijn, en ook ontsnapten wij nog aan een penalty toen Mischa een aanvaller onderuit haalde en wij gelukkig slechts een corner tegen kregen. Bij een duel op het middenveld wist Paul met een sliding deze te winnen echter verloren wij Paul toen zijn tegenstander ongelukkig op hem viel en geblesseerd aan de schouder moest Paul vervangen worden door Mohamed. Deze viel trouwens prima in en dat was dan wel weer een lichtpuntje deze middag. Bij een aanval van OSV kwam Govert nog gevaarlijk in de 16 en zijn kopbal werd door de keeper gepakt, maar ook Govert kon hierna geblesseerd naar de kant waardoor Stephan in het veld kwam. De OSV opstelling werd nu helemaal gewijzigd en was het hopen dat de uitslag geen al te grote cijfers zou krijgen, maar al snel lag de 1-5 erin, een voorzet vanaf links en Marco stompte de bal weg maar helaas voor de voeten van de spits.  De mooiste goal werd uiteindelijk wel door OSV gemaakt, druk zetten door OSV leidde balverlies in en zo kwam deze bij Stephan die ruim buiten de 16 de bal heerlijk raakte en deze verdween in de bovenhoek, 2-5. Uiteindelijk kon WVHEDW nog twee treffers bijschrijven, allebei de goals kwamen van de flanken, de zesde treffer werd zeer hard achter Marco geschoten en de zevende ging via een stuit hoog tegen de touwen. Hierna vond de zeer sterk leidende arbiter het wel genoeg en bleek WVHEDW een maat te groot voor OSV die een lange tijd niet thuis gaf.

Volgende week wacht alweer een lastige tegenstander als wij naar Aalsmeer gaan.