Scheidsrechter

Snoek, P.

Afgelopen zaterdag kwam Zandvoort op bezoek, vooraf was het verhaal duidelijk bij winst zouden wij gelijk komen met de opponent van deze middag en iets meer adem hebben in het restant van de competitie. Na de goede reeks van de afgelopen weken had iedereen er geloof in dat de  punten op Oostzanerwerf zouden blijven. De volgende OSV-ers moesten het gaan doen onder eindelijk lenteachtige omstandigheden:

Marco Keevel; Paul Denslagen, Mischa Klaver, Sebastiaan van Loenen, Govert Vogel; Joey de Groot, Melle Bruijns, Dick Bos; Jermaine Ristie, Renco Bakker en Niels Rietvelt. Op de bank zaten Samir Mustafa, Darryl Dix en Michel Heeren.

Vanaf het begin bleek OSV niet het OSV van de laatste weken en was men niet scherp. OSV kwam pas in beweging bij balbezit van de eigen ploeg en dat was meestal te laat. Niet dat Zandvoort over een wonderelftal beschikte maar die waren wel duidelijk agressiever naar onze goal toe. Na een paar minuten kon een van Zandvoort redelijk vrij doorlopen richting Marco, maar voelde de dreiging van Joey en besloot alvast uit te halen en zag de inzet hoog over de goal verdwijnen. Ook een gevaarlijke Zandvoortse voorzet, maar deze werd onschadelijk gemaakt door Sebas, en niet veel later wederom een poging van afstand maar ook deze ging hoog over. In de tussentijd leek OSV gevaarlijk te gaan worden toen Dick van 20 meter een vrije trap mocht gaan nemen, maar deze ging niet verder dan de muur. Hierna daalde het tempo in de wedstrijd zover dat nog kon, en konden de aanwezigen genieten van de voorjaarszon. Men zag dat de pogingen tot een aanval meestal in de beginfase al eindigden doordat men naar links ging en de bal rechts kwam, of de lange bal wel goed werd aangenomen maar struikelde in de vervolgactie. Kortom het liep niet, gelukkig bleken wij nog wel goed in één ding, kritiek leveren op de teamgenoot. De bezoekers bleken bij vlagen een stuk gevaarlijker, zij konden meestal ongestoord richting 16 opkomen en vanuit daar voor linke situaties zorgen. Zo’n actie kwam tot ver in de 16 en gelukkig zag heel OSV de inzet voorlangs de goal gaan.
De hierop volgende corner was in eerste instantie niet gevaarlijk, maar werd toch opgepikt door een Zandvoortse aanvaller deze besloot Marco met een krullend schot te gaan verschalken, dat lukte maar gelukkig kwam deze vol op de lat. Hierna kreeg OSV het besef dat er iets moest gaan gebeuren. Snel hierna bracht OSV de bal in de Zandvoortse 16 en nam Niels behendig aan en lepelde de bal over zijn tegenstander en in zijn val besloot hij op doel te schieten maar zag dit hoogstandje door de keeper gevangen worden. Na een goede opbouw over de linkerkant werd de bal naar de centraal staande Joey geplaatst en deze stapte goed over de bal zodat de oplopende Paul heerlijk kon uithalen, de bal zou in het kruis eindigen ware het niet dat de keeper hierop een prima redding maakte en hij de bal tot corner wist te tikken. Langzaam verplaatste het spel zich op de helft van de bezoekers maar tot kansen wist OSV niet te komen. Inmiddels had Paul voor een vergrijp, een gele kaart te zien gekregen. Het zou tot de 43e minuut duren voordat er sprake was van een gevaarlijk moment bij een goal. Jermaine glipte langs zijn tegenstander op de achterlijn, volgens de grensrechter er net over, en zag zijn voorzet heel slecht verwerkt worden door de keeper die de bal in eigen doel werkte en zag tot zijn grote opluchting de scheidsrechter voor een achterbal zag fluiten. Op slag van rust kreeg Paul zijn tweede gele kaart te zien en mocht eerder dan de rest de kleedkamer opzoeken.

In de rust kreeg men te horen dat de vertoning tot dusverre ondermaats was en er met een ondertal toch anders gespeeld diende te worden om resultaat te halen.  Na rust een ander beeld en speelde OSV agressiever en was er optisch geen sprake van een ondertal. Bij de thuisploeg zat het defensief wel goed in elkaar er werd geknokt om Zandvoort niet verder dan onze 16 te komen. Aanvallend moest er gebruik gemaakt gaan worden van de snelheid van Jermaine en hopen op een goede counter. In de opening van de tweede helft kwam OSV al meerdere keren gevaarlijk in de buurt en forceerden wij enkele corners. Deze leverden enkel twee blessurebehandelingen op. Zandvoort kwam ook diverse keren er doorheen echter bleek hun laatste bal niet zo zuiver en leverde dit een hoop doeltrappen op. Nadat het spel weer op de helft van de bezoekers plaatsvond ging Dick behendig over links de 16 in en legde af op de inlopende Renco maar helaas kon deze de bal niet toucheren waardoor het gevaar weer week, Zandvoort verscheen in de counter meteen bij het OSV doel en de schotpoging die volgde werd gekeerd door Marco en daarna hard over de zijlijn geschoten.

Via Jermaine bleef OSV dreigend maar verkeerde oplossingen leidde niet tot het gewenste effect en strandde meestal op de defensie, met corners als resultaat. Niels was nog dichtbij nadat hij een hoge bal van Dick in ene uit de lucht nam maar zag de keeper redden. Ook Marco moest nog meerdere keren handelend optreden om zijn doel schoon te houden. Maar ook de Zandvoortse schoten waren net niet scherp genoeg en vlogen dicht langs de paal naast. Het vertoonde spel van beide ploegen oogde beter dan voor de rust en men kreeg het idee dat de wedstrijd in een gelijke stand zou eindigen door de gemiste kansen en de solide spelende keepers. Toch leek Jermaine hier verandering in te gaan brengen. Dick mocht een vrije trap namen en kwam via de muur weer voor de voeten van Dick en zijn voortzetting was nu wel goed en werd door de keeper het veld in getikt deze kwam voor de voeten van Jermaine en zijn schot werd van de lijn geschoten. Hierna kwam Zandvoort er weer goed uit en hun schot ging ook net naast. Samir kwam Renco vervangen maar kon ook weinig aan de stand veranderen. In de laatste minuten van de wedstrijd een lange bal van Zandvoort en werd eerst afgeslagen maar kwam alsnog voor de voeten van een aanvaller die hard en droog in de hoek schoot en de 0-1 maakte. OSV zette nog een keer aan en kreeg nog twee corners maar mocht de stand niet gelijk trekken.

Zuur puntverlies waar een gelijke eindstand meer tot de verhouding had geweest. Nu blijft het een lastige klus om de nacompetitie te gaan ontlopen, nog vier moeilijke wedstrijden waarvan volgende week in Opperdoes.