Mannen, 1, Groep 1 07

29 januari 2013 20:00

Scheidsrechter

Schipper, R.A.

De eerste wedstrijd die er weer toe deed voor de Zaterdag 1 was meteen de bekerstrijd tegen Eersteklasser Zuidvogels uit Huizen. De voorbereiding op deze strijd was verre van ideaal, de laatste weken was trainen op het besneeuwde veld niet mogelijk. De weersomstandigheden waren afgelopen dinsdagavond ook niet prettig. De volgende spelers kon René het veld insturen:

Marco Keevel; Paul Denslagen, Darryl Dix, Mischa Klaver; Govert Vogel;Melle Bruijns, Dave Sijbrands, Donny Sijbrands; Sebastiaan van Loenen, Niels Rietvelt;  Jermaine Ristie. Op de bank zaten Dick Bos en A-junioor Bruce Carstens.

OSV verkoos om te starten tegen de stormachtige wind in, hetgeen betekende dat de bezoekers de eerste helft veelvuldig op onze helft te vinden was. Zij creëerden dan ook diverse kansen door middel van snelle combinaties, ook OSV kwam er diverse keren uit mede door goed spel en een sterke wilskracht. Jermaine verscheen oog in oog met de keeper nadat Niels hem snel wist te bedienen, helaas trof Jermaine de keeper. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op een voorsprong, een slippertje van Govert zorgde ervoor dat de snelle buitenspeler een voorzet kon geven en deze werd keurig achter Marco gekopt. Zuidvogels kwam nog enkele malen vlakbij Marco maar wist het net niet te vinden. OSV kwam ook enkele keren in het strafschopgebied van Zuidvogels maar de mogelijkheden werden niet doelgericht afgerond.

Na de rust had OSV de storm in de rug en snel wisselde René Paul en Donny zodat Dick en Bruce hun opwachting konden maken. OSV zette de bezoekers onder druk door middel van schoten en wat voorzetten, meerdere malen wist de uitstekende keeper van Zuidvogels de nul te houden. De eerste uitbraak van de bezoekers leidde meteen tot de 0-2. OSV bleef erin geloven en met nog 20 minuten op de klok kregen wij een penalty, nadat Sebastiaan de verdediger een duwtje in de rug gaf zodat deze hands maakte. De prima scheidsrechter zag de eerste overtreding over het hoofd en erkende de handsbal. De strafschop werd door Dick via de keeper tegen de touwen geschoten, 1-2.  Hierna kwamen de bezoekers weer wat meer op onze helft te spelen, maar OSV bleef in uitbraken gevaarlijk maar ook grote kansen werden niet gecreëerd. Met een kleine 5 minuten op de klok kreeg ook Zuidvogels een penalty te nemen nadat Bruce een overtreding had begaan. Deze werd zuiver ingeschoten en de 1-3 was een feit. Bij OSV vloeide het geloof wel weg en in de laatste minuut werd een sterke solo van een invaller met de 4e treffer beloond.

De toeschouwers die het verschrikkelijke weer trotseerden kregen in ieder geval een leuke pot voetbal voorgeschoteld. OSV speelt zaterdag thuis tegen Haarlem/Kennermerland in een wedstrijd die weer om de punten gaat.