1 februari 2014 10:45

Dit verslag is geschreven door Hercules Zaandam

Hercules D1 – OSV D1 (2-5) 3-12

Soms zijn er van die dagen dat je je dag niet hebt. Dat alles eigenlijk een beetje tegen zit. Ja zo een dag had Hercules D1 vandaag. Maar buiten deze excuses om heeft OSV gewoon een hele goede ploeg. En staat naar mijn mening terecht bovenaan.

Aan de voorbereiding bleek eigenlijk al dat het heel zwaar zou gaan worden. Na 1 minuut lag de bal al achter Jari. We herstelden ons knap en Michel werd niet veel later onderuit gehaald in het strafschopgebied en we kregen terecht een penalty toegekend. Deze werd zuiver benut door Lex. Niet veel later werd Mike door een mooie steekbal van Che weggestuurd. Mike bleef rustig en gaf de bal goed voor op Michel hij was het eindstation van een mooie aanval en maakte de 2-1 op dat moment speelden we heel goed mee met OSV. Toch verloren we te veel duels dit was ook te zien uit de corners waaruit de 2-2 en 2-3 zouden vallen. Voor rust werd het zelfs nog 2-5.

In de rust aangegeven dat we wat dichter op elkaar moesten spelen en weer terug moesten naar het niveau van het eerste kwartier. Die woorden werden heel goed overgenomen want na geen minuut was het 3-5 uit een corner van Gerstin kopte Lex heel knap binnen. Helaas konden we dit niveau niet volhouden en bleef OSV goed spelen en heel veel druk houden op ons. Ze liepen uiteindelijk uit naar 3-12. Met een paar hele mooie doelpunten.

Zoals de titel al zegt het is gebeurd en ook hiervan moeten we leren. Vooral mentaal kunnen we nog stappen maken. We spelen volgende week tegen Zaanlandia D1 waar we thuis in de laatste minuut van verloren. Dus de ideale tegenstander om revanche tegen te nemen.

Dit verslag is geschreven Glenn Mantel (Hercules Zaandam)