Scheidsrechter

Rijn, L.F. van

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag kwam het laag geklasseerde Opperdoes op bezoek, na de nederlaag bij Zandvoort een week geleden zou dit een prima tegenstander kunnen zijn om weer de overwinning te behalen. Paul, Daryl en Govert waren afwezig door blessure’s of ziekte, Renco was dit weekend afwezig en keeper Marco moest in de warming-up afhaken, de volgende OSV-ers betraden het verlichte veld:

Michel Heeren; Melle Bruijns, Mischa Klaver, Dave Sijbrands, Sebastiaan van Loenen; Joey de Groot,  Donny Sijbrands, Donny Reugebrink; Jermaine Ristie, Niels Rietvelt, Dick Bosch. Op de bank zaten Stephan Guitoneau, Mohammed Bamzil, Samir Moestafa, Andy Ommen en Marco Keevel.

Al in de openingsfase kreeg OSV een tegengoal te verwerken, Opperdoes kon overnemen en combineerde makkelijk over het middenveld en produceerde een bal achter Melle waarbij hun linkerspits vrij de 16 in kon komen en oog in oog met Michel de 0-1 tegen het net schoot. Een slap begin van OSV en nu moest wij opzoek naar de gelijkmaker. Combinaties gingen te stroef en vaak zat er wel ergens een Opperdoeser been tussen zodat een vlotlopend vervolg er niet in zat. In de 10e minuut lukte het Jermaine langs zijn man te snellen en gaf een voorzet die bij de 2e paal daalde, helaas alleen net te hoog voor Dick zodat hij besloot de bal met zijn handen erin te slaan. Niet verstandig want nu kon de scheidsrechter weinig doen dan de gele kaart te tonen. Het spel speelde zich voornamelijk tussen beide strafschopgebieden zich af maar werk voor beide keepers zat er op dat moment weinig in. Opperdoes bleek een hechte verdediging te hebben die weinig ruimte bood om er echt doorheen te komen. In de 16e minuut was Joey sterker in een duel en veroverde de bal, en vanaf 25 meter begon hij aan iets moois en passeerde 3 verdedigers en kwam oog in oog met de keeper en met een slepende beweging passeerde hij ook deze en vanaf links kon hij de bal het doel in tikken, 1-1.

Het duurde niet lang voordat er weer gescoord werd, nu was het Opperdoes die een vrije trap mocht nemen en gevaarlijk voor het doel van Michel langs ging en terug gekopt werd op een vrijstaande man die 1-2 binnen tikte, maar gelukkig voor ons werd deze afgefloten wegens buitenspel. Het spelbeeld bleef hetzelfde, een strijd op het middenveld en ook met zichzelf. OSV schoof langzaam iets meer op richting Opperdoeser goal maar kwam sporadisch in de buurt, Dick kwam de 16 in en trok de bal terug maar vond helaas geen OSV-er die kon uithalen. OSV kreeg wel enkele vrije trappen mee op de helft van de bezoekers, waarvan Dick er een van grote afstand net over de goal zag eindigen. Ook Michel moest voor rust nog een keer in actie komen bij een uitbraak, en het lage schot wist hij te keren en de meegesnelde Dave deed het resterende opruimwerk. Met een 1-1 stand ging men de rust in.

Na rust was de eerste mogelijkheid voor Opperdoes, een gevaarlijk schot werd door Michel tot corner verwerkt. Uit de corner kwam OSV in balbezit en schoof weer op richting doel van de tegenstander. Een vrije trap van Donny Sijbrands draaide gevaarlijk in maar werd doorzien door de keeper die uiteindelijk de bal in bezit kreeg. Bij een andere vrije trap leek Niels de bal binnen te koppen bij de tweede paal maar helaas ging deze net naast. OSV hield de druk en er werd ook met meer vertrouwen gespeeld en het wachten was op het moment dat de opening gevonden zou worden, en die kwam snel. Een heerlijke pass vanaf het midden kwam achter de verdediging en de snelle Jermaine sneed voor zijn man de 16 in en werd onderuit gegleden en dit leverde OSV een penalty op. Deze werd door Niels laag in de linkerhoek geplaatst maar daar ging ook de keeper heen en in plaats van de voorsprong restte slechts een corner. Deze corner werd eerst nog afgeslagen maar in het vervolg weer ingebracht en nu sprong Niels ietwat enthousiast mee waardoor de keeper en een verdediger naar grond gingen. In het vervolg hierop ontving Niels een klap en ontstond er een kleine schermutseling, resulterende in het 2e geel voor Niels en ook Donny Reugebrink ontving net als de slaande speler de gele kaart. Nu nog 25 minuten met een man minder, Dick werd kort hierop vervangen door Stephan die in de spits het verzet moest gaan breken.  Het verdere vervolg van de wedstrijd toonde niet aan dat OSV met een man minder speelde, Opperdoes werd op eigen helft gehouden en OSV probeerde toch op zoek te gaan naar de overwinning. De gasten hadden meerdere overtredingen nodig om OSV op afstand te houden, eenmaal claimde OSV nog een strafschop nadat Stephan in de 16 onderuit gehaald werd. In de slotfase kwam er nog een offensief van Opperdoes, eerst waren zij gevaarlijk nadat Dave de bal niet weg kon werken en van dichtbij werd er op doel geschoten waarbij Michel met een prima redding de bal keerde echter het gevaar was nog niet geweken waarbij de rebound op de lat boven Michel kwam en uiteindelijk werd deze buiten de 16 gewerkt, hierop volgde een OSV overtreding waarna Opperdoes een vrije trap mocht nemen. Deze draaide gevaarlijk in belandde bij de tweede paal en kon tegendraads worden ingeschoten en rolde zo langs een genagelde Michel, 1-2. In de resterende tijd, die best nog wel lang duurde, bleef OSV fanatiek op zoek naar de gelijkmaker en kreeg nog een vrije trap die door Joey hard richting doel werd geschoten en via een verdediger van richting veranderde tot corner. Helaas bracht deze minder gevaar dan waar wij op hoopte. Nu kwam Opperdoes wederom gevaarlijk bij Michel maar faalde in de afronding.

Het bleef bij 1-2, waarmee de bezoekers iets te veel kregen en OSV nu langzaam zakt op de ranglijst en volgende week gehavend naar HBOK zal afreizen.