Wezel, F.

Accommodatie

Onbekend

VVW A1 – OSV A1 1-8

Vandaag stond voor de A1 de verre uitwedstrijd tegen  degradatiekandidaat VVW uit Wervershoof op het programma. Om 9:15 uur vertrokken wij richting de A7. De weg met de mooie Noord-Hollandsche vergezichten. Sportpark de Westrand ligt aan de weg die vernoemd is naar Wervershoofs beroemdste inwoner: Theo Koomen. Even voor  tienen arriveerden wij op de plaats van bestemming.

Wij als trouwe ouders hadden met nog een uur te gaan voor de start van de wedstrijd ruim de tijd om een bakje koffie te nuttigen. Grote afwezige deze ochtend was Paul Thijssen vanwege een nogal korte nachtrust. Het keukenverhaal heeft inmiddels afgedaan.

OSV mistte nogal wat verdedigers vanwege blessures, ziekte en schorsingen. OSV startte met de volgende 11 spelers: Kaj Thijssen, Sidney Klein, Darnell  Brunswijck ,Fulgencio Molly, Jesse Willems(die heeft voorlopig geen gel nodig); Hidde Rozendaal, Ferhat Ozdemir, Jawad Barraaouan,   Bruce; Dogany Goc en Lorenzo Vers. Matthieu Hilderink en Rodeschenko Stelling zaten op de bank.

De wedstrijd was nog geen 5 minuten bezig of VVW scoorde de 1-0 na balverlies van Ferhat. De verdediging werd tijdens deze aanval wel erg simpel doorkruist. Hierna was het echter OSV wat de klok sloeg. De ene na de andere kans diende zich aan maar deze werden niet benut door onze spitsen. Het vizier stond vaak te hoog of er werd teveel gecombineerd i.pv. geschoten. Uiteindelijk was het Doganay die uit een assist van Darnell de ban wist te breken. Vlak voor rust schoot Bruce de 1-2 tegen  het net. Op de tribune was de rumoerige supportersschare(inclusief Ton) aan het genieten van Joyce haar Rucola.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft. Een veel sterker OSV dat goed bleef voetballen en vele kansen creëerde. Nu werden dekansen echter wel benut. OSV liep via  Doganay 2x en Bruce vlot uit naar 1-5. Bij deze stand pakte keeper Kaj  een penalty. Matthieu en Rodeschenko kwamen in de ploeg voor Lorenzo en Jawad. Hierna liep OSV uit naar 1-8 via  Bruce, Rodschenko en Doganay .

De wedstrijd was intussen wel gespeeld en ging uit als een nachtkaars. Er waren veel discutabele buitenspelmomenten maar beide ploegen vonden het wel prima zo. Al met al was het een dikverdiende overwinning die eigenlijk met dubbele cijfers had moeten eindigen. Volgende week komt OFC naar Oostzanerwerf voor een heerlijke kraker.