Scheidsrechter

Roeleveld, V.C.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de wedstrijd tegen het laag geplaatste Hellas Sport, voorheen ook wel eens “het Zeeburgia van de Zaanstreek” genoemd.

We verzamelen om 13,00 uur en de broodjes worden verzorgd door Nick en Sander.

Er wordt nog even teruggekeken op de verloren vriendschappelijke wedstrijd tegen EVC van verleden week.

Iedereen was het er al snel over eens dat er geconcentreerder en feller aan de wedstrijd moest worden begonnen.

Termen als “laat ze niet in de wedstrijd komen”, “speel je eigen spel” en “de baas op het veld willen zijn” waren veel gehoorde teksten.

Op het veld aangekomen stond er een straffe wind schuin over het veld, bal laag houden denk je dan al snel, dit sluit goed op de wijze hoe wij graag willen voetballen.

In de basis starten Marco, Sander, Sebastiaan, Paul, Nick, Dave, Niels, Ozgur, Jermaine, Sinan en Renco.

De bank wordt bezet door Mischa, Glenn, Melle en Michel.

14.30, de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd.

Voor de technische staf en iedereen die de zat 1 een warm hart toedraagt was dit het begin van een moeilijke middag.

De bal elkaar toespelen over een paar meter was al een probleem, na 2 minuten was het Hellas Sport dat de bal onderschepte en Marco aan het werk zette, ondanks 2 goede reflexen mochten wij weer aftrappen…0-1.

“Een hele wedstrijd nog” denken de positief ingestelden onder ons…..

Het veldspel blijft onrustig, er ontbreekt creativiteit, elkaar de bal in de voeten spelen gebeurt niet.

Het ogenschijnlijke veldoverwicht kon niet worden omgezet in de vooraf gemaakte afspraken.

Hellas Sport laat ondertussen zien, zonder zelf echt goed te voetballen, dat de stand op de ranglijst niet de ware sterkte van dit elftal weergeeft.

Na een kwartier krijgen wij de eerste kans om de keeper te testen, de vrije trap wordt door Sinan over de muur en helaas ook de goal geschoten.

Even daarna na de eerste goede combinatie krijgt  Jermaine een goede mogelijkheid de stand gelijk te trekken, zijn schot wordt door de keeper gekeerd.

Na weer een rommelige fase wordt er op het middenveld simpel balverlies geleden, het schot wat hierop volgt gaat voor de goal van Marco langs.

We zijn weer gewaarschuwd.

Dan zien we vanuit het niets de grensrechter van Hellas Sport een knieval maken, wat blijkt… ondanks herhaalde waarschuwingen van het publiek dat er een beest in zijn nek zat werd hij geprikt…..

Na dit voorval blijft het vooral onrustig, vanaf de kant wordt er gevraagd meer druk op hun achterste linie te zetten, dit resulteert in de 29e minuut tot een scrimmage, de bal komt bij Renco en hij schiet vanuit de draai knap de 1-1 binnen.

Lang konden wij echter niet genieten van deze gelijke stand, door slap verdedigen kon er een voorzet worden gegeven, deze werd met een knappe volley afgerond. Vervelend voor ons, maar voor de liefhebber een mooie goal…1-2.

Enkele minuten later een kans voor ons op de gelijkmaker, de kopbal van Ozgur wordt gestopt door de keeper.

In de 37e minuut wordt een aanval van ons onderbroken, de counter is scherp en Paul verdedigd sterk, 1-3 was gezien het spelbeeld ook wat geflatteerd geweest.

2 minuten later moet Marco echter alweer handelend

optreden, en in 2e instantie heeft hij de bal klemvast.

Op slag van rust heeft Niels nog een schietkans, zijn schot mist wat richting en kracht.

De rust….. hierover zal ik in dit verslag niet te veel op in gaan.

Laat ik het zo zeggen, het was verhelderend.

De 2e helft beginnen we met de zelfde 11 spelers, ook het spelbeeld bleef hetzelfde.

OSV lijkt wat sterker maar onzorgvuldigheid en het op de counter loerende Hellas Sport maken het ons moeilijk.

In de 56e minuut krijgen wij een vrije trap net buiten de 16, deze wordt scherp door Niels genomen en Dave kan zijn voet er tegen aan zetten..2-2.

Even later nog een schot van ons voorlangs en in de 65e minuut een kopgoal van Ozgur…3-2.

In deze fase spelen we goed voetbal en lopen de combinaties veel beter en ontstaat het beeld dat het wachten was op de 4-2.

Glenn en Melle komen voor Jermaine en Ozgur.

In de 70e min kopt Sinan net naast.

En kwartier voor tijd vervangt Mischa de geblesseerde Sander.

5 min daarna een goede aanval van Hellas Sport en de gelijkmaker ligt erin 3-3.

In de 85e minuut krijgen wij nog een goede kans, goed doorzetten van Renco, Sinan komt een teenlengte te kort.

In de tegenaanval moet Marco nog gestrekt naar de hoek om de 3-4  te voorkomen.

Dan komt er bij OSV een fase waarin niet iedereen dezelfde gedachte heeft, waardoor er veel ruimte tussen de linies ontstaat.

Zoals eerder gezegd is Hellas Sport een betere ploeg als de ranglijst doet vermoeden.

Zij weten met deze ruimte goed om te gaan, is het eerst een lob die over de uitkomende Marco maar net naast de goal gaat om vervolgens in de 89e minuut de 3-4 te maken.

Sinan krijgt dan nog zijn 2e gele kaart en mag gaan douchen. De blessuretijd brengt in deze stand geen verandering meer en de 1e nederlaag van het seizoen is een feit…

Volgende week de uitwedstrijd bij Wieringermeer waarin wij kunnen en moeten tonen de kampioen van de 3e klasse te zullen worden.