Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse B) 3A - nr 11 2A nacompetitie

25 mei 2013 14:30

Scheidsrechter

Dokkum, L.O. van

Afgelopen zaterdag speelde de Zaterdag-1 haar return tegen Jong Holland. Na de 2-1 nederlaag van afgelopen week was de opdracht duidelijk, winst en het liefst met twee goals verschil om een verlenging en een eventuele strafschoppenserie te ontlopen, elk ander resultaat zou degradatie naar de 3e klasse betekenen. Vooraf werd het belang van deze wedstrijd nog eens duidelijk gemaakt, en diende er met meer inzet en besef gespeeld te worden. Onder een lekker zonnetje betraden de volgende OSV-ers het veld:

Marco Keevel; Paul Denslagen, Mischa Klaver, Govert Vogel, Gairvyno Zeefuik; Donny Reugebrink, Dave Sijbrands, Niels Rietvelt; Jayden Nicholson, Renco Bakker en Jermaine Ristie. Op de bank zaten Albert Windhouwer, Andy Ommen en Tom Schindeler.

De opening was in ieder geval voor de bezoekers, onoplettendheid waarschijnlijk veroorzaakt door overconcentratie leidde de openingstreffer van Jong Holland in, gelukkig was de scheidsrechter oplettend en keurde de treffer af wegens een overtreding. Hierna werd OSV wel scherp en toog men richting het doel van Jong Holland, de ijverige Renco werd gevonden en gebruikte sterk zijn lichaam en zag meekomende OSV-ers en legde af, uiteindelijk miste het schot van Niels de scherpte en stuiterde naast. Na een goede opening van Marco wist hij Jermaine te bereiken op de zijlijn en deze kopte over zijn tegenstander zodat hij zichzelf lanceerde en richting 16 kon gaan hierna legde hij breed op de inlopende Renco maar deze kwam niet tot schieten doordat er goed verdedigd werd. Gairy onderschepte een aanval van Jong Holland en speelde hij snel op Niels, die meteen Jermaine de diepte instuurde en de bal weer terug ontving maar zag zijn voorzet ruim achter gaan. Na een lange bal op Renco die goed in balbezit bleef, passte hij in de diepte op Jaydee die zijn poging voorlangs de goal zag gaan.

Men zag een gretig OSV dat op zoek was naar de opening en een Jong Holland dat geduldig op zijn kans wachtte. Na twee goede OSV aanvallen werd er beide keren een corner uit het vuur gesleept, beide keren leek Jermaine tot score te komen, hij torende hoog boven iedereen uit maar helaas waren zijn kopballen of niet krachtig genoeg of teveel richting grond gemikt. Uit één van zo’n kopbal werd Renco ietwat gelukkig gevonden maar zag zijn inzet nog voor de doellijn gekeerd worden. Na een klein half uur leek er niets aan de hand, een Jong Hollandse aanval werd geconsolideerd en terug op Marco gespeeld echter was zijn pass op Gairy te kort zodat deze moest ingrijpen en een corner moest weggeven. De corner werd kort genomen en onoplettendheid bij Jermaine die zijn man liet lopen, deze bracht de bal laag voor en werd ingelopen, 0-1. OSV leek even van slag maar het vertoonde spel tot dusverre gaf men de indruk dat een OSV treffer niet lang op zich zou laten wachten. Een pass vanaf het midden op Renco, die balbezit hield op de rand 16 en wachtte op de bijsluitende Dave die de bal handig meenam en alleen voor de keeper verscheen helaas was zijn inzet niet goed genoeg waardoor de keeper kon pakken. Ook Jong Holland kwam nog gevaarlijk bij Marco, na een goede aanvalsopzet werd de bal de 16 ingebracht en gelukkig voor ons over het goal gekopt. Met een 0-1 achterstand werd de kleedkamer opgezocht. In de rust werd er nogmaals herhaald wat men voor rust al gezien had, er zouden OSV treffers komen maar dan moest men wel zo blijven spelen.

Echter was de uitvoering in het begin van de tweede helft niet zoals wij verwachtte. Jong Holland kwam beter uit de startblokken en creëerde meteen een kans. Rommelig spel aan OSV kant en de bezoekers leken hiervan te gaan profiteren, echter bij een OSV uitbraak kwam Donny in balbezit en gaf een voorzet die uiteindelijk zeer gevaarlijk richting doel ging en door de keeper gepakt kon worden. Hierna nam Jong Holland het weer over, na een foutieve pass van Dave kon Jong Holland overnemen en werd hun nummer 10 in stelling gebracht die van afstand net naast het goal van Marco schoot, niet veel later was het dezelfde speler die van afstand uiteindelijk de lat toucheerde. Ook werd er nog een aanval van hun tot corner gewerkt.

Nu kwam bij OSV weer het besef dat er iets moest gebeuren, nadat wij op de Alkmaarse helft verschenen werd er voordat er OSV gevaar kwam een inworp weggeven, deze kwam uiteindelijk bij Dave die de 16 in ging en de combinatie met Renco zocht nadat Dave terug ontving zocht hij de breedte en vond de inlopende Mischa die hard en hoog de 1-1 prachtig tegen de touwen schoot. Gesterkt door deze treffer ging OSV op jacht naar meer, na een overtreding op Niels mochten wij ons voordeel hier uit halen en werd de scherpe voorzet van Jaydee tot corner gewerkt. Inmiddels mocht Melle de geblesseerde Paul vervangen. Nadat een poging tot een aanval eenvoudig werd onderschept kwam Jong Holland in de 16 en vanaf de zijkant werd er op doel geschoten zodat Marco enkel met zijn voeten kon keren. Hierna namen zij weer het initiatief over zodat Marco weer het nodige werk kreeg te doen, eerst moest hij redding brengen op een bekeken stift die via de lat weer terug het veld in kwam en was het Mischa die alles klaarde en niet veel later moest Marco naar de hoek om een indraaiende bal stijlvol te pakken.

Nadat er een lange bal van achteruit gegeven was Jermaine oplettende en profiteerde van het feit dat deze vlak voor de 16 bleef liggen en kon tussen de verdediger en keeper doorglippen maar uiteindelijk werd het te moeilijk om nog doeltreffend te worden. Ook Renco kwam nog dichtbij een treffer maar zijn schot uit de draai ging via een Alkmaarder been over het doel. Nu kwam Albert in het veld voor Dave. Uit een corner leek OSV gevaarlijk te worden maar Jong Holland wist te ruimen. Met nog 20 minuten op de klok leek het boek gesloten te worden, een vrije trap net over de middenlijn werd bij de tweede paal ingebracht en Jong Holland kon simpel inkoppen 1-2. Hierna leken de OSV hoofden te gaan hangen en werd men niet echt gevaarlijk, ook de bezoekers kregen nog wat mogelijkheden om uit te lopen naar een definitieve uitslag. OSV probeerde nog wel wat te forceren met de lange bal en zo nog een treffer te forceren, een goed voorzet van Jaydee maar Renco kon er helaas niet bij. Ook Albert werd nog een paar keer gezocht en ging het duel aan maar het mocht niet baten.

Op het moment dat Jong Holland zich al rijk rekende gaf Gairy een lange bal de 16 in, Albert was hier net even eerder bij dan de keeper en schampte zijn hoofd en de bal verdween in de verre hoek, 2-2. Met nog enkele minuten op de klok was het besef daar dat alles nog mogelijk was, nu een lange bal op Renco die deze weer bij zich hield en aflegde op Jermaine, deze ging met één beweging naar binnen en besloot van grote afstand uit te halen en zag de bal ook in de verre hoek verdwijnen, 3-2. Een ware ontploffing op het sportpark nu men wist dat er een verlenging in zat. Even leek het er nog op dat OSV het nog in de 90 minuten ging beslissen nadat een vrije trap van Donny bij Jaydee in de 16 kwam maar helaas niet doeltreffend kon uithalen. Hierna vond de scheidsrechter het wel genoeg voor 90 minuten en mochten beide teams zich opmaken voor een verlenging.

Al snel in de verlenging nam OSV de leiding, Renco ontving een lange bal en draaide weg maar zag zijn schot geblokt worden, deze kwam bij de meelopende Jaydee terecht die nu laag de keeper passeerde en zo werd het 4-2. Nu leek er bij Jong Holland iets te knakken, niet veel later werd Jermaine gelanceerd en vanaf de zijkant probeerde hij Renco te bereiken maar helaas kwam de bal achter hem. Nu brak er een periode aan van veel spanning maar ook vele gevallen van kramp aan beide kanten. Het spel werd er niet beter op, maar de spanning vergoedde een hoop. Een vrije trap van Jong Holland werd door Govert nog bijna in eigen goal gewerkt maar gelukkig restte slechts een corner.

In de tweede helft van de verlenging wist Niels met een goede opening Jaydee te bereiken en oog in oog met de keeper stuitte hij op de keeper. Na een corner van Jong Holland viel de bal uit de lucht op de hand van de wegdraaidende Melle, waar heel Jong Holland om een penalty schreeuwde werd dit door de scheidsrechter afgewimpeld, een goede opening op Jermaine volgde en deze snelde langs 2 verdedigers en zag dat Renco op gelijke hoogte meesprintte zodat de bal daar ook belandde en Renco had weinig moeite  om de bal in de touwen te lopen, 5-2. Nu leek OSV een gewonnen wedstrijd te spelen, sommige spellers stonden al met glimlach op het veld en in de laatste minuten kon dit toch niet meer weggeven worden…

Met nog 3 minuten te gaan een voorzet vanaf de vlank en de spits van Jong Holland kon ongestoord inkoppen, 5-3. Nu zou het besef daar zijn dat elke bal van het sportpark zou moeten verdwijnen, bij ons echter niet. Jong Holland rook nog een kans en ging weer richting 16 en uiteindelijk werd een aanvaller gevloerd daarbinnen zodat zij in de laatste minuut nog een strafschop konden nemen, deze werd feilloos benut, 5-4.

Nu vond de scheidsrechter het genoeg en besloot aan deze bloedstollende wedstrijd nog een zenuwslopende penaltyreeks toe te voegen.

Voor ons wist Mischa goed in te schieten. De speler van Jong Holland die enkele minuten hiervoor nog Marco wist te passeren werd nu sportief bewraakt doordat Marco nu zijn hoek koos en de bal eruit ranselde. Niels trof ook beheerst doel en hierna zag men de poging van Jong Holland via de onderkant van de lat weer het veld inkomen. Ook Melle schoot koelbloedig binnen en nadat ook de derde inzet van Jong Holland geen net trof vloog alles wat Blauw-Zwart elkaar in de armen.

Na deze wedstrijd, die je waarschijnlijk een enkele keer in je leven meemaakt, was de ontlading groot en moet en nu weer vooruit gekeken worden naar de komende twee wedstrijden tegen RKAVIC. Aanstaande zaterdag komen zij richting Oostzanerwerf