Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse A

17 november 2012 14:30

Scheidsrechter

Huigen, M.

Bij bekendmaking van het programma voor dit seizoen werd als eerste gekeken wanneer de wedstrijd tegen HBOK zou zijn. Afgelopen zaterdag 17 november was het zover. Deze derby heeft iets speciaals omdat er goede banden bestaan tussen beide verenigingen en omdat veel spelers elkaar kennen. Dick Bos, Donny Reugenbrink en Niels Rietvelt moesten toekijken vanwege een schorsing. Daarnaast kent de selectie nog een aantal geblesseerden; Daryll Dix, Paul Denslagen, Marco Kevel en Jordi Rietvelt (langdurig).

Voor trainer Rene Panhuis was het afgelopen week dus puzzelen welke 11 spelers hij het veld in zou sturen. Het werden de volgende 11 spelers die HBOK zouden bestrijden:

Michel; Mo, Mischa, Dave, Govert; Joey, Melle, Donny; Jermaine, Renco, Sebas.

Stephan zat wissel samen met Edo, Andy en Tom die alle drie na de wedstrijd van het tweede richting HBOK waren gekomen.

Vanaf het begin signaal werd het duidelijk dat HBOK vroeg druk wilde zetten op de OSV verdediging. Dit resulteerden erin dat er niet echt lekker opgebouwd kon worden en OSV wat slordig was in de passing. Toch was het OSV, dat voor het eerst gevaarlijk werd via Donny. Sebas won een duel om de bal op het middenveld en stuurde Donny de diepte in. Donny won het sprintduel van de rechtsback, maar besloot om al vroeg te schieten. Het schot vanaf de rand 16 was te slap om de keeper in de problemen te brengen. Niet veel later was het HBOK dat iets terug probeerde te doen, maar de bal verdween over de achterlijn voor een corner.

OSV probeerden vooral gevaarlijk te worden via de lange bal. In de 20ste minuut werd een lange bal van Michel verkeerd ingeschat door de HBOK verdediging. De bal belandt bij Sebas die een steekbal geeft op Jermaine. Jermaine wordt op weg naar de keeper gevloerd. De scheidsrechter besluit tot het geven van een gele kaart en een vrije trap aan OSV. De vrije trap levert niets op voor OSV en in de tegenaanval eindigt een mooie aanval van HBOK in het zijnet.

In de 32ste minuut weer een lange bal van Michel die dit keer geen problemen oplevert voor HBOK, maar voor OSV zelf. De moeilijke bal wordt niet goed aangenomen door Govert, die vervolgens het duel verliest. De middenvelder van HBOK geeft een steekbal op de spits welke vanaf rechts alleen voor Michel verschijnt. Uiteindelijk komt Michel als winnaar uit de bus en rest HBOK een corner.

In het restant van de eerste helft gebeurt er vrij weinig tot in de 44ste minuut. Wederom een lange bal van Michel op Renco. De bal wordt door zowel de laatste man als linksback verkeerd ingeschat. De bal belandt uiteindelijk op de hand van de linksback en voorkomt zo dat Renco kan doorlopen richting het doel van HBOK. De scheidsrechter ziet dit niet en fluit niet. Dit was uiteindelijk extra zuur omdat OSV anders een vrije trap op een gevaarlijke positie zou krijgen en de linksback van HBOK kon gaan douchen, omdat deze al in het bezit was van geel.

Op het moment dat iedereen denkt dat er met een 0-0 gerust gaat worden krijgt HBOK een vrije trap voor een kleinigheidje op een gevaarlijke positie. De linksbuiten van HBOK krult deze vrije trap op mooie wijze binnen, 1-0.

Gezien het wedstrijdbeeld van de eerste helft, waarin HBOK zeker niet beter was, ging OSV vol goede moed de tweede helft in. Deze goede moed werd echter al snel wat minder nadat de linksbuiten van HBOK een duel won van Mo aan de linkerkant. Hij gaf de bal in 1 keer voor op de spits die van 1 meter afstand de bal bij de eerste paal kon binnen koppen, 2-0.

OSV leek er even doorheen te zitten en het was eigenlijk alleen HBOK dat bleef voetballen en wat kleine kansjes kreeg om de score uit te bouwen. Dit lukte echter niet en het geloof bij OSV leek weer een beetje terug te komen. Mede dankzij veel inzet en strijdlust werd HBOK terug gedrongen.

In de 58ste minuut wint Renco een kopduel.

In de 73ste minuut resulteerde dit tot de aansluitingstreffer. Sebas geeft een steekbal op Renco die eerder bij de bal is dan de keeper en zo de 2-1 binnen schiet.

Na dit doelpunt was het eigenlijk alleen maar OSV wat de klok sloeg en op zoek ging naar de gelijkmaker. HBOK kwam niet meer aan voetballen toe.

Eerst was het Melle die op links doorkwam en voorgeeft op Renco. Zijn schot werd echter geblokt tot corner. De corner wordt over gekopt door Mischa. Even later is het weer Renco die dit keer gevonden werd door Joey. Zijn schot uit de draai wordt wederom geblokt waarbij afleggen op de opkomende Mo een betere optie was geweest.

Een van de nog spaarzame aanvallen werd door Dave onschadelijk gemaakt. Dave werd hierbij zwaar gehinderd maar kon doorlopen. De scheidsrechter besloot te fluiten en de vrije trap aan OSV te geven. Dit tot grote irritatie van OSV, omdat OSV kansrijk kon uitbreken. In het tumult wat hierop ontstond besloot de scheidsrechter de vrije trap opeens aan HBOK toe te kennen. Hierop werd de bal snel in het doel geschoten door een HBOK speler. De scheidsrechter trapte hier echter niet in en liet de vrije trap opnieuw nemen. Uiteindelijke leverde dit niets op.

Het slotakkoord was wederom voor OSV. Nadat eerst Mo onderuit werd gehaald en heel OSV om een penalty schreeuwde mocht Joey de laatste corner van de wedstrijd nemen. De corner werd weggewerkt en viel op de rand 16 voor de voeten van Dave. Deze kon de bal niet drukken en schoot over.

Hierop besloot de scheidsrechter af te fluiten en kon HBOK zodoende 3 punten bijschrijven. Gezien het wedstrijdbeeld was dit een beetje teveel van het goede. OSV had zeker een punt verdiend, maar stapte uiteindelijke als morele winnaar van het veld. Met deze inzet en wedstrijdinstelling gaan de punten weer vanzelf komen.

Volgende week speelt OSV thuis om 17.00 uur tegen Alcmaria Victrix voor de beker. De laatste twee wedstrijden zijn tegen resp. DVVA en Monnickendam.