3 - 5

OSV 3

Mannen beker reserve zaterdag poule, 3, Groep 2 020

20 oktober 2012 14:30

De3 zit in een flow. Na de valse start voor de beker tegen Kadoelen werden er enkel ruime overwinningen geboekt. Vandaag de tweede bekerwedstrijd uit bij DVVA 8. Dertien fitte spelers waren aanwezig om op hoge gras hun kunsten te tonen.

Dat ging lastig in het begin. Passes kwamen niet aan, waren te hard of te zacht. Dit zorgde ervoor, dat de thuisploeg nauwelijks in problemen kwam. Dat kwam het wel toen voorstopper Jan het middenveld indook en een verrukkelijke steekbal gaf op de diepgaande Joris. Kenmerkend met de buitenkant schoot hij De3 naar een 0-1 voorsprong. Die stand bleef ongeveer vijf minuten staan, want miscommunicatie achterin zorgde ervoor dat Andy tegenover twee aanvallers kwam te staan en leidzaam moest toezien hoe de gelijkmaker gemaakt kon worden. De3 bleef wel de bovenliggende partij en de schade werd dan ook redelijk snel hersteld. Een onderschepping op het middenveld, Frank die Albert op maat bediende en Albert schot rustig binnen. Uiteindelijk kon De3 met een 1-3 stand richting de rust gaan. Sander had een schitterende actie op links en gaf hard voor, waar Joris al glijdend de doelpman kon passeren.

Na rust speelde De3 ietwat onrustiger, waardoor DVVA nog iets kon terugdoen en de 2-3 liet aantekenen. De ingevallen Richard kon na een goede een-twee met Kees alleen op de doelman afgaan en beheerst zijn doelpuntje maken, zijn tweede ooit en nu niet via een tegenstander. De thuisploeg wilde nog niet opgeven en binnen de minuut lag de aansluitingstreffer alweer binnen. De genadeslag kwam zo'n tien minuten voor tijd. Een strafschop van Albert was gelukkig hard genoeg, zodat de doelman net geen redding kon brengen. De 3-5 kwam daarna niet meer in gevaar.

Aangezien Kadoelen ook haar tweede wedstrijd in winst wist om te zetten is de kans op overwinteren in de beker onzeker wordt. Over enkele weken nog tegen TOB 3 en dan zal het bekertoernooi er waarschijnlijk opzitten. We kunnen ons dus volledig gaan richten op de competitie. Te beginnen volgende week thuis tegen DVVA 9.