27 september 2014 15:00

Scheidsrechter

Dhr. De Graaf

Wedstrijdverslag OSV 3 - VVA/Spartaan 7

Een vrouw die het wedstrijdverslag schrijft; ja ja, dat wordt wat. Ik hoor het je denken. Iets met de kennis (of het ontbreken ervan), over voetbal in het algemeen en de buitenspelregel in het bijzonder (één keer voor 'ons’, als ik goed heb opgelet: op aangeven van de scheidsrechter dan. Want ja, ik blijf een vrouw). En nee, ik zal niet alleen over de gespierde kuiten van ‘mijn nummer 8’ schrijven.

Oké komt ‘ie dan he:

De wedstrijd begint meteen spannend. Door een fout van OSV krijgt de tegenstander de bal, bal op de paal. Maar gelukkig pakken ‘we’ (ik mag we zeggen toch?) de draad meteen weer op. Door een assist van Arie scoort Rob de 1-0.

Ondertussen is het gezellig druk langs de lijn, niet alleen aan de kant van de tegenstander die een compleet extra elftal heeft meegenomen. Wes: ‘Zet er wel in dat ik warmloop he?!’ Bij deze Wes. Mente (zoon van Mikis) probeert de positieve spirit erin te houden, nadat zijn vader voor de zoveelste keer keihard wordt neergehaald: ‘Positief blijven, pap!’

Hieruit volgt een penalty, maar zonder geluk: Arie schiet op de paal, de linker onderkant om precies te zijn. (Sorry Arie, hij moest er in. Ja, die bal ook). De rest van het eerste kwartier grossiert OSV in kansen: Mikis schiet over na voorzet van Arie. Dan een mooie kans van Eimpie die van afstand net overschiet. Ook een poging van Kaj en Rob zorgen niet voor de 2-0.

Wes: ‘Dan niet, ik ga toch wel bier drinken.’ Deze positieve noot lijkt te helpen: Kaj geeft voor en Mikis scoort. Na de 2-0 is de tegenstander duidelijk de focus kwijt. Teksten als: ‘Je snapt er helemaal niks van!' en 'Wat doe je nou man?!’ vliegen over en weer. So much for team spirit.

Rond de 23ste minuut als Sander het veld in komt voor Wubbels krijgt de tegenstander een corner. Mooie redding van Jansen. Rond de dertigste minuut volgt nog een mooie voorzet van Mikis op Cletis, die naast schiet. Na een voorzet van Rob, en vervolgens van Sander op Cletis gaat de bal weer naast.

Na een vrije trap van Mikis die net overgaat, komt de tegenstander toch terug. Net voor rust maken ze 2-1.

Conclusie langs de lijn: voorin niet scherp genoeg; het had al 7-0 kunnen zijn.

De tweede helft start goed met een aantal kansen voor OSV: Arie mist net. Sander creëert ook nog een kans. En na een mooi kopduel tussen komisch duo buur & buur waar weer een voorzet uitkomt, scoort Cletis. 3-1

Dan zorgt Eimpie nog voor een mooie voorstelling door over de bal te trappen, maar dit maakt hij gelukkig vrijwel meteen weer goed door de bal terug te veroveren waar een goede voorzet uitkomt.

Na een harde overtreding op Eimpie gaat het spel verder en scoort Cletis de 4-1. Niet veel later maakt Boudewijn de 5-1 na een assist van Arie. De laatste minuten bestaan vooral uit overtredingen en o ja, één keer buitenspel voor OSV. Conclusie: spannende wedstrijd en verdiend gewonnen.