Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

1 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Terlien, A.G.

Hoofdpijn had hij zaterdag in de rust van OSV – Kadoelen. Niet omdat trainer Kai Meeuwsse een helft lang aan de zijkant voortdurend tegen een fel zonnetje had zitten inkijken, maar door het zeer matige spel van zijn ploeg. Meeuwsse zag zijn formatie 45 minuten lang zoeken naar de vorm die de voorgaande twee thuisduels in de derde klasse A twee klinkende zeges en liefst zeventien treffers hadden opgeleverd. OSV is een ploeg die kan voetballen, maar de 1-1 bij de rust tegen het stugge Kadoelen voorspelde weinig goeds voor de tweede helft. Uiteindelijk – mede door een sterke invalbeurt van Jermaine Jeulink – stond er na 90 minuten toch een forse zege (5-1) op het scorebord, met de wetenschap dat OSV na acht duels de grote middenmoot in 3A aanvoert op ruime afstand van koploper Opperdoes.

De tegenstanders in 3A kennen inmiddels de kracht van OSV. Die ligt vooral in de aanval, getuige het feit dat de ploeg het meeste in 3A scoort. Kadoelen had zich erop ingesteld en kwam niet naar de buren in Oostzanerwerf om er een gezellige happening van te maken. De formatie van René Hoogendonk, die met een punt meer aan het duel begon, zakte vanaf het begin diep in en gokte op een geslaagde counter. OSV had het er maar lastig mee. Vaak werd de rechterkant gezocht bij Quinton Bhagwandin, maar het rendement van zijn acties en die van Adil Jamal op de andere vleugel was nihil.

,,Ik kreeg er hoofdpijn van. Waar we een week eerder tegen Reiger Boys voortreffelijk voetbal lieten zien en vergaten onszelf te belonen, deed het spel nu pijn aan mijn ogen. Het was de slechtste helft die we dit seizoen hebben gespeeld’’, analyseerde Meeuwsse na afloop het uiterst stroeve begin. Kadoelen maakte er een fysiek duel van en toen de bezoekers na een 15 minuten middels een prachtige treffer op 0-1 kwamen, voelde de ploeg helemaal niet meer de behoefte wat vaker uit de verdediging te kruipen. OSV voetbalde vooral tegen zichzelf, kwam niet toe aan het gewenste combinatiespel en het tempo lag laag. Acht minuten na de 0-1 stond het echter weer gelijk. Jamal kreeg de bal na een afgeslagen voorzet keurig in de voeten gekopt door aanvoerder Sander Rigter en schoot binnen. Het was zo’n beetje de enige geslaagde actie van OSV in de eerste helft.

Gelukkig is de ene helft de andere niet. Na rust zat er meer lijn, tempo en creativiteit in het spel van OSV. Dat leidde tot kansen maar in eerste instantie niet tot treffers. Dat veranderde na het inbrengen van Jermaine Jeulink voor Adil Jamal na een uur. Ruim 10 minuten later reageerde hij attent op een bal van Dave Sijbrands. De invaller schoof de bal mooi in de lange hoek. Vijf minuten later kopte hij een prima voorzet van Bhagwandin terug op David Zwiebel, die eindelijk een keer de ruimte kreeg: 3-1. Kadoelen, dat in de tweede helft amper nog iets liet zien, zat er doorheen. ,,De 2-1 was het kantelpunt’’, stelde trainer Hoogendonk van de bezoekers teleurgesteld vast. Bhagwandin nam daarna nog de 4-1 voor zijn rekening en meteen een minuut later zorgde Sijbrands voor de eindstand.

,,De automatismen waar we voortdurend op trainen, waren in de eerste helft ver te zoeken. We maakten het onszelf moeilijk, gingen mee in de strijd die Kadoelen op de mat legde. Wij moeten het voetballend doen, het tempo vooral hoog houden. Dat deden we niet. Jermaine maakte dit keer het verschil. Kadoelen gaf het in een paar minuten weg. Slecht spelen en dan toch zo dik winnen. Dan verdwijnt de hoofdpijn vanzelf’’, sloot Meeuwsse het duel toch positief af.