Mannen Zaterdag reserve, 3, 4e klasse 08

27 oktober 2012 14:30

Scheidsrechter

Edo van der Boom

De druk wordt groter op De3. Als ongeslagen koploper wil tenslotte iedereen van je winnen. Aan de spelers van De3 om elke gedachte van de tegenstander de kop in te drukken. Vandaag stond DVVA 9 op het programma. Zij hadden ook nog geen nederlaag geleden, maar speelden wel al twee maal gelijk. We konden dus aan de bak.

De3 kon vandaag beschikken over Abel, Albert, Andy, Danoe, Dolf, Frank, Jan, Joris, Kees, Niels, Remmet, Richard, Romain, Sander en Wouter. Daar onze vaste scheids vandaag afwezig was, waren we blij, dat Edo na zijn eigen wedstrijd de wedstrijd wilde leiden.

De3 ging weer als vanouds van start en dat had gelijk resultaat, want in no time had Joris ons al op aangeven van Albert op 1-0 gezet. Daarna werd er gezocht om de voorsprong te vergroten. Maar na een kwartier ging De3 steeds slordiger spelen. We liepen overal, waar we niet moesten lopen. De gasten, die zeker kwaliteiten hadden, kwamen hierdoor terug in de wedstrijd. Het was aan Andy te danken, dat we op voorsprong bleven. Toch moest hij in de eerste helft capituleren, waardoor beide ploegen met 1-1 richting de kleedkamer konden.

Na rust de nodige wisselingen. Het bleef een gelijkopgaande strijd. Na een kwartier moest Albert geblesseerd het veld verlaten. Bij een hoekschop ging hij naar de grond en moest uiteindelijk dizzy het veld verlaten. Richard mocht na zijn goede invalbeurt van vorige week wederom in de spits gaan spelen.

Frank leek vlak daarna De3 weer op voorsprong te brengen. Joris lanceerde Frank en leek alleen op de doelman af te gaan. De DVVA-grensrechter zag het gevaar en stak laat de vlag omhoog, waarna Edo de aanval affloot. Frank was boos, heel boos. En dat kwam De3 ten goede. Niet veel later kreeg De3 aan de zijlijn een vrije trap te nemen. Danoe legde de bal bij de tweede paal en Frank toornde boven alles en iedereen uit en met een krachtige kopbal zorgde hij voor de 2-1. Frank was blij, heel blij. Toch was zijn boosheid nog niet geheel weg. Binnen vijf minuten had hij zijn tweede van de middag gemaakt. Vanaf rechts wurmde hij zich de zestien in en schoot vernietigend de 3-1 op het scorebord.

De tegenstander gaf zich echter nog niet gewonnen. Een late tegentreffer was het resultaat, maar kansen op een gelijkmaker kwamen er niet, waardoor De3 ook de vijfde competitiewedstrijd in winst wist om te zetten. Volgende week op bezoek bij het laaggeklasseerde AFC. Om 17.00 uur wel te verstaan. Weer drie punten?