OSV 4

Mannen zaterdag, 4, 5e klasse 03

15 februari 2014 14:30

Het was rommelig. Ouderwets rommelig.

Uiteraard stond onze beroepsazijnzeiker Arjan op de dijk het hardst te klagen over de gang van zaken. “Ze denken dat alles maar vanzelf gaat!”. Edo, die als versterking was gehaald na het zeer late afmelden van twee louche figuren, zou er over twee minuten zijn. Een kwartier later kwam Edo rustig aanwandelen.

Welkom bij het vierde!

We vertrokken onder ideale omstandigheden naar Hoorn. Windkracht 13, dat rijdt lekker zuinig als je wind mee hebt. Voetballend is dat wat lastiger, maar we hebben natuurlijk een team met zoveel ervaring dat we daar zonder probleem (of benul) mee omgaan.

Een half jaar geleden was Zwaluwen 6 ook onze tegenstander en toen was het grootste mirakel in de voetbalhistorie geboren: een gelijkspel na 90 minuten terwijl onze tegenstander na 30 minuten al met 6-0 voor had moeten staan. We wisten dus dat we vandaag een zware dobber zouden hebben aan onze jeugdige tegenstanders.

Als een echte geboren leider betaamd, eiste Edo de aanvoerdersband op en besloot zich vast te bijten in de beste speler van de tegenstander van de vorige wedstrijd: nummer 11 Yuri.

Na tien minuten stonden we dus 1-0 achter, doelpuntenmaker Yuri.

Maar, een eend stoot zich niet tweemaal aan dezelfde graspol en van Yuri hebben we de rest van de wedstrijd niet veel meer gezien. Zijn geringe lengte (in Amsterdam-Noord zou hij als bijnaam 'Reus' hebben gekregen) speelde hierbij ook nog wel een rol.

Zoals we dit jaar al vele malen hebben meegemaakt moet de Vier eerst een achterstand te verwerken krijgen voordat ze gaan voetballen. Meestal is dat 0-2, maar vandaag was een tegendoelpunt genoeg. Dachten we...

Zo schoot Sander een wel heel makkelijk gegeven penalty binnen (1-1) en maakte Raimond zoals altijd een doelpunt tegen de gasten uit Hoorn (waarbij gezegd moet worden dat dit pas zijn eerste wedstrijd was tegen deze tegenstander): een bekeken schuiver na een prima actie van de Vier op de rechterkant, 1-2, In de rust waren we dan ook enorm tevreden over onszelf en na 15 minuten in de tweede helft stonden we dan ook weer met beide benen op de grond en met 3-2 achter.

En daar kwamen die comeback kids weer hoor! Eerst schoot Sander zijn tweede binnen door een klutssituatie als beste te beoordelen (3-3_. Daarna een schitterende pass van Enzo op Cletis, de zwarte parel, die de bal controleerde op de borst en aflegde op de meegelopen Sander die de bal zo hard raakte dat de Van Gerwen look-a-like (inclusief fel groen shirt) de bal door zijn vingers zag branden. Gelukkig had het doel een net, anders was deze bal waarschijnlijk in een baan om de aarde terecht gekomen (3-4)

Hierna ontstond misschien wel het beste moment van de Vier. Zwaluwen ging drukken en drukte daarmee de Vier naar achteren. Het blok verdedigers, bestaande uit Enzo, Edo, Lennard en Remmet wilde van geen wijken weten en het blok middenvelders met Arjan, Rini en Boudewijn wilde van geen wijken weten en zo wist Zwaluwen zich geen raad met het granieten verdedigingsmechanisme van de Vier.

Met spitsen als Sander en Cletis blijf je als team altijd gevaarlijk en daar was vandaag sinds anderhalf jaar ellende eindelijk onze andere superster Michiel weer terug. Verder dan een schitterende omhaal die nog geen doel trof kwam het vandaag nog niet, maar we zijn blij dat je weer terug bent en jouw tijd komt zeker nog!

In de slotfase kon het kapotgespeelde Zwaluwen het verdedigend niet meer opbrengen en wist Cletis met een prima solo de beslissende 3-5 binnen te tikken.

Na twee moeizame wedstrijden na de winterstop met een 3-2 overwinning tegen het laag staande OFC en een 2-3 verlies tegen koploper Monnickendam, vandaag eindelijk weer een prima wedstrijd van de Vier en een daarbij horend klein feestje in de kleedkamer.

Wist u dat????

• Dennis Jansen binnenkort op Facebook te zien zal zijn in een filmpje waarbij hij een liter bacardi in een keer op moet drinken?

• Dit pas de eerste overwinning was van de Vier met Enzo Peters in de gelederen? In de periode dat hij een toer door Zuid-Amerika maakte, werden bijna alleen maar overwinningen behaald. Toeval? Dat mag u als lezer zelf bepalen.

• Arjan vandaag mee verdedigde? Nee echt! En nog goed ook.

• Onze superster Sander vandaag waarschijnlijk zijn 35.000e doelpunt heeft gemaakt? Ok, dat is inclusief schoolplein, maar toch!

• Cletis 'Bony' Martina niet van bananen houdt?

• We nog steeds aan het nagenieten zijn van de tapas die Dennis Veldhuizen twee weken geleden maakte? Dit gaat zeker een vervolg krijgen en als zowel Sander, Wesley als Boudewijn mee gaan helpen zal dit tot een culinair orgasme leiden.

• Raimond gisteren zijn eerste doelpunt maakte sinds de oprichting van de Vier? Verder liep hij ook voor het eerst meer dan 800 meter in de gehele wedstrijd.

• Dit de laatste zin van dit verslag is?