Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse A

13 april 2013 14:30

Scheidsrechter

Jong, J.H. de

Afgelopen zaterdag speelden wij in en tegen Opperdoes een zeer belangrijke wedstrijd. De opponent van vandaag was wederom een directe concurrent in de strijd tegen nacompetitie. De gastheren wisten zich gesteund door een goede wedstrijd afgelopen week tegen HBOK ondanks hun nederlaag. Bij ons was het besef ook daar dat dit een zware wedstrijd zou worden op een klein en hobbelig veld, de volgende OSV-ers traden aan:

Marco Keevel; Melle Bruijns, Mischa Klaver, Sebastiaan van Loenen, Govert Vogel; Donny Reugebrink, Dave Sijbrands, Dick Bos; Jermaine Ristie, Renco Bakker en Niels Rietvelt. Op de bank zaten Samir Mustafa, Paul Denslagen, Joey de Groot en Michel Heeren.

In de openingsfase was het even aftasten en al snel bleken de OSV-ers gewend aan het veld en ging men onbevangen de strijd aan. Een vrije trap van OSV op de Opperdoese helft werd slecht genomen en in de tegenstoot kwam Opperdoes er goed uit en werd meteen gevaarlijk en zag men de inzet net naast ons goal gaan. Hierna werden wij nog wat scherper en werd er voor gezorgd dat ook in de omschakeling geen onnodige fouten werden gemaakt. Onze aanvallen werden ook gevaarlijker, de diepte werd gezocht na goede combinaties en meerdere keren verschenen Jermaine en Donny gevaarlijk op de helft van de tegenstander. Helaas waren de passes in de diepte net te scherp en konden wij de bal voor de achterlijn niet binnen houden. Duidelijk was wel dat OSV scherper aan de wedstrijd was begonnen en het zou niet lang duren voordat wij echt gevaarlijk zouden worden. Renco was de eerste die gevaarlijk in de 16 verscheen nadat Niels hem de diepte ingestuurd had, eerst kapte hij zijn tegenstander uit maar helaas kon hij niet voorkomen dat een inglijdende verdediger hem van balbezit ontdeed. Na een goede actie van Dave mochten wij een corner nemen, Dick nam deze kort op de inlopende Donny die zijn schot voorlangs zag gaan en helaas kon Mischa niet zijn voet achter de bal krijgen bij de tweede paal.

Na een slordigheid van Dick mocht Opperdoes overnemen en zag men een één tegen één situatie ontstaan met Marco, die eerst de inzet wist te keren en hierna vol op de bal dook om erger te voorkomen. Hierna kwamen de gastheren nogmaals dicht bij ons doel na een vrije trap, deze werd eerst half weggewerkt en in de rebound werd het schot geblokt door één van onze verdedigers. De hierop volgende corner ging zonder gevaar achter zodat wij ons weer konden herpakken. Eenmaal aan de andere zijde mochten wij aanleggen voor een vrije trap maar ook deze poging van Dick had niet het gewenste resultaat en werd weggewerkt. Halverwege de eerste helft had OSV tot dusverre het beste van het spel en ging men gemakkelijk om met het veld en kon men elkaar goed vinden, ook achterin stond alles solide en gaven wij vrijwel niets weg. Nadat Dick een poging tot een uitbraak consolideerde gaf hij een afgemeten pass in de diepte achter de defensie, zo bracht hij Renco in stelling die mocht doorlopen richting keeper en beheerst de 0-1 binnen schoof. Vrijwel vanaf de aftrap was het Renco die de opbouw verstoorde en meteen Jermaine lanceerde en ook deze mocht richting goalie gaan, echter zag hij zijn inzet door de keeper gepakt. Nu gingen wij toch iets te gemakkelijk spelen en zagen we dat Opperdoes bij vlagen ook gemakkelijk wist te combineren en nog enkele malen gevaarlijk in onze 16 verscheen. Een gevaarlijke corner werd uiteindelijk door Melle geruimd en week het gevaar. Renco, die al ziek aan de wedstrijd begon werd vervangen door Samir.

De druk van Opperdoes hield nog even aan en resulteerde in een laag schot dat door Marco prima werd gepakt. Nu kwam het initiatief weer bij OSV te liggen en combineerde lekker over het veld. Inmiddels moest Opperdoes met een paar overtredingen de OSV-ers stoppen, een enkele werd door de prima leidende arbiter met geel bestraft. Na een goede opbouw over rechts werd Donny gevonden deze speelde Samir in de diepte aan, die zich behendig vrij speelde van zijn directe man en zichzelf lanceerde en nog een heerlijke bal in de 16 gaf deze werd door de verdediger onder druk van Dave niet goed weggewerkt zodat Dave kon overnemen en resoluut de 0-2 achter de keeper schoot. Hierna verscheen OSV nog meerdere malen bij de goal en als men wat slimmer was geweest had er een ruimere score mogelijk geweest. Vlak voor rust kwam Dave vrij in de 16 na een prima pass van Donny, Dave speelde zich makkelijk vrij maar draaide helaas de verkeerde kant op zodat hij zich uiteindelijk vast liep niet realiserend hoe groot de mogelijkheid was.

In de rust werd men gewaarschuwd voor de 2e helft omdat Opperdoes de wind in de rug zou hebben en men toch nog wel wat voor ons in petto zou hebben. Dat bleek direct na de aftrap ook wel, zowel een corner als een vrije trap zorgde voor druk in onze 16 maar beide keren was het Marco die als winnaar uit de strijd kwam. Hierna pakte OSV het weer op, en ging men door waar men voor de rust was geëindigd, met druk op de defensie en snel bal veroveren op het middenveld. Een goede opbouw van Melle in combinatie leidde ertoe dat Dave met een steekballetje de doorlopende Donny wist te bereiken maar helaas was deze bal net te scherp zodat de inzet van Donny op de benen van de keeper eindigde, echter kwam deze bij Jermaine die een prima voorzet afleverde maar helaas liepen Govert en Donny elkaar in de weg bij de afronding zodat de bal naast rolde. De toon voor de tweede helft was gezet, OSV gesteund door de meelevende bankzitters bleef druk houden en ook de achterste linie speelde een prima pot zodat de gastheren niet veel gevaar konden stichten. Uiteindelijk kwamen zij nog wel gevaarlijk in de buurt en mocht men op 25 meter een vrije trap gaan nemen, deze strandde in een zeer brede muur van 9 OSV-ers. Met nog een half uur op de klok mocht OSV de voorsprong nog meer vergroten, Dick draaide open op het middenveld en raakte de bal verkeerd maar voor ons prima, hiermee stuurde hij Donny de ruimte in die een prachtige voorzet gaf zodat Dave bij de 2e paal kon inlopen en ons de bevrijdende 0-3 voorsprong gaf. Vlak na deze ruimere marge werd Niels in een actie opgevangen en mocht deze verdediger met zijn 2e gele kaart het veld verlaten.

Vanaf dat moment speelde OSV  een gewonnen wedstrijd, hetgeen ook wel bleek in de opvatting van OSV. Men liet het allemaal wat makkelijker lopen, wat ondanks het overtal niet verstandig was. Opperdoes kwam nog wel enkele keren in de buurt van de onze 16 na wat gemakzuchtigheid maar echt in de problemen kwam OSV niet. Opperdoes was dichtbij een treffer nadat een vrije trap van richting veranderde naar de andere hoek maar Marco was op tijd om de bal uit de hoek te tikken.

Hierna pakte OSV het weer goed op en met goede combinaties en aanvallen verscheen men in de buurt van de keeper, maar echte kansen werden er ook niet gecreëerd. Wel was duidelijk dat OSV vandaag de sterkte was en een hoop duels werden gewonnen en met wat meer scherpte de score ook nog wel groter had kunnen worden. Helaas pakte Govert en Dave nog wel een gele kaart. Beide spelers werden Hierna vervangen door Paul en Joey om ergere schade te voorkomen.

Het bleef uiteindelijk bij een 3-0 score voor OSV dat een goede stap zette door directe concurrent Opperdoes op een grotere achterstand te zetten. Zij hebben echter nog wel een makkelijker programma dus de komende weken moeten er nog zeker punten gehaald worden.