OSV 3

Mannen Zaterdag reserve, 3, 4e klasse 08

17 november 2012 12:00

Een ware topper vandaag voor De3. Een uitwedstrijd bij nummer 2 WV-HEDW. Door de nodige afzeggingen en blessures waren er vandaag 13 spelers, die het klusje moesten gaan klaren.

De3 begon met de wedstrijd met Andy; Danoe, Romain, Jan, Niels; Sander, Gertjan, Frank, Steef; Joris en Kees. Dolf en Richard waren de wissels.

Waar de thuisploeg misschien had gehoopt vandaag een kans te maken, kregen ze al snel te maken met onze efficiency. Frank zette vroeg druk en door zijn onderschepping lanceerde hij Joris. Met buitenkantje rechts zette hij De3 op 0-1. Vlak daarna moest Sander zich door een pijnlijke lies laten vervangen. Dolf was zijn vervanger. WV werd bij tijd en wijle helemaal zoek gespeeld en het wachten was dan ook op het moment, dat dat in de score ten uiting zou komen. Gelukkig duurde dat niet lang. Steef nam een afgeslagen bal vol op de pantoffel. De doelman kon zijn inzet nog keren, maar Kees was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken. De thuisploeg ging hierna iets beter spelen en probeerde met enkele afstandschoten voor gevaar te zorgen. Andy stond echter zijn mannetje, waardoor een aansluitingstreffer uit bleef. Ze probeerden de druk op te voeren, maar juist op dat moment wist Andy, die uit zijn doelgebied moest komen, met een geplaatste bal Joris een op een met de doelman te zetten. Deze werd omspeeld en de 0-3 was een feit. De voetbalshow was nog niet over. Een hoekschop kon door de thuisploeg niet weggewerkt worden, waarna Romain op doel kon schieten. Zijn schot zou geen doel raken, maar de attente Frank kon de bal nog van richting veranderen en de 0-4 scoorde.

In de rust werd afgesproken op de zelfde voet verder te gaan en de thuisploeg niet terug in de wedstrijd te laten komen. Binnen de minuut lag de 4-1 echter al in het netje. Nog niks aan de hand, maar toen Kees vijf minuten later even kortsluiting kreeg en van het veld werd gestuurd, wisten we dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Met tien man werd De3 teruggedrukt en moest er door eenieder hard gewerkt worden om een goed resultaat te behalen.

Door de ruimte, die er voor ons voorin ontstond konden we af en toe toch gevaarlijk worden. Een solo van Frank leidde uiteindelijk tot een strafschop, nadat hij onregelementair werd afgestopt. Na wat overleg ontfermde Joris zich over de strafschop. Ietwat zwak ingeschoten kon de WV-doelman de inzet keren. De 1-5 had waarschijnlijk de wedstrijd in het slot gegooid, maar nu geloofde de thuisploeg nog in een goed resultaat. Zij moesten tot ongeveer de zeventigste minuut wachten tot zij met een mooie kopbal de 2-4 maakten. De3 bleef strijden, maar kon steeds minder een vuist maken voorin, waardoor de druk groot bleef. Dat vlak voor tijd de 3-4 werd gemaakt zorgde nog voor enig paniek, maar via tactisch tijdrekken wisten we de tegenstander redelijk uit hun ritme te halen. De laatste minuut duurde iets langer dan  normaal, maar toen zelfs de scheidsrechter er niet meer in geloofde kon hij niets anders, dan voor het einde fluiten.

Met deze overwinning zette De3 de concurrent weer wat meer op achterstand. Over twee weken is De3 vrij en spelen de nummers twee en drie, WV-HEDW en TOB, tegen elkaar om te bepalen wie onze grootste concurrent om de titel gaat worden. Zaterdag speelt De3 haar laatste bekerwedstrijd tegen TOB 3 om daarna gezellig een biertje te gaan drinken tijdens de Amsterdamse Avond in de OSV-kantine.