Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 043

24 november 2012 17:00

Scheidsrechter

Dijkstra, M.P.

Afgelopen zaterdag mocht de Zaterdag 1 voor de beker strijden. Nadat in de zomer in de poulefase was afgerekend met TOB en Volendam mochten wij in de knock-out fase TABA ontvangen die wij met 5-0 wisten te verslaan. Nu ontvingen wij Alcmaria Victrix, een zondag 4e klasser die in de vorige ronde 2e klasser De Blokkers uit het toernooi wist te stoten. Een mooie tegenstander om weer het vertrouwen op te pakken. De wedstrijd zou aanvangen om 1700 en dan is het toch knap dat diverse spelers alsnog te laat bij OSV aankwamen, hetgeen ondermeer betekende dat A-junioor Danny Scheepstra onder de lat zou gaan beginnen. De volgende spelers traden aan:

Danny Scheepstra; Melle Bruijns, Mischa Klaver, Dave Sijbrands, Donny Sijbrands; Joey de Groot,  Dick Bosch, Niels Rietvelt; Jermaine Ristie, Renco Bakker en Donny Reugebrink. Op de bank zaten Stephan Guitoneau, Mohammed Bamzil, Govert Vogel en Michel Heeren.

De opening was duidelijk voor onze gasten, zij toonden aan dat zij graag nogmaals voor een stunt in de beker wilden zorgen. Al na 5 minuten moest Danny reddend optreden, nadat Alcmaria met een snelle combinatie langs diverse OSV-ers ging eindigde deze aanval met een gevaarlijk schot die door Danny over de lat werd getikt. Ook bij de daaropvolgende corner moest onze keeper handelend optreden. Bij OSV wat spaarzame voorwaartse acties, waarbij de snelheid van Jermaine goed benut werd, en hij met twee voorzetten gevaar wist te stichten. De eerste was uiteindelijk net te hoog en en bij zijn lage voorzet zat de keeper ertussen voordat Renco gevaarlijk dreigde te worden.

Na een nieuwe Alkmaarse aanval kwam een aanvaller de 16 in gesneden en met een laag schot probeerde hij Danny te passeren maar deze wist met de benen redding te brengen. Hierna kwam OSV wat meer in het spel voor en verplaatste het spel zich meer naar de andere helft. Door goed spel kwam de bal bij Donny Reugebrink die oog had voor de ruimte waar Niels zou moeten verschijnen en met een goede pass vond hij Niels en die probeerde uit de draai op doel te schieten maar via een Alkmaars been werd dit een corner. Hieruit was Mischa dichtbij maar zag de bal via een Alkmaarder net naast het goal verdwijnen. Nadat Alcmaria weer op onze helft verscheen verdiende zij ook een corner en deze werd teruggelegd op rand 16 en met een onzuiver schot werd toch nog gevaar gesticht daar de bal door zowel OSV als Alcmaria werd gemist en eindigde uiteindelijk in de handen van Danny. In de 25e minuut snelde Jermaine langs zijn man en zijn voorzet eindigde bij Donny Reugebrink die Renco in de 16 vond, en met een sterke individuele actie wist hij in de draai de 1-0 in de lange hoek te schuiven. Deze voorsprong gaf ons de impuls om Alcmaria verder terug te dringen en betere kansen te produceren. Niet veel later leek OSV de 2-0 te maken via Niels maar na een goeie actie zag deze zijn schot op de lat eindigen. Uit een corner van Joey wist Niels nogmaals de lat te raken, ditmaal met het hoofd. De combinatie Joey en Niels werd nogmaals gevaarlijk, nadat Joey een vrije trap vanaf de zijkant inbracht schampte Niels deze met het hoofd en zag de bal langs de 2e paal achter rollen. Ook Jermaine werd weer eens in stelling gebracht en mocht richting keeper gaan en zag zijn poging stranden. Hierna volgde een dubbele wissel, waarin Mo en Govert het veld betraden voor Donny Sijbrands en Joey. Nadat OSV dus meerdere mogelijkheden had gehad om de marge te vergroten en hierin niet slaagden vonden de gasten het tijd worden om te kijken of er voor de rust nog een gelijkmaker te halen viel. Meerdere malen kwamen zij gevaarlijk in de buurt van ons doel, eerst werd een voorzet door Danny tot corner getikt en die werd nog gevaarlijk ingekopt en op slag van rust nog een mooie aanval die uiteindelijk door de defensie onschadelijk werd gemaakt, en met een 1-0 stand gingen wij richting kleedkamer om weer even op te warmen.

Na de rust pakte OSV het spel weer op en werd Alcmaria weer naar achter gedrongen. Bij een diepe bal op Jermaine kwam de Alcmaria keeper ver buiten zijn strafschopgebied en onderschepte de bal half met lichaam en arm waarop de scheidsrechter deze actie met de gele kaart en een vrije trap bestrafte. De vrije trap werd door Dick genomen en draaide deze met gevoel richting doel en daar ontsnapte Niels aan de aandacht van de defensie en met zijn punt verlengde hij de bal waardoor hij de keeper totaal kansloos liet, 2-0. Nu kreeg OSV een paar goede mogelijkheden en had de score zeker vergroot kunnen worden. Alcmaria kwam eruit en met een hard schot werd het OSV doel niet gevonden, gevaarlijker werd men bij de doeltrap die kort genomen werd en Mischa die de bal verspeelde op de rand 16 maar het schot dat hierop volgde werd door Dave gekraakt en restte Alcmaria een corner. Hierna verplaatste het spel zich weer op de helft waar OSV actief was, na wat rondspelen op het midden zag Donny de ruimte aan de andere kant bij Dick, deze werd bereikt en sneed naar binnen en met een goed schot passeerde hij de keeper, 3-0. Hierna mocht Stephan Renco komen vervangen. Nadat Dick in de 16 bij Alcmaria de verkeerde keuze maakte en balverlies leed, was de Alcmaria counter zeer effectief. Een diepe bal richting middenlijn volgde waarbij Dave aan de kant werd gezet en hierna dook men de ruimte in en snelde richting 16 meter daarbij werd de meelopende speler gevonden en alleen voor Danny werd de 3-1 binnen geschoven. Met nog 25 minuten op de klok moest men toch waken voor de aansluitende treffer. Hierna pakte OSV het weer op en bleef de pressie op Alcmaria Victrix. Een paar goede kansen volgden nog maar de eindpass was net te onzuiver zodat er geen treffers te noteren vielen. Jermaine kruiste voor zijn man de 16 in maar zijn teruggetrokken bal miste precisie zodat Stephan niet kon afronden, even later was het weer Stephan die gevaarlijk zou gaan worden maar nadat Donny Stephan had bereikt zag hij deze inzet geblokt worden. Uiteindelijk kwam de 4-1 alsnog aan de scorepaal te hangen, Jermaine werd op de rechterkant gevonden en deze was alleen met Melle voorin te vinden, het duurde even voordat Jermaine de bal inbracht en deze werd door Melle hard onder de lat ingeschoten, 4-1. In de laatste minuten wilde Alcmaria de stand nog veranderen en kwam men oog in oog met Danny maar die pakte goed, zodat het bij 4-1 bleef. Zo kwam er een einde aan een sportieve en zeer natte wedstrijd en ging men snel de kantine om de Amsterdamsche Avond te vieren.

In de loop van de week zal blijken welke tegenstander wij in de volgende ronde trefen.