Scheidsrechter

Schepen, J. van

OSV A1 – DSS A1 0-1.

Afgelopen zondag moesten de mannen van OSV A1 aantreden tegen DSS uit Haarlem. DSS staat voor “Door Samenspel Sterk” en komt uit Haarlem. DSS staat onder ons op de ranglijst maar in deze poule moet er iedere week om de punten worden gestreden. Onder de altijd trouwe toeschouwers waren Jan, Ton en Paul ook weer  van de partij. Dit uiteraard tot genoegen van de anderen.

Om 11.30 floot de jonge scheidsrechter van dienst voor het begin van de wedstrijd.  Zowel OSV als DSS hadden behoorlijk last van de wind. Deze joeg met 8 Beaufort schuin over het ruim met rubber bedekte nieuwe kunstgrasveld. OSV kwam tijdens de eerste helft niet echt lekker in de wedstrijd. Het was DSS dat de clubnaam eer aan deed door als een (h)echt team te opereren.

Via een uitbraak over de rechterkant wist een speler van DSS een bal voor te krijgen. Deze bal was dermate lastig voor onze keeper dat hij deze losliet waardoor de spit van DSS de 0-1 tegen het net wist te schieten. OSV rechtte de rug en probeerde terug in de wedstrijd te komen. Dit resulteerde in een aardige kans voor onze voorwaartsen maar deze werd niet verzilverd. Met een 0-1 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust was er een sterker OSV dat met goed voetbal de betere ploeg was en veel kansen wist te creëren. Dit leidde tot welgeteld minstens vijf uitgespeelde kansen. OSV vergat zichzelf echter te belonen waardoor DSS toch als overwinnaar van het veld stapte.

Op basis van de tweede helft moet er voor de komende wedstrijden toch een aardige serie van overwinningen kunnen worden neergezet. Het wordt dan echter wel zaak dat er minder met de bal wordt gelopen opdat het baltempo omhoog gaat. Deze ploeg staat gezien de kansenverhoudingen in de afgelopen wedstrijden te laag op de ranglijst.