Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse A

2 februari 2013 14:30

Scheidsrechter

Smit, J.A.M.

Afgelopen zaterdag mocht het eerste elftal weer voor de competitie aantreden. Ditmaal kwam Haarlem/Kennemerland op bezoek, deze staan stijf onderaan met een schamel puntje. Een wedstrijd die dus 3 punten op moest leveren om in ieder geval in de grote middenmoot te blijven. Na de goede vertoning in de beker tegen Zuidvogels besloot René dezelfde elf te laten starten:

Marco Keevel; Paul Denslagen, Darryl Dix, Mischa Klaver; Govert Vogel;Melle Bruijns, Dave Sijbrands, Donny Sijbrands; Sebastiaan van Loenen, Niels Rietvelt;  Jermaine Ristie. Op de bank zaten Dick Bos, Donny Reugebrink, A-junioor Bruce Carstens en keeper Michel Heeren.

OSV wilde vanaf het begin druk zetten op de bezoekers, en dat lukte ook en hield Haarlem op de eigen helft. In de opening was het Melle die na een corner het doel veel te hoog zocht. Langzaam kwamen de bezoekers meer in de wedstrijd, en zochten langzaam het OSV doel op. Na onoplettendheid in de defensie ontstond er een gevaarlijke Haarlemse kans die gelukkig voorlangs het doel van Marco rolde. Het spelniveau was de eerste helft niet hoog en geen schim met het de vertoonde bekeruitvoering. Na een kleine 10 minuten ging Jermaine langs de linksback en gaf net hoog voor waardoor Niels net niet kon inkoppen. De bezoekers waren uiteindelijk het gevaarlijkst met een vlammend schot van ver, die Marco dwong gestrekt naar de hoek te gaan en met zijn vingertoppen wist hij de bal uit het doel te houden. Na de daaropvolgende corner hielden de Haarlemmers enige druk en volgden er meer corners. Ook OSV kwam hier weer uit en verplaatste snel naar het doel van de opponent, waar men daar weer enige tijd druk hield. Halverwege de eerste helft zag Jermaine zijn schot op de vuisten van de keeper eindigen, de voorzet die volgde werd door Niels over geschoten. In de 26e minuut nam Donny een corner en was het Melle die hoog boven iedereen uitkwam en de bal verlengde in de verre kruising, 1-0. Na de voorsprong bleef OSV slordig voetballen en moest men waken voor de Haarlemse uitbraken. Bij zo’n uitbraak viel de bal tussen Darryl en Marco en was het Darryl die een corner weg moest geven voordat een Haarlemmer de bal kon oppikken. Bij het wegruimen van deze corner door Mischa werd Jermaine meteen in stelling gebracht en won het duel van de laatste Haarlemmer en mocht opstomen richting doel en zag zijn inzet door de keeper tot corner verwerkt worden. Na nog een goede actie van Jermaine vanaf links, gaf hij voor op Niels maar een Haarlems been voorkwam dat de 2-0 ingetikt kon worden. Dave was even hiervoor dusdanig geblesseerd geraakt dat hij zich liet vervangen door Dick. Vlak voor rust nog een Haarlems offensief, ingeleid met een vrije trap die hard in de muur eindigde en de rebound bood de Haarlemmers een corner. Deze werd goed teruggelegd met het hoofd en was het Dick die op onze doellijn de gelijkmaker wist te voorkomen. Voor rust leek het na een goede aanval van OSV alsnog 2-0 te worden maar de inzet van Jermaine eindigde weer op de keeper tot corner, echter deze hoefde van de typisch fluitende arbiter niet meer genomen te worden.

Na rust meteen een fel OSV dat door goed opjagen van Niels dichtbij de 2-0 leek. Maar in de 48e minuut was het wel raak, een prachtige dieptepass van Dick op de doorlopende Niels die alleen de 16 in mocht snijden, hij kon ook nog afleggen op de meelopende Jermaine maar schoof de bal beheerst onder de keeper door, 2-0. Meteen hierna kon Haarlem de aansluiting vinden, nadat Dick slordig balverlies leed en Haarlem meteen door kon counteren kwam men in de 16 en was het Marco die met een sliding de bal wegtikte voordat de spits wilde uithalen en in de rebound was het Paul die de inzet van de lijn werkte, gevaar voorbij dacht iedereen. Echter besloot de scheidsrechter alsnog de sliding van Marco te bestraffen met een gele kaart en een strafschop. Deze werd feilloos benut, 1-2. OSV bleef op zoek naar een ruimere marge en ditmaal wel met verzorgder spel dan voor de rust, nadat Dick een korte corner had genomen op Jermaine en deze Melle bij de tweede paal bediende leek deze zijn 2e treffer in te gaan koppen maar helaas was deze te zacht waardoor de keeper kon opvangen. Paul moest ook geblesseerd vervangen worden door Donny Reugebrink. De mooiste aanval van OSV deze middag verdiende een treffer, via meerdere OSV-ers en snelle combinaties werd Dick gevonden en deze draaide goed weg en schoot hard en hoog en leek onder de lat te verdwijnen, maar werd even zo mooi door de Haarlemse keeper over de lat heen getild. Met nog 20 minuten op de klok werd er definitief afstand genomen, nadat Melle zich met een goede actie zichzelf enige vrijheid bood om een heerlijke pass achter de defensie te geven was het Jermaine die met zijn snelheid daar verscheen en op de keeper af kon gaan en nu wel doeltreffend was, 3-1. Niet veel later mocht Dick een corner nemen en was het Niels die bij de eerste paal inkopte, 4-1. Nu mocht Bruce het laatste kwartier nog even meedoen en kon Jermaine naar de kant. OSV was nog niet klaar met zijn productie, Dick draaide goed op rand 16 en had oog voor Donny Reugebrink die bal over de keeper heen krulde en deze eindigde onderkant lat en volgens velen al over de doellijn, dat werd niet gehonoreerd en dus was het Sebastiaan die alsnog de 5-1 over de lijn kopte. In de laatste minuten was er nog een goed afstandsschot van Haarlem maar deze werd door Marco gepareerd zodat de 5-1 bleef staan.

Een goed resultaat alleen wel weer jammer dat er onnodige gele kaarten vielen zodat er aanstaande zaterdag tegen AMVJ (thuis) weer nieuwe schorsingen volgen.