Hartigh, J. den

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de voor OSV lastige uitwedstrijd tegen Opperdoes.

Ondanks dat het pas de derde wedstrijd van het seizoen is voelt het toch al een beetje als een “zes punten” wedstrijd.

De voorgaande jaren leert ons dat het in Opperdoes niet alleen om de voetbalkwaliteiten gaat, om de punten mee te nemen moet alles kloppen.

De trainers denken vooraf de ideale opstelling te hebben gemaakt en om half 1 is het verzamelen in de bestuurskamer.

Hebben we het verleden week al gehad over inzet, beleving en andere niet direct voetbaltechnische zaken, ook vandaag stond de klok niet bij iedereen gelijk.

Op het laatste moment moet het basiselftal worden aangepast.

Ondanks deze wijziging vertrekken wij na de wedstrijdbespreking vol goede moed richting Opperdoes.

In de basis starten:

Rene, Melle, Richard, Mischa, Jesse

Sander, Glenn, Adil,

Quinton, David, Niels

Op een stroperig veld wordt de warming-up gedaan, het droge veld mag niet in ons nadeel werken, ook ons kunstgras is niet snel bij deze weersomstandigheden.

Osv is dus gewaarschuwd, ballen moeten strak ingespeeld worden en bij twijfel dienen de juiste keuzes qua voortzetting worden genomen.

Deze woorden klinken nog na al de wedstrijd begint…. Vanaf de aftrap is het al snel te zien dat dat besef er niet bij iedereen is.

Gaat het bij het rondspelen eerst nog ternauwernood goed, is het na een paar minuten al fataal.

Een terugspeelbal wordt op een herkenbare manier door Rene aangenomen….. veld, concentratie… whatever, de bal blijft in de doelmond leggen en voor de inlopende speler van Opperdoes een niet te missen kans.

1-0 achter, ondergetekende denkt: “nog een hele wedstrijd te gaan, het komt goed”.

De eerste helft sleept zich voort in een gevecht waarin OSV het vooral druk met zichzelf heeft en Opperdoes vooral op het middenveld er stevig opzit.

Achterin nemen zij geen enkel risico, de reservespelers zijn vaker op het naastgelegen weiland te vinden dan in de dug-out.

Alleen wanneer zij de bal binnen de lijnen naar voren kunnen trappen blijkt dat dit team op hun fysiek een lastig te bespelen ploeg is. Voetballend is er nog wel wat winst te halen. Osv is echter niet in staat een gedegen aanvalsspel op de mat te leggen.

De eerste helft brengt niet veel gevaar voor beide doelen, de warrig fluitende scheidsrechter heeft het tot dan vrij makkelijk.

De 2e helft begint waar de eerste helft eindigt, een iets beter voetballend OSV tegen een fysiek sterke tegenstander.

Mede door het warrige fluiten van de scheidsrechter en een geïrriteerd OSV loopt het in deze fase uit de hand.

Resultaat 4 rode kaarten aan OSV kant 0 aan de kant van Opperdoes.

Dat Opperdoes er geen krijgt mag op zijn minst bewonderenswaardig heten na een aanslag op de enkels van Adil.

Dat wij vooral van onszelf verliezen blijkt wel uit het feit dat Opperdoes zelfs tegen 8 veldspelers het niet voor elkaar krijgt om te scoren en zelfs nog in de achteruit moet.

Bewust kies ik ervoor niet te diep in te gaan op de randverschijnselen rond deze wedstrijd, Opperdoes is voor Osv geen prettige tegenstander.

De scheidsrechter had duidelijk “zijn dag niet”, OSV is nog niet volwassen genoeg en zal er aan moeten werken, ook tegen teams waarin de schoonheid van het voetbal onderschikt is aan het resultaat, op eigen kwaliteit te vertrouwen.

Door de opgelopen kaarten zal het de aankomende weken zeker niet makkelijker worden om de aansluiting te pakken.

Wanneer de geblesseerden weer aansluiten zal ook dit weer opgelost worden.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen “buur” Hercules Zaandam, ook zij zitten in een lastige fase dus ook dit is een belangrijke wedstrijd.