Assist: Andy Ommen
Andy Ommen (schot)

12 januari 2013 14:30

De3 is dit seizoen goed bezig. Om de goede lijn voort te zetten werd er voor vandaag een oefenwedstrijd geregeld. In eerste instantie zou De3 oefenen tegen de zaterdag 2. Echter konden zij geen compleet team op de been krijgen, waardoor er overgestapt werd naar HBOK 2. Ook een team, dat een klasse hoger dan De3 speelt en daarin ruim bovenaan staat. Een team ook met de nodige ervaring op hoog niveau, dat ook nog enkele oud-OSV'ers had als Carel Bartele, Ron Falize en Theo Bezuijen. We konden dus op een zwaar middagje rekenen.

In de ochtend stonden er nog 14 spelers op mijn lijstje. Bij aanvang van de wedstrijd misten we echter Wouter (met een huis vol zieken), Kees(moest zijn auto ophalen), Albert (moest op het laatst naar een storing) en Jan (kwam iets later). We waren dan ook zeer blij, dat Andy Ommen van De2 zijn spullen mee had genomen naar de club.

Vanaf het beginsignaal namen de gasten het initiatief. De3 leek onder de indruk van de tegenstander. Binnen vijf minuten stond De3 op achterstand. Een hoekschop van rechts kwam voor de goal. Remmet kreeg een slim zetje en maakte daarna hands, wat leidde tot een strafschop. Andy was kansloos, 0-1. Toen niet veel later na een misverstand ook de 0-2 werd gemaakt, leek De3 een  behoorlijke oorwassing tegemoet te gaan.

De3 knokte zich echter terug in de wedstrijd. Daarin werden we geholpen door de doelman van HBOK. Een schot van Sander leek houdbaar, maar stuiterde toch binnen, 1-2. Hoekschoppen zorgden ook voor gevaar. Een kopbal van Gertjan belandde op de lat. Door vroeg stoorwerk werden de gasten regelmatig in de problemen gebracht. Konden zij zich daaruit voetballen, dan zag je wel, dat we tegen een gerenomeerd team aantraden. Maar het vroege drukzetten leidde wel tot een gelijkmaker. De doelman kon in eerste instantie nog redding vbrengen, maar Frank was er als de kippen bij om simpel voor de 2-2 te zorgen. De3 was los. HBOK kreeg het initiatief en via snelle uitbraken en pressie probeerden we voor gevaar te zorgen. En dat had effect. Joris soleerde zichzelf richting de achterlijn, legde terug op de inkomende Frank, die De3 op een voorsprong zette. Andy Ommen liet zich ook gelden. Door zijn snelheid kon hij loskomen van zijn directe tegenstander en hield vervolgens het overzicht door de meegelopen Joris te bedienen. De 4-2 werd een feit.

Na rust enkele omzettingen. Albert, Kees en Jan waren inmiddels gearriveerd. Abel en beide Andy's maakten plaats voor hen. In de tweede helft probeerde HBOK het nog wel, maar doordat het tempo een stuk lager lag, kwam De3 zelden in de problemen. Een schotje in de korte hoek en een vrije trap op de paal waren het enige wapenfeit van de gasten na de rust. De3 liet HBOK het spel maken, maar was zelf de gevaarlijkste ploeg. Een aantal kansen werd vakkundig de nek omgedraaid, waardoor de score niet veel hoger opliep. Pas in de slotfase kon het publiek weer juichen. Een splijtende pass van Frank zorgde dat de weer ingevallen Andy Ommen alleen op de doelman af kon gaan. Vanuit een lastige hoek schoot hij beheerst de 5-2 binnen. Dit was uiteindelijk ook de eindstand.

Met deze knappe overwinning lijkt De3 klaar voor de tweede seizoenshelft. Vanaf afgelopen zaterdag ziet De3 er weer top uit. De nieuwe tenues werden al met de nieuwjaarswedstrijd gedragen en inmiddels zijn ook de door "Het Oosten" gesponsorde trainingspakken binnen. Het kan een mooi jaar worden.