OSV 3

... (e.d.)

Mannen Zaterdag reserve, 3, 4e klasse 08

20 april 2013 12:00

De3 speelt nog drie finales. Wanneer deze allen in winst worden omgezet kan de champagne ontkurkt worden. Dat moet normaalgesproken te doen zijn, maar ondanks dat De3 al vanaf de eerste wedstrijd de ranglijst aanvoert, loopt het de laatste weken niet. Toch herbergt De3 voldoende individuele kwaliteiten om elke wedstrijd naar haar hand te zetten.

Vandaag was JOS/Watergraafsmeer 5 de tegenstander. Thuis werd daar nog ruim van gewonnen, maar in die periode werden alle wedstrijden ruim gewonnen. JOS begon voortvarend aan de wedstrijd en zette De3 behoorlijk onder druk door veel lopende mensen. Aan de andere kant kreeg De3 de grootste mogelijkheid toen Frank een afgeslagen bal in een keer op zijn slof na en over de doelman op de lat terecht zou komen. Maar zoals de laatste wedstrijden wel vaker het geval was kwam De3 weer op achterstand. Onoplettendheid ging eraan vooraf. De eerste helft bleef rommelig van onze kant. Albert kreeg nog drie kopkansen uit hoekschoppen, maar telkens ging zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal.

Na rust werd er uit een ander vaatje getapt. JOS kon het tempo van de eerste helft ook niet meer volhouden. De kansen van De3 werden groter en uit een voorzet van Romain kon Frank de gelijkmaker binnenschieten. Het geloof was weer terug en het wachten was op het moment, dat De3 op voorsprong kwam. Daar had De3 uiteindelijk de hulp van een verdediger van de thuisploeg voor nodig. Een lage hoekschop van Sander werd door iedereen gemist en ging via een verraste JOS-speler tegen de touwen, 1-2.

De wedstrijd werd zo'n tien minuten voor tijd definitief in het slot gegooid. Joris kreeg de bal uit de kluts mee en maakte de berijdende 1-3. Wouter kon hem daarna nog even in de spits aflossen. Normaal zou Knorry de aangewezen wissel zijn, maar aangezien hij aan de overkant met de vlag in zijn hand stond. Omlopen zou zeker vijf minuten duren en zolang duurde de wedstrijd ook nog. Knorry mag zodoende de volgende wedstrijd vanaf de aftrap starten.

Komende zaterdag gaan we op bezoek bij Tos-Actief. Thuis werd daar met maar liefst 12-0 van gewonnen. Maar gezien de vorm van de laatste weken mag er van onderschatting geen sprake zijn. Wanneer er zaterdag gewonnen word, dan kan er over twee weken een feestje worden gevierd worden als er dan van WV-HEDW word gewonnen. Ik heb er nu al zin in.