12'
37'

Mannen Zaterdag reserve, 4, 5e klasse 03

1 december 2012 14:30

Koud, regen, wind, donker en voetballen in Zaandam. Allemaal ingrediënten voor een waardeloze wedstrijd. Maar niets is minder waar, wanneer OSVIER aantreed tegen het hoger geklasseerde Hellas Sport. Na een soms wat slordig begin, groeit OSV in de wedstrijd en gaat de bal via goed combinatiespel over het hele veld rond. Het is dan ook geheel tegen de verhouding in wanneer de thuisploeg op voorsprong komt.

Het goede spel van OSV wordt gelijk weer opgepakt. Met mooie aanvallen met soms uitstekende combinaties komt OSV tot kansen. Deze worden niet benut. Uiteindelijk is het via een stilstaande situatie, een corner, als OSV langszij komt. Enzo gooit de bal voor en is het Ralph die van randje zestien onberispelijk binnenschiet. Meer dan verdient. OSV gaat beter en beter spelen.

Met geduldig aanvallend combinatiespel worden de mannen van Hellas Sport helemaal scheel getikt. Het is een kwestie van tijd voordat de 1-2 valt. Nadat de keeper van Hellas de zoveelste doelpoging heeft gekeerd mag OSV weer een corner nemen. Vanuit deze corner scoort OSV wederom.

Na een scrimmage beland de bal achter de doelman en is de 1-2 een feit. De Zaandammers hebben helemaal niets meer in de brengen en doet ‘DE4’ er nog een schepje boven op. ‘Aaaah-oooh-aaaah’ is dan ook te horen van de kant wanneer Arjan en gastspeler Edo een prachtige aanval op rechts laten zien. Deze aanval verdiende een luide ‘jaaaaaaa’ als afsluiting, maar daarentegen eindigt deze aanval net zoals hij begon ‘aaaah’.

Hartverwarmend spel voor de kou kleumende fans die wel Hellas Sport wisten te vinden. Na al deze verwennerij denkt Sander ach laat ik eens kijken of ik nog een beetje kan voetballen. En dat kan hij dames en heren. Oudprof Sander Oostrom, 45 jaar, schiet van een meter of 20. Dit schot wordt geblokt, maar de bal is gelijk weer in het bezit van Sander.

De spits van OSV loopt met de bal door en wacht en wacht voor dat ene gaatje. Uiteindelijk is het de keeper van Hellas die net even twee passen naar voren doet. Twee passen waar hij paar seconde later spijt van heeft. Sander lopt de bal van buiten de zestien met ongelooflijk veel gevoel en precisie over de naar lucht graaiende keeper. “Oooooooooooooooooooh”, is dan ook te horen van de aanwezige spelers, wisselspelers en de meegekomen toeschouwers. Sander draait zich om en heeft een glimlach van oor tot oor voordat hij alle felicitaties in ontvangst mag nemen. Wat een goal, 1-3 en rust. Bam!

In de rust wordt er nagenoten van de goede eerste helft alsof de wedstrijd al is geëindigd. We moeten nog een helft. Het zal wel een soort voorgevoel zijn geweest. In de tweede helft gaat OSV door en voert wat wissels door. Het is wachten op de 1-4. Het wordt donkerder en donkerder in Zaandam.

Voor het zover kan, lijkt het ook nog eens harder te gaan regenen. De zoek gespeelde heren van Hellas Sport zeggen dan ook na zo’n 20 minuten spelen tegen de man in het zwart, “scheids fluit maar af, dit gaat nergens over, dit winnen we toch nooit meer”. De warme kleedkamer kan worden opgezocht en wordt er geproost op Ralph die eerder deze week jarig was. Volgende week Tos Actief 3 thuis om 12.30 uur.