Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse A

16 maart 2013 14:30

Scheidsrechter

Germs, M.L.

De afgelopen drie weken werden er wisselende resultaten geboekt door de Zaterdag 1 en ook het vertoonde spel was wisselvallig. Eerst werd er inspiratieloos verloren van concurrent Monnickendam, een week later tegen AFC werd zeer tegen de verhouding in verloren met 1-2 waarbij OSV zeer gedreven speelde en afgelopen week werd er knap gelijk gespeeld tegen koploper WV-HEDW waarbij wij wederom de complimenten kregen voor het vertoonde spel en inzet. Dit krijgen wij bijna wekelijks te horen maar helaas levert dat geen punten op.

Afgelopen weekend kwam nummer 3 Aalsmeer op bezoek, de volgende OSV-ers verschenen op het koude veld:

Marco Keevel; Melle Bruijns, Mischa Klaver, Sebastiaan van Loenen, Govert Vogel; Donny Reugenbrink, Dave Sijbrands, Dick Bos; Jermaine Ristie, Stephan Guitoneau en Niels Rietvelt. Op de bank zaten Nick Vogel, Bruce Carstens, Joey de Groot, Edo van der Boom en Michel Heeren.

Vanaf de aftrap was de intentie van de bezoekers duidelijk, zij zette OSV meteen onder druk en vanaf begin moest de defensie alert zijn. Echt veel gevaar werd er niet gesticht, OSV probeerde ook eruit te komen maar dat ging zeer moeizaam en werd de opbouw al vroeg verstoord of de uitvoering liet te wensen over. In de 7e minuut mochten de bezoekers een vrije trap nemen van zo’n meter of 30 en deze vloog naast het doel van Marco. Niet veel later was OSV ook in de 16 bij Aalsmeer te vinden maar voordat wij echt gevaarlijk konden worden was de keeper al aanwezig om in te grijpen. Hierna ontstond er een strijd op het middenveld waarin het voor OSV meer uit tegenhouden bestond dan dat men werkelijk zelf aan voetballen toekwam. Op het moment dat wij in balbezit waren werden er foute keuze’s gemaakt. Jermaine bracht met een verkeerde terugspeelbal een Aalsmeerder in stelling en door goed ingrijpen van Mischa werd een corner geforceerd. Deze lastige corner had een lage inzet tot gevolg die door Niels op de doellijn werd geklaard en er opnieuw een corner ontstond, ook deze werd door de defensie met moeite gekeerd. Halverwege de eerste helft kwam raakte de bezoekers het doel uit wederom een corner. Deze werd door Marco tegen de lat getikt en in de rebound beroerde Melle de bal met de hand en ontging het de scheidsrechter. Hierna mocht OSV zelf een corner nemen en deze was net te hoog voor Mischa zodat deze niet kon inkoppen maar uit de vervolgsituatie werd het nog link voor de ogen van Marco, een lange bal en niet resoluut ingrijpen van Govert leidde ertoe dat de snelle buitenspeler vanaf de achterlijn een voorzet mocht geven deze kwam wat raar op het achterhoofd van een Aalsmeerder waardoor deze zich vrijspeelde en aflegde op een meekomende speler maar het doel te hoog zocht. In de laatste 10 minuten ontdeed OSV zich meer en meer van de druk en begon men ietwat beter te spelen en vond men elkaar wat makkelijker. Het eerste wapenfeitje was iets wat op een schot leek van Niels maar deze kon makkelijk worden opgeraapt door de keeper. Een goede actie van Jermaine leidde tot een corner maar ook deze werd niet gevaarlijk. Op slag van rust een goede combinatie tussen Donny en Dave waarbij Dave de 16 inging en zijn actie te ver door voerde en niet meer aan afleggen toe kwam doordat hij zich vastliep op 4 verdedigers. Ook Donny kwam nog goed in de 16 na een goede bal van Melle achter de defensie en helaas ging de poging van Donny over. In de rust werden de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ gezet en iedereen overtuigd werd dat dit spelbeeld geen punten zou opleveren.

Vanaf de start zag men een beter OSV dan voor de rust en speelden wij met meer vertrouwen hetgeen tot gevaarlijkere situaties zou leidden. Een goede combinatie over links met Dick en Niels en deze zag een opening op rechts waar Donny vrij kwam maar uit een moeilijke hoek zag hij zijn poging hoog over gaan. Een goede actie van Jermaine leek kansloos achter te rollen echter de arbiter besloot OSV een corner te geven en deze werd laag door Jermaine richting rand 16 gebracht waarbij Dick heerlijk uithaalde en de keeper als genageld aan de grond bleef en iedereen dacht aan een goal maar helaas werd deze alsnog van de lijn gehaald. Dit gaf de OSV de nodige moed en werd er met steeds meer bezieling gespeeld en ook combinaties begonnen wel te lopen. Een vrije trap van Dick werd te zacht in de 16 geplaatst waardoor Niels weinig met deze bal kon, niet veel later mocht Dick op herhaling en deze keer vond hij Jermaine en deze maakte het de keeper moeilijk zodat de bal bij Dave belandde en in de draai te hoog schoot. Ook Aalsmeer kwam natuurlijk nog in de buurt van het OSV doel, een schotpoging van hun werd met moeite door Marco tot corner verwerkt en deze corners bleven gevaarlijk maar tot een goal kwam het niet. Na een kwartier gaf Melle een te slappe bal op Mischa, deze wilde nog wel ruimen maar zag de bal op een Aalsmeerder arm belanden, waar één ieder aan hands dacht mocht Aalsmeer doorstomen met 2 man richting Marco en deze kans werd dan ook netjes tot een 0-1 achterstand uitgespeeld. Hierna mocht Joey Jermaine komen vervangen. Een vrije trap van Aalsmeer werd hard langs de muur geschoten en dwong Marco tot een goede redding en de daaropvolgende corner werd net naast ons doel gekopt. Het geloof in een goed resultaat bleef, OSV bleef combineren en een voorzet van Donny werd door Govert te zacht ingekopt en zag deze naast de goal eindigen. Nu mocht Bruce de moegestreden Stephan komen vervangen, deze gaf OSV weer nieuw elan. Een mooi lopende combinatie kwam via Dave bij de goed doorgelopen Melle terecht maar helaas moest deze met links uithalen en dat leidde tot een slap rollertje. Even later dacht OSV aan een strafschop toen Dave in de 16 wel degelijk zijn voeten onder zijn lichaam weggetikt werden, men mocht doorgaan en een lange bal eindigde voorin bij Aalsmeer en deze speelden de situatie goed uit en zou keek OSV tegen een 0-2 achterstand aan. Met nog een goed kwartier op de klok bleef het geloof in een prettigere eindstand, en bleef men de druk opvoeren. Een vrije trap van Joey werd bij de 2e paal teruggebracht en kwam bij Bruce terecht en deze zag zijn inzet door de keeper gepakt worden. Na wederom een goede OSV aanval zag Dave zijn voorzet richting Dick gaan, en zijn schot werd onderbroken met een gestrekt been, gevolg inzet hoog over en Dick een blessure behandeling. Een goede voorzet van Donny op Niels die bij de 2e paal terugkopt maar ook deze inzet werd geblokt.  Met nog enkele minuten op de klok, een overtreding op een Aalsmeerder op de middenlijn en bij OSV twijfelt men om de bal uit te schieten of te stoppen en hier maakt een andere Aalsmeerder goed gebruik van en gaat richting 16 en kapt Sebas net buiten de 16 uit en deze maakt een overtreding. Van grote afstand kon de arbiter wél waarnemen dat dit een strafschop en een rode kaart was. De penalty werd ook benut 0-3. Nu was het geloof echt weg en kwam in de laatse minuut ook nog de 0-4 aan de scorepaal te hangen.

Een uitslag en een rode kaart die niet conform het wedstrijdbeeld waren. Volgende week gaan we naar mede degradatiekandidaat Overbos, helaas moeten we daar nu wel over gaan spreken. Maar de komende wedstrijden krijgen we een hoop concurrenten in deze strijd en tegen nacompetitie. Het vertoonde spelbeeld van dit kalenderjaar geeft de supporters en begeleiding toch het juiste gevoel.

Rachid nogmaals bedankt voor het overnemen van de trainingen en het begeleiden van onze jongen de laatste 2 wedstrijden in de afwezigheid van René. Ook Frank nog bedankt voor het even terugkeren op het oude nest in mijn afwezigheid, en ook Richard bedankt voor het hanteren van de vlag.