Spanning blijft na gelijkspel tegen DVVA

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse A

4 mei 2013 14:30

Scheidsrechter

Jong, P. de

Afgelopen zaterdag stond er voor de Zaterdag 1 en voor de opponent DVVA nog veel op het spel. Beide ploegen dienden eigenlijk de volle winst te halen, voor OSV om de competitie na 26 wedstrijden te beëindigen voor DVVA om deze juist te verlengen. De volgende OSV-ers betraden het zeer winderige OSV veld:

Marrco Keevel; Paul Denslagen, Mischa Klaver, Sebastiaan van Loenen, Govert Vogel; Melle Bruijns, Dave Sijbrands, Dick Bos; Donny Reugebrink, Renco Bakker en Niels Rietvelt. Op de bank zaten Samir Moustafa, Jermaine Ristie, Donny Sijbrands en Michel Heeren.

Vanaf de aftrap nam OSV het initiatief ondersteund door de straffe wind, echter de eerste kans had weinig met deze wind te maken. Niels zag de opening en bood met een prima bal Renco de kans om alleen op de keeper af te gaan, helaas kwam deze niet goed uit met zijn passen en zo strandde een prima mogelijkheid op de uitkomende doelman. Niet veel later kon na een verre lange bal DVVA niets anders doen dan een corner weggeven, Dick mocht deze nemen en kwam uiteindelijk weer terug in zijn voeten en ditmaal besloot hij deze zelf in te draaien en passeerde de doelman in de verre hoek maar helaas was daar een alerte verdediger die vanaf de lijn kon ruimen. Zo waren er al twee goede mogelijkheden in de openingsfase. Hierna liet DVVA ook van zich horen, na niet goed ingrijpen door Sebas snelde een aanvaller langs de zijlijn en gaf een prima voorzet die hard werd ingekopt en enkele centimeters langs ons doel achter ging. Na een verre DVVA inworp werd deze doorgekopt zodat een aanvaller in kansrijke positie kwam maar het Sebas die onheil wist te voorkomen ten koste van een corner.

Hierna werd OSV weer gevaarlijk en was het Sebas die over de linkerkant opstoomde en ver mocht komen, eenmaal in de 16 gaf hij vanaf de achterlijn prima voor maar kon helaas geen medespeler bereiken zodat ook deze mogelijkheid verloren ging. Na 20 minuten konden wij juichen nadat een voorzet door Renco in de bovenhoek werd gekopt maar helaas had de scheidsrechter al voor buitenspel gefloten.

Ondertussen kregen de toeschouwers een boeiend spel voor ogen met gevaarlijke situaties in beide strafschopgebieden. Een scherpe DVVA voorzet werd met de vingertoppen door Marco over een inkomende DVVA-ers getikt zodat een goal werd voorkomen.  Na een verre trap van Marco werd er door de DVVA defensie misgetast zodat Donny en Niels door konden lopen richting keeper, helaas schoot Donny te gehaast zodat de bal net naast de goal verdween. Bij de volgende DVVA aanval moest Sebas alle zeilen bijzetten en wist een corner te forceren helaas voor Sebas klapte hij door zijn enkel en was het meteen einde wedstrijd. In de corner die volgde werd Marco behoorlijk aangevallen en ook deze bleef liggen zodat verzorger Marcel zich met twee bezig moest houden. Gelukkig kon Marco de strijd hervatten. Hierna kwam Jermaine binnen de lijnen zodat Donny en Melle een linie moesten terug zakken en Paul de positie van Sebas innam. In zijn eerste minuten liet Jermaine enige venijnigheid zien en stichtte gevaar, eerst met een goede voorzet die met moeite geruimd kon worden, even later nadat een afgeslagen corner via Donny weer voor zijn voeten kwam en zijn schot gekeerd zag worden door de keeper, de rebound die volgde werd slapjes door Dave ingeschoten. In de laatste minuten voor rust zette DVVA nog aan maar kansen kwamen er niet, zodat men met 0-0 ging rusten.

Na rust ging OSV tegen de wind in op zoek naar de broodnodige goal, eerst kreeg Niels een kans maar was niet gelukkig. Niet veel later passeerde Jermaine enkele tegenstanders en legde terug op Renco maar die kon niet goed uithalen. In de periode die volgde kwam men niet door de defensie en werden er weinig kansen gecreëerd. Ook DVVA kwam niet gevaarlijk voor onze goal. Halverwege de tweede helft begon Jermaine aan een solo, eerst vanaf de linkerflank en ging de 16 in en op de achterlijn en passeerde hij de keeper met een schuiver en het was Renco die het de bal over de doellijn liep, 1-0. De minuten die volgden was er nog weinig aan de hand voor OSV, het stond allemaal wel stabiel en het wachten was op de bevrijdende tweede treffer bij een goede uitbraak.

DVVA begon wel iets meer aan te zetten om de gelijkmaker te forceren. Na balverlies op het middenveld mocht DVVA via de linkerkant opkomen en leverde een voorzet af die op het oog niet gevaarlijk leek, Dick wilde wegwerken maar de bal kwam uiteindelijk ongelukkig tegen zijn hand en dit resulteerde in een terechte strafschop. Marco zocht de goede hoek maar de inzet was te scherp zodat de 1-1 een feit was.

Samir kwam de gekwetste Dave vervangen. Na de gelijkmaker begon DVVA te geloven in hun kans om de 3 punten mee te nemen. Hierna moest Marco enkele keren vol aan de bak om een achterstand te voorkomen. OSV kwam er nog sporadisch uit via combinaties tussen Donny en Samir maar de vervolgacties strandden meestal in de 16. Eenmaal werd OSV nog echt gevaarlijk, na wederom een goede actie van Samir die de 16 in ging en ook weer teruglegde, en in het vevolg kon DVVA niet ruimen zodat OSV druk bleef houden en was het uiteindelijk Niels die vanuit de tweede lijn op doel vuurde maar helaas ging deze over. In de laatste 10 minuten mocht Donny Sijbrands zijn rentree maken na weken van afwezigheid ten koste van Dick. In deze periode was er grote druk van DVVA en dwong Marco nog tot goede reddingen. De grootste kans kwam enkele minuten voor tijd toen een bal gedragen door de wind weer terug kwam op de 5 meter lijn en de vrijstaande DVVA spits tot tevredenheid van OSV de bal naast het doel schoot.

Het bleef dus bij een 1-1 stand waar beide ploegen niet veel aan hadden. OSV heeft nog steeds de kans om de nacompetitie te ontlopen maar dan moet er volgende week gewonnen worden in Monnickendam, en blijven wij afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd ZOB-Zandvoort. Het worden nog zware 90 minuten.