Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse B) 3A - nr 11 2A nacompetitie

18 mei 2013 14:30

Scheidsrechter

Hartigh, J. den

Afgelopen zaterdag speelde de Zaterdag-1 hun eerste wedstrijd van de tweeluik in de nacompetitie tegen Jong Holland. Daar er enige spelers wegens schorsing, blessures  of andere verplichten ontbraken ging OSV met een B en een A junioor en ook nog een veteraan richting de draf -en renbaan in Alkmaar. Gelukkig konden wij ook nog reserve keeper Tom optrommelen. De volgende OSV-ers verschenen aan de aftrap:

Marco Keevel; Paul Denslagen, Mischa Klaver, Dave Sijbrands, Garvino Zeefuik; Donny Reugebrink, Niels Rietvelt, Dick Bos; Jayden Nicholson, Renco Bakker & Jermaine Ristie. Op de bank zaten Joey de Groot, Albert Windhouwer en Tom Schindeler.

De eerste minuten vanaf de aftrap waren voor OSV, er werd druk gezet op de achterste linie van de Alkmaarders, het eerste gevaarlijke OSV moment werd door Jong Holland ingezet. Een terugspeelbal was te kort waardoor de keeper gehaast moest wegwerken en tegen een eigen speler aanschoot waardoor de bal richting rechterflank verdween en de poging van Jay ging voorlangs. Hierna was Donny gevaarlijk, die een verre trap op de middenlijn opving en zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond, zijn poging zag iedereen tegen het net vliegen maar helaas aan de verkeerde kant van de paal. OSV was gretig in de duels en zeker linksback Gerry liet zien dat hij een lastig te passeren verdediger is.

Jong Holland kwam na de opening wat meer op de OSV helft en moest het voornamelijk hebben van de goede passing van achteruit die aanvallers in stelling moest brengen, of met pogingen vanuit de tweede lijn maar gevaarlijk werd het nog niet. Na een kwartier kwam OSV weer in de 16 na een goede combinatie, Niels werd ingespeeld op de middenlijn en draaide zich handig tussen twee spelers door en passte de diepte in waar Jermaine verscheen en die Renco bediende waar deze weer oog had voor de inlopende Niels die de bal verkeerd raakte en in het vervolg nog via enkele benen tot corner verwerkt werd. Deze corner zeilde voorlangs.

Hierna was het weer de beurt aan Jong Holland, nadat een diepe bal door OSV niet goed weggewerkt kon worden kwam deze weer in bezit bij Jong Holland en was er een overtreding op 20 meter voor de goal nodig om de aanval te stoppen. Terwijl Marco nog bezig was met het metselen van de muur besloot Jong Holland deze te nemen en via de binnenkant van de paal kwam deze voor de voeten van de verbaasde Marco die resoluut kon wegschieten voordat inlopende spelers gevaarlijk konden worden. Bij een gevaarlijk afdraaiende voorzet was het Gerry die net zijn voet tegen de bal kon zetten voordat er ingeschoten kon worden, uit de corner die volgde was het eerst Marco die weg kon stompen maar het schot wat hierna kwam was voor Marco. Nu pakte OSV het weer meer op en drongen wij Jong Holland weer terug eigen helft en met een diverse combinaties werd er gevaar gesticht. Een goede combinatie tussen Niels en Dick waarna Niels kon doorlopen richting 16 en afspeelde op Donny die zijn schot voorlangs zag gaan.  Nadat een crosspass van Dave bij de opkomende Paul belandde zocht deze Donny, die ging de combinatie aan met de frivool spelende Jay en kreeg de bal terug en zag zijn schot nu in een corner eindigen. Met nog enkele goede aanvallen bleef OSV op zoek naar de openingstreffer maar te vaak was de laatste bal in de combinatie niet goed waardoor wij strandden op de 16. Enkele malen ontsnapte Jong Holland aan onze druk en kwam er gevaarlijk uit, zo ook vlak voor de rust toen er een corner werd weggeven en deze eindigde in een schot uit de rebound naast de goal. Ook OSV kwam nog heel dicht bij een treffer, nu ging Donny in combinatie met Renco zodat Donny in de 16 verscheen en de keeper passeerde maar de bal op de paal zag eindigen en in de rebound bracht Jermaine in op Renco maar deze was niet zuiver zodat het gevaar week. In de laatste minuut kreeg Jong Holland nog een vrije trap op ruim 20 meter van de goal en het vlammende schot ging over.

Na de rust tegen de wind in hadden wij wat meer last van druk van de gastheren, en duurde het even voordat wij eruit konden komen. Na een kleine 10 minuten een pass op Jermaine die opkwam en in de combinatie kwam de bal uiteindelijk bij Renco die sterk de 16 indraaide en vrij voor de keeper kwam maar kwam niet tot een schot omdat hij dusdanig vastgehouden en gehinderd werd, het hoogst haalbare bleek een corner waar een strafschop meer op zijn plaats was geweest.

Nadat Jermaine langs zijn tegenstander ging en via de achterlijn de 16 in ging leek er nu toch echt een OSV treffer te komen, hij legde af op de inlopende Renco die in de draai besloot te schieten maar helaas de keeper in plaats van het net vond. Na ruim een uur spelen kreeg OSV op een prima plek een vrije trap te nemen. Niels besloot net als Jong Holland voor de rust, niet te wachten op het signaal van de scheidsrechter en vond net als hen het metaal in de vorm van de lat. Na goed storen van Gerry toen hij een aanvalsopzet onderbrak en meteen Jay diep stuurde die Renco inpasste helaas werd deze overgenomen door Jong Holland die er snel uitkwamen en uiteindelijk een schot loste wat door Marco werd gepakt.

Nu werd het meer een strijd op het middenveld waarbij Jong Holland enigszins de bovenliggende partij bleek en OSV moeite had om zuiver te blijven spelen. Met nog 20 minuten te gaan mocht Jong Holland ingooien en deze belandde in de 16 waar hun alerte spits de bal goed met het hoofd toucheerde en Marco kansloos liet en zag men de 1-0 in het zijnet verdwijnen. Al snel na de achterstand kwam OSV gevaarlijk de 16 in via Dick, deze passeerde een verdediger en werd hierna lomp onderuit gelopen zodat er niets dan een doeltrap restte. Nu werd Jermaine weer gevaarlijk en ging langs zijn man de 16 in, kapte en besloot te schieten, zijn inzet werd door Renco verlengd en leek in de verre hoek te belanden maar met een goede reflex wist de keeper een OSV treffer te voorkomen en kon de bal richting OSV helft gejaagd worden, deze werd opgevangen door de spits en hield sterk balbezit onder druk van Dave en Mischa en op het moment dat hij de ruimte kreeg besloot hij uit te halen en ging de bal via onderkant lat tegen de touwen, 2-0.

Hierna leek er toch iets te knakken bij OSV, en speelde men een verloren wedstrijd. Toch was een treffer noodzakelijk om nog uitzicht te houden op een goed vervolg volgende week. Paul werd gewisseld en oudgediende Albert mocht in de aanval als stormram gaan fungeren om in de laatste 10 minuten nog wat te forceren. Dave stoomde op en gaf een lange bal op Jermaine die weer ontsnapte aan zijn tegenstander en legde terug maar de alerte keeper zat ertussen om een snelle aansluiting van OSV te voorkomen. Na een actie op de rechterflank van Jermaine gaf hij voor en schoot Jay van buiten de 16 hard richting doel en werd deze waarschijnlijk met de arm gestopt en kreeg OSV alsnog de strafschop waarop men eerder recht had. Deze werd feilloos door Niels ingeschoten, 2-1. Hierna wilde OSV nog een keer aanzetten maar ontbrak de tijd op een beter resultaat.

Zo kwam er een einde aan een wedstrijd waarvan de neutrale toeschouwer nooit het idee had dat er om promotie/degradatie gespeeld werd. Verder een groot compliment aan onze twee Junioren Gerry en Jay die een prima wedstrijd vol passie speelden. Volgende week de return waarin nog van alles mogelijk is.