Scheidsrechter

Beudeker, P.P.

Afgelopen weekend speelden wij onze laatste competitiewedstrijd in en tegen Monnickendam. Vooraf was alles duidelijk, eerst zelf winnen daarna kijken wat er in Zuid-Oost Beemster gebeurde. De volgende OSV-ers verschenen aan de aftrap:

Marco Keevel; Melle Bruijns, Paul Denslagen, Mischa Klaver, Govert Vogel; Donny Reugebrink, Dave Sijbrands, Dick Bos; Samir Moustafa, Renco Bakker & Niels Rietvelt. Op de bank zaten Donny Sijbrands, Joey de Groot, Andy Ommen, Albert Windhouwer en Michel Heeren.

Vanaf de aftrap bleek het niet dat OSV ergens om vocht, de openingsfase was zeer gezapig en beide teams hadden wat pogingen tot een aanval maar van gevaar was geen sprake. De eerste echte poging kwam van Monnickendam, Melle werd in de 16 gepasseerd en de aanvaller trok naar binnen en zag schot over het doel verdwijnen. OSV was gewaarschuwd maar pikte het niet op, combinaties werden moeizaam opgestart en werden een makkelijke prooi voor de defensie van de gastheren. Na een klein kwartier een lange Monnickendamse pass van achteruit die over Mischa ging en zo 2 aanvallers in stelling bracht die op Marco konden doorlopen. Zij speelden dit simpel uit en zo kwam er een 1-0 stand op het bord, ten onrechte want bij de breedtepass stond de andere aanvaller buitenspel maar volgens de scheidsrechter vlagde Jeroen hier te laat voor en kende de treffer toe. Enigszins wakker geschrokken liet OSV zich snel gelden, Renco stoorde goed en pakte de bal op echter besloot van buiten de 16 zelf te schieten waar afspelen op de inlopende Dave een veel betere optie was aangezien de bal nu hoog het sportpark verliet. De volgende aanval was van Monnickendam en werd nu wel afgeblazen wegens buitenspel, echter niet veel later konden zij de marge alsnog verdubbelen. Onzuivere passing van achteruit en men leverde de bal in bij Monnickendam die na een snelle combinatie een prima voorzet afleverde en de inlopende spits over de uitkomende Marco kon koppen, 2-0.

Na deze stand begon er bij OSV iets te leven, in combinatie met het terugzakken van Monnickendam begon het blauw-zwarte offensief. Eerst werd een voorzet van Samir nog door de keeper gepakt voordat Renco gevaarlijk kon worden, niet veel later een pass van Dave die Renco in staat bleek om te schieten helaas werd deze geblokt door middel van een sliding. Na een goede voorzet van Donny was het weer de keeper die kon ingrijpen. Monnickendam was nog wel gevaarlijk bij een poging van afstand die de bovenhoek in leek te gaan maar nu kon Marco vangen. Na een inworp van Govert draaide Renco goed weg en had ruimte en speelde nu Niels die vanaf de flank voorgaf maar helaas zagen wij deze aanval afgevlagd worden. Na ruim een half uur volgde de aansluitingstreffer, Niels kwam van rechts en ging de 16 in en bereikte Renco die in de draai schoot en de keeper strandde en ook de tweede poging ging via de keeper en het was uiteindelijk Govert die de bal over de lijn kon lopen, 2-1. Hierna leek Monnickendam de score weer snel te vergroten nadat een schot door Marco niet onder controle gehouden kon worden en tot opluchting langs de kant van de paal verdween zodat een corner volgde. Met nog 10 minuten tot aan de rust werd een OSV corner buiten de 16 gewerkt maar weer opgepakt door OSV en afgelegd op de inlopende Dick die zijn schot met moeite door de keeper gekeerd zag worden en dit weer tot een corner leidde deze leverde geen gevaar op. Op slag van rust leek Dave de gelijkmaker in te schieten maar helaas kwam deze op de rug van Niels en rolde achter, tot ieders verbazing leverde dat alsnog een corner op maar daar kwam niets meer uit. In de wetenschap dat onze concurrent Zandvoort met 0-2 leidde in de Beemster gingen wij met een achterstand de rust in.

In de rust mocht Melle de douche gaan opzoeken en kwam Andy in het veld. De openingsfase was voor Monnickendam en kwam meerdere malen gevaarlijk in de buurt van Marco, eerst kon Marco nog een inzet keren en had OSV moeite met ruimen en werd de uiteindelijke inzet nog door OSV van de lijn gehaald. In de 52e minuut viel de 3-1 alsnog, na een steekbal tussen de defensie konden er weer twee aanvallers richting Marco gaan, wederom werd dit uitgespeeld en de marge was weer 2. OSV pakte het weer op en de eerste tegenstoot kwam van Andy, hij speelde zich eenvoudig vrij maar helaas was zijn schot niet scherp en rolde deze naast. OSV hield Monnickendam op eigen helft en begon meer duels te winnen en in de combinatie ging het ook allemaal beter. Na een lange bal van achteruit was Renco zijn bewaker te slim af en lanceerde zichzelf helaas werd hij net op tijd gestuit. In de 59e minuut brachten wij de achterstand weer terug, nadat Dick opkwam speelde hij Renco in die terugkaatste en de doorlopende Dick kon uit een lastige hoek uithalen en zag zijn schot hoog in de korte hoek verdwijnen, 3-2. Snel hierna kwamen wij op gelijke hoogte, matig opbouwen van Monnickendam werd onderschept door Donny  die fraai Andy bereikte en deze speelde goed de diepte in waar de doorlopende Donny verscheen en meteen voorgaf waarna hij Renco vond en deze met moeite de 3-3 aantekende. OSV bleef nu goed spelen en ging op zoek naar de voorsprong, eerst kwam Samir goed op en zag zijn bekeken schot op de lat eindigen. Hierna kwam OSV met een overtal te staan toen een Monnickendammer binnen 3 minuten twee maal een gele kaart te zien kreeg. Na dit overtal kwamen wij al snel op voorsprong, een goede pass van Niels die Dick de 16 bracht en deze twijfelde niet en zijn schot vond ook het net, 3-4.

Nu moest er nog ruim een kwartier gespeeld worden, Albert kwam Renco vervangen en zorgde weer voor verse stootkracht. OSV kreeg nog enkele goede kansen, eerst speelde Donny zich goed vrij en legde af op de inlopende Niels en deze zag zijn inzet over gaan, niet veel later kon Niels wederom schieten en nu ging zijn krullende bal naast het doel. Hierna nam Monnickendam nog afscheid van twee spelers zodat het spel nog even stil kwam te liggen voor applaus en bloemen. Ook OSV wisselde nog, Joey kwam de gekwetste Dave vervangen. In de laatste minuten deden wij nog pogingen het net te vinden maar helaas werden de aanvallen niet goed vervolgd. Ook Monnickendam werd zeer gevaarlijk nadat, met nog enkele minuten op de klok, een voorzet op de binnenkant van de paal eindigde en achter Marco langs weer het veld in rolde.

Ondertussen bleef de bank en staf meerdere keren bellen voor de tussenstand bij ZOB maar helaas bleven die op 1-2 steken zodat onze overwinning niet voldoende bleek om ons direct veilig te spelen. Wat ons rest is de nacompetitie, hetgeen altijd leuk is als je om promotie speelt maar in onze situatie het een noodzakelijk kwaad is. Onze opponent volgende week is een oude bekende, wij gaan eerst naar Alkmaar om tegen Jong-Holland te spelen, onze concurrent in strijd om de titel van vorig seizoen. Zij zullen graag wraak willen en wij moeten laten zien dat wij een seizoen Tweede Klasse ervaring hebben, het zullen interessante ontmoetingen worden.