Accommodatie

Onbekend

OSV A1 – OFC A1 0-1

Altijd leuk zo een derby tussen OFC en OSV.  Zeker gezien het feit dat er nogal wat jongens bij OFC speelden die voorheen teamgenoten waren van onze jongens. Het was een waar feest der herkenning voor alle betrokkenen. Paul was vandaag gelukkig ook weer present, net als de immer vrolijke noot Ton(dit keer met Oostzaanse aanhang).

OSV had  vandaag maar liefst 17 man op het wedstrijdformulier staan. Hiervan startten Kaj, Sidney, Fully,  Darnell. Jesse, Matthieu, Rodschenko, Ferhat, Bruce, Doganay en Jawad in de basis. Kevin, Hidde, Fatih, Jim, Damien  en Lorenzo mochten de bank warm houden.

Al snel kwam OFC op voorsprong doordat Darnell de bal wat ongelukkig voor de voeten van een OFC `er kopte die hierdoor 1 op 1 met Kaj kwam te staan.  OSV liep dus al snel achter de feiten aan, maar had wel het betere van het spel. OSV kreeg een paar goede kansen maar deze wisten onze spitsen/middenvelders niet te verzilveren. Ook bleek de eindpass niet zuiver genoeg waardoor er steeds een OFC `er tussen kon komen.Eduard Lulaj won veel duels en ruimde veel op.

Gedurende de eerste helft bleef de 0-1 voorsprong van OFC gehandhaafd. De 2e helft gaf een ander spelbeeld. Het voetbal verdween bij OSV en de lange bal werd vaker gehanteerd. OSV voetbalde wel op de helft van OFC en kreeg wederom een paar goede kansen maar deze werden weer niet benut. OFC was gevaarlijk via de counter en keeper Kaj moest een paar keer handelend optreden.

De tijd tikte weg en OFC kreeg steeds meer geloof in een overwinning en bij OSV ebde dat geloof juist  langzaam weg. Ook de vele wissels konden niet voor een ommekeer zorgen. OSV deed zichzelf weer tekort want een gelijkspel had zeker verdiend geweest. Het aloude voetbaladagium “als je zelf niet scoort dan krijg je ze tegen” bleek vandaag weer een waarheid als een koe. En de Rucola? Die was weer geweldig!