25 oktober 2014 15:00

Scheidsrechter

Bax, A.

Na 3 overwinningen moet OSV het opnemen tegen nieuwkomer Reiger Boys.

In de week naar de wedstrijd toe was bij een ieder het besef dat dit geen “walk-over” zou worden.

In de basis elf ontbreekt Mischa door een blessure, zijn vervanger is Sander.

De rest van het elftal is ongewijzigd ten opzichte van verleden week.

Marco in de goal, Melle Ozgur, Govert en Sander achterin.

Het middenveld bestaat uit Dave, Niels en Glenn.

Voorin starten Quinton, David en Adil.

Op de bank starten Bruce, Clint, Rene en Jermaine.

Aankomen in Heerhugowaard op een mooi complex en na een goede ontvangst begint de wedstrijd.

Al snel is duidelijk dat de 2 teams elkaar voetballend willen  bestrijden en er ontvouwt zich in een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelt.

Osv is geduldig in de opbouw, mede doordat dit in het eerste kwartier in een te laag tempo gebeurt is het voor Reigerboys redelijk makkelijk stand te houden.

Wel word al snel duidelijk dat de “zwakte” bij hun achterin ligt.

Zonder echt gevaarlijk te worden is het toch Reiger Boys dat achteruit moet.

De OSV verdediging heeft het mede door de discipline waarin ze spelen niet moeilijk.

Quinton word hun verdediging een steeds grotere plaag, de mogelijkheden liggen dan ook daar.

Bij balbezit OSV zien de toeschouwers dat Reiger Boys niet goed weet om te gaan met de snelle en behendige acties van hem.

Osv houd Reiger Boys ver van de goal waardoor hun fysiek sterke spits niet gevaarlijk kan worden.

De rust word ingegaan met een 1-0 voorsprong door een goal van Adil na wederom een goede actie van Quinton.

Reigerboys zet daar een kopbal op de lat tegenover, dit is eigenlijk het enigste gevaarlijke moment voor het OSV-doel.

De 2e helft begint Osv met dezelfde spelers.

In het eerste kwartier na rust is het wederom Quinton die veelal word gezocht en zijn acties zorgen voor een handvol kansen.

In de afwerking gaat het steeds net mis, dan net een stap te laat… dan staat er niemand…. Dan de verkeerde keuze….

Om een verkeerde keuze te maken moet je eerst in de positie komen om die keuze te maken…. vooral dat is de kracht van Quinton.

Na dit kwartier doet Reiger Boys een tactische omzetting en krijgt meer en meer grip op de wedstrijd. Waar OSV de gastheren een uur lang op 25 meter van de goal hield, verliezen wij nu het middenveld en komt hun voorhoede steeds dichter bij het strafschopgebied.

OSV krijgt het middenveld niet meer in handen, met nog een minuut of 10 officiële speeltijd worden er bij OSV in de verdediging verkeerde keuzes gemaakt en de spits kan vrij voor Marco de hoek uitkiezen om in te koppen….1-1

Een minuut na deze goal krijgt OSV middels een terecht gegeven Penalty de kans wederom op  voorsprong te komen. Deze word echter niet goed ingeschoten en de keeper stopt hem.

Na deze strafschop krijgt OSV nog een grote kans om op 1-2 te komen….. ook deze kans word gemist.

De blessuretijd breekt aan, de goed leidende scheidsrechter had al aangegeven er ruim tijd bij te trekken.

Een voor een voetballiefhebber mooie wedstrijd krijgt voor OSV een bittere nasmaak als in de 95e minuut Reigers Boys een vrije trap mag nemen op 25 meter van de goal.

Houdbaar….niet houdbaar whatever …. De bal word knap richting kruising geschoten en de 2-1 is een feit.

Bij OSV is de teleurstelling groot, Reiger Boys is terecht in jubelstemming.

Dat ook zij kunnen relativeren blijkt later in de bestuurskamer en dat siert ze.

Over de gehele wedstrijd gezien was een gelijkspel misschien wel het meest terecht geweest.

Dat OSV vandaag verliest is niet terecht maar dat is voetbal nu eenmaal niet altijd.

Maar wat een verademing om te zien hoe leuk het nog kan zijn om 2 voetballende teams elkaar te zien  bestrijden.

We zitten in een klasse waarin het kwaliteitsverschil groot  is, dit zijn wel de wedstrijden waar je het voor doet.

Voor OSV nu zaak om niet in paniek te raken, op langere termijn zullen de voetballende ploegen de prijzen gaan verdelen.