Scheidsrechter

Tol, J.

OSV 1 –HCSC 1  0-1

Vandaag de eerste thuiswedstrijd (competitie) van het seizoen 2014-2015 tegen onze gasten uit Den Helder.

De voorbereiding naar deze wedstrijd stond in het teken van herpakken na de teleurstelling van vorige week in Edam en het maken van keuzes in de opstelling.

Dit resulteerde in de volgende opstelling:

Rene, Richard, Quinton, Jesse en Mischa achterin.

Sander,Dave en Adil op het middenveld.

Jermain, Renco en Niels voorin.

Op de bank begonnen Melle, Bruce, Ozgur, David en Marco.

Zeker gezien het vertoonde spel van Glenn, Nick en Govert in het 2e, weet iedereen dat de concurrentie om in de basis te starten groot is.

Je mag dus verwachten dat dat besef er bij iedereen is in aanloop naar de wedstrijd ……

In de bespreking wordt dit nog even kort aangehaald, met appeltaart voor de selectie als uitkomst.

Daarna omkleden en starten met de warming-up…. Dit was misschien wel het signaal hoe deze middag zou verlopen.

Ondergetekende viel op dat niet iedereen even geconcentreerd en scherp meedeed.

Ik denk dat wanneer de warming-up niet scherp is, je niet scherp aan een wedstrijd kan beginnen.

Vooralsnog blijf ik daarbij totdat het tegendeel bewezen is.

De wedstrijd begint en al snel is duidelijk dat OSV de beter voetballende ploeg is.

HCSC zet hier een gezonde dosis werklust tegenover, vooral hun middenveld “zit er goed op”.

Veel meer als dat hebben de gasten in het eerste half uur niet in te brengen.

OSV heeft het betere van het spel en vooral over rechts lopen de aanvallen goed, dit resulteert in een handvol kansen waarvan er zeker 3 hadden moeten resulteren in een goal.

Zoals iedere voetballiefhebber wel weet…. Verzaak je zelf te scoren dan valt het doelpunt aan de andere kant…. Zo ook nu.

Slap gerommel op rechts met een overtreding als gevolg wordt door HCSC genadeloos afgestraft.

Dat hier enig fortuin en een wat ongelukkige actie debet aan zijn doet er niet toe.

Feit is dat je na een redelijke eerste helft waarvan de tegenstander na afloop zei: “ 4-0 was een terechte stand geweest ”, met een 1-0 achterstand de rust ingaat.

Na de rust is OSV geen schim meer van de eerste helft….Handelingssnelheid, passes, duels zijn onder het niveau dat je bij deze selectie zou mogen verwachten.

Toch resulteert dit nog in het eerste half uur in wat kleine kansen.

De keeper van de gasten maakt duidelijk dat er wat hem betreft niet gescoord wordt vandaag en moet een paar keer handelend optreden.

Rene aan de andere kant krijgt ook nog de kans om zijn “missertje” uit de eerste helft goed te maken en doet dat bij een 1 op 1 actie met verve.

De ingebrachte wissels kunnen ook het tij niet keren.

In het laatste kwartier probeert OSV er nog van alles aan te doen om een resultaat neer te zetten. Het veldoverwicht is er, kansen zijn er, alleen de beloning blijft uit.

Terugkijkend op de wedstrijd heeft OSV laten zien kwaliteit genoeg te hebben, echter in deze klasse wordt er meer verwacht dan kwaliteit alleen.

Beleving…scherpte ….Concentratie…allemaal zaken die we volgende week in de lastige uitwedstrijd tegen Opperdoes nodig zullen hebben om een resultaat mee te nemen.