Leuke en doelpuntrijke Nieuwjaarswedstrijd

OSV 4

5 januari 2013 14:30

Scheidsrechter

J. Krijgsman

Dit jaar ging de Nieuwjaarswedstrijd tussen De3 en De4. Een strijd tussen twee teams, waar vele OSV-coryfeeën in vertegenwoordigd zijn. Door verschillende omstandigheden hadden beide aanvoerders wel enkele aanvullingen moeten zoeken. Uiteindelijk stonden er genoeg spelers binnen en buiten de lijnen. De wedstrijd stond onder leiding van Jeroen Krijgsman.

De4 nam vanaf het begin het initiatief in handen, waardoor De3 toch enigszins verrast was. Aan de bal ging het allemaal nog wel, maar in de omschakeling liet De3 toch de nodige steekjes vallen. De 0-1 kwam dan ook niet geheel als verrassing. Een voorzet vanaf onze linker kant werd door alles en iedereen gemist, waarna de geheel vrijstaande Sander Oostrom zich met een kapbeweging voor een leeg doel zette en simpel de 0-1 kon binnentikken. De3 was wakkergeschud en ging op zoek naar de gelijkmaker. Kansen kwamen er, maar werden jammerlijk gemist. Uiteindelijk was het Michel Heeren, die met een mislukte voorzet niet alleen doelman Dennis jansen, maar alle spelers verraste, 1-1. Normaal verwacht je dan, dat De3 gaat doordrukken en het verschil gaat maken. Een ingooi van Dolf leidde echter tot balverlies en vanaf de rand zestien mocht Enzo Peters vrij uithalen en met een streep zette hij de 1-2 op het scorebord. De3 kon dus weer in de achtervolging. Het omschakelen gebeurde steeds minder, tegenstanders konden alle ballen vrij aannemen, omdat er nauwelijks druk naar voren werd gezet. De middenvelders van De4 hadden het dus niet al te moeilijk in die fase. Hierdoor kon De4 dus ook regelmatig gevaarlijk worden. Dit resulteerde dan ook in de 1-3. Mink Terpstra ging goed door op rechts en oog in oog met Danoe legde hij de bal opzij, waar Sander Oostrom al glijdend de marge vergrootte tot twee. Ondanks enkele mogelijkheden voor De3 gingen beide ploegen met deze stand ook de rust in.

Na de rust werd duidelijk, dat De3 niet met een nederlaag de kantine in te willen na afloop. Een stuk feller dan voor rust. De aansluitingstreffer liet ook niet lang op zich wachten. Albert kon met een schuiver in de verre hoek de 2-3 maken, waarna niet heel veel later ook nog de gelijkmaker viel. Een vrije trap ging over alle verdedigers van De4 heen en was het wederom Albert, die er als de kippen bij was om de 3-3 te noteren. De4 leek rijp voor de slachtbank. De3 voerde het tempo iets op en zo ontstond er steeds meer ruimte. Frank zorgde er halverwege de tweede helft voor, dat De3 eindelijk op voorsprong kwam. Bij de eerste paal kon hij een voorzet vanaf rechts binnentikken, 4-3. Toch was de wedstrijd niet gespeeld. De4 ging aanvallender voetballen, waardoor De3 enigszins werd teruggedrongen op eigen helft. De op dat moment terechte gelijkmaker werd uiteindelijk gemaakt door Niels Rietvelt, 4-4. Toch kwam er nog een winnaar uit het duel. Een uittrap werd door Albert zelf verlengd, waarna hij zich losmaakte van zijn directe bewaker. Eenmaal los zag hij de doelman van De4 iets voor zijn doel staan, waarna hij met een sublieme lob via de onderkant lat voor de 5-4 zorgde. Doelkansen van Frank (onderkant lat) namens De3 en via Edo (kopbal gestopt) namens De4 bleven vervolgens onbenut, waardoor de Nieuwjaarswedstrijd met 5-4 gewonnen werd door De3.

Namens De3 wensen wij iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2013. De3 gaat proberen haar behaalde titel van vorig seizoen te prolongeren.

Rick en Michel bedankt voor het meedoen.