Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse A

30 maart 2013 14:30

Scheidsrechter

Jager, J.P.

Afgelopen zaterdag speelden wij onze uitwedstrijd tegen NFC op eigen terrein. Na de broodnodige overwinning van vorige week gold voor deze wedstrijd hetzelfde, 3 punten! Aangezien NFC een concurrent is in de strijd tegen nacompetitie. De volgende OSV-ers betraden het veld:

Marco Keevel; Melle Bruijns, Mischa Klaver, Sebastiaan van Loenen, Govert Vogel; Donny Reugebrink, Dave Sijbrands, Dick Bos; Jermaine Ristie, Renco Bakker en Niels Rietvelt. Op de bank zaten Joey de Groot, Paul Denslagen, Darryl Dix en Tom Schindeler.

Vanaf de aftrap een gedreven OSV wat meteen druk op NFC uitoefende. Met als gevolg 2 kopballen op het NFC doel, de eerste kwam van Renco en de ander van Mischa uit een corner. Hierna bleef OSV het spel dicteren en zou het niet lang duren voordat de ban gebroken werd. In de 6e minuut werd met een lange bal vanaf de flank Renco gezocht en deze liet de bal van zijn hoofd vallen waardoor de goed doorgelopen Dave net eerder bij de bal was dan de uitlopende keeper en Dave vallend de bal langs de keeper wist te tikken, zo was de snelle 1-0 een feit. Hierna verslapte de aandacht bij OSV en gaf men de kans om NFC in de wedstrijd te laten komen, foutieve passes en moeilijke oplossingen in combinatie met commentaar op elkaar. Na niet alert verdedigen kwam een aanvallen oog in oog met Marco en het schot ging tussen de benen van Marco door maar wel gelukkig via een been waardoor de bal voor ons het gewenste effect kreeg en het slechts een corner opleverde, deze werd een prooi voor Marco. Gelukkig deed NFC ook weinig goeds met de door ons geboden mogelijkheden en kon OSV zich weer herpakken. Na een goede combinatie op rechts werd Jermaine de diepte ingestuurd en zijn voorzet was net te hoog voor Renco maar hier achter verscheen Dick die weer breed passte op Jermaine maar in plaats van direct uit te halen wachtte hij te lang en zag zijn poging op niets uitlopen. Uit een OSV corner leek Mischa de marge te gaan vergroten, zijn kopbal was doelgericht maar helaas zat er nog een NFC hoofd tussen zodat er een nieuwe corner volgde, daar kwam weinig uit. OSV had nu weer volledig grip op de wedstrijd en speelde goed rond, nadat Dick een breedtepass verzorgde op Melle besloot deze maar op te stomen zonder dat het hem moeilijk werd gemaakt en het schot dat volgde ging over het NFC doel.

Achterin hield de defensie goed stand, zodat iedere NFC poging eigenlijk nog voor onze 16 onschadelijk werd gemaakt. Na een NFC poging via de flank wist Govert de bal op te pakken en gaf uiteindelijk een punter langs de zijlijn waarbij Niels slim overstapte en dit bood Renco de mogelijkheid op te pikken en de 16 in te gaan, na wat kapwerk produceerde hij een schot dat door de keeper opgepakt kon worden. In de 26e minuut ging Niels goed door op links en trok terug op Renco die liet lopen en daar was wederom de doorgelopen Dave die goed uithaalde en de 2-0 in de linkerhoek zag verdwijnen. Al snel volgde de derde treffer van Dave, een korte corner waarbij Dick de bal inbracht en deze op het hoofd van Dave zag eindigen en deze knikte de 3-0 binnen.

Dat was een tijd geleden zo’n ruime voorsprong in korte tijd, bij de tegenstander zonk de moed blijkbaar want hierna werd OSV diverse kansen geboden om nog voor rust een grotere stand neer te zetten. Niels zag zijn schot van dichtbij op door de keeper hoog weggetikt worden en in de rebound zag Renco zijn kopbal uiteindelijk naast het doel stuiteren, en ook Jermaine zag zijn schot door de keeper gepakt worden. Bij een uitbraak van NFC werd even niet cordaat ingegrepen en werd een voorzet vanaf rechts gegeven, daar was Melle om weg te koppen en zag de bal in de rebound op het OSV doel gevuurd worden maar deze stuitte naast. Met nog enkele minuten voor rust ging Jermaine de diepte in en zijn poging om Renco te vinden mislukte en kreeg de bal via een NFC voet weer terug en nu besloot hij om de inlopende Niels te bedienen en deze krulde op prachtige wijze de 4-0 binnen. Met deze ruime stand kon men aan de thee.

Na de rust was het advies om vooral geconcentreerd door te blijven spelen en op zoek te gaan naar een grotere uitslag. De eerste 10 minuten was dit echter niet het geval en was NFC veelvuldig op onze helft te vinden, gelukkig kon NFC weinig uitvoeren zodat het weinig gevaar opleverde. Hierna nam OSV het initiatief weer over en werd eerst Renco de diepte ingestuurd deze had oog voor Jermaine die ook gevonden werd en deze legde af op Sebastiaan maar te moeilijk zodat deze kans niet het gewenste resultaat opleverde. De volgende poging werd een prachtige aanval en wel beloond met een treffer. Renco ontving op links de bal en leverde een goede crosspass richting Donny op rechts, deze wachtte op de opkomende Melle die meteen doorspeelde op Renco die op zijn beurt weer goed teruglegde op Dick die laag de 5-0 in de hoek schoot. Vanaf de aftrap werd de bal weer veroverd en een goede pass sneed door defensie waardoor Renco en Jermaine op de keeper af konden gaan, Renco legde keurig breed en gunde Jermaine de goal, 6-0. Bij een verdedigende actie van Donny kwam hij vervelend ten val op zijn elleboog waardoor deze meteen vervangen kon worden door Paul en Donny door mocht naar de eerste hulp. Ook Joey kwam het veld in ten koste van Dave. OSV bleef doorgaan en op zoek naar meer treffers maar pogingen strandden in schoonheid of door de verkeerde keuzes, men had meer oog voor de teamgenoten dan het succes zelf te zoeken, op zich een prima instelling maar het werd wat overdreven. Een slippertje achterin tussen Marco en Mischa bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke inzet, leidde er toe dat de bal tussen de benen van Marco door de 6-1 aan de scorepaal kwam te hangen. Snel zou de score weer veranderen, Dick stuurde Jermaine op links de diepte in en deze gaf een prima bal tussen de laatste man en keeper door zodat de inlopende Joey de 7-1 kon inschuiven.

Een lekkere en goede overwinning geleid door een prima scheidsrechter. Aanstaande maandag, 2e paasdag, moeten wij nog de tweede helft tegen AMVJ uitspelen waarbij wij gaan proberen de 0-1 stand om te buigen.