3 - 5

OSV 3

Mannen Zaterdag reserve, 3, 4e klasse 08

9 maart 2013 14:30

De3 ging vandaag op bezoek bij Volendam. De wijdbroeken zijn niet bepaald een hoogvlieger dit seizoen. Toch had De3 het de heenwedstrijd niet makkelijk. Pas na rust wisten we toen het verschil te maken. Woensdag verliet Romain geblesseerd de training, waardoor er toch weer gepuzzeld moest worden om het maximale resultaat te kunnen boeken. Doordat Friso en Jeroen al het gehele seizoen in de lappenmand zitten en Niels op de lange latten stond waren we met 14 man richting het Vissersdorp getrokken.

Ondanks de constante regenval had De3 er wel zin in vandaag. Er werd gelijk druk gezet en binnen een oaar minuten had de Volendammer-doelman al enkele reddingen verricht en een bal op de paal zien gaan. De thuisploeg probeerde al voetballend voor gevaar te zorgen. In de meeste gevallen werd het gevaar vroegtijdig verijdeld. En wanneer zijner wel doorheen kwamen stond daar nog altijd Andy om zijn doel schoon te houden. Na ongeveer een kwartier zorgde Gertjan met een prachtige steekbal, dat Albert De3 op een 0-1 voorsprong kon zetten. Daarna probeerde eenieder een ploeggenoot in staat te stellen om ook te scoren, waar zelf schieten misschien wel een betere optie had geweest. De 0-2 kon dan ook niet lang uitblijven. Kees kreeg de bal ietwat gelukkig bij topscorer Joris, die weinig moeite had om het netje te doen bollen. De3 ging steeds onrustiger voetballen. De gegeven ruimte die ontstond was zo verleidelijk, dat er af en toe meer blauwzwarten als oranjes op de Volendammer helft stonden. Bij balverlies was het daardoor gelijk gevaarlijk op onze eigen helft. Toch wisten we de 0-2 tot aan de rust vast te houden.

Na rust waren er wat omzettingen gedaan als voorbereiding op de wedstrijd van volgende week. De3 kreeg al snel wat kansjes in de tweede helft, maar kon de thuisploeg snel de aansluitingstreffer maken. De schade werd echter in no time teniet gedaan doordat Joris de 3-1 maakte. Het liep niet bij De3. Iets wat eigenlijk al vanaf de winterstop het geval is. Door uit de positie te spelen kwam de thuisploeg meer in de wedstrijd. Dat zorgde dan ook dat de spanning weer terug kwam. Gelukkig kwamen we door doelpunten van Joris en Kees op een veilige marge, 3-5, want tussendoor kregen we wederom een tegendoelpunt te verwerken. In de slotfase kreeg De3 ook nog een strafschop tegen. Gelukkig koos Andy de juiste hoek en wist de inzet te keren. Niet veel later werd er voor het eind gefloten en konden we de warme douche opzoeken.

Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd bij RAP gepland. Enkele weken terug moesten wij een pijnlijke nederlaag ondergaan tegen deze jonge honden. Zaterdag moeten we die nederlaag zien goed te maken.