22 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Groot, F. de

Zaterdag 1 in de rol van jager

Alsof de Berlijnse Muur opnieuw afgebroken moest worden. OSV Zaterdag 1 beschikte zaterdag in het thuisduel met het zeer defensief ingestelde Zeemacht over genoeg slopersmateriaal, maar de echte kracht ontbrak om meer dan twee gaten in de stugge verdedigingsmuur van de tegenstander te slaan. Doelpunten van Sander Rigter en David Zwiebel voor de rust bleken na ruim 90 minuten ook voldoende voor de vierde thuiszege van het seizoen. ,,Belangrijk is dat we in de tweede periode nu zes punten uit twee duels hebben. Dat biedt perspectief’’, oordeelde trainer Kai Meeuwsse na afloop.

Voor een ploeg die dit seizoen de punten vooral buiten Den Helder binnenhaalt, stelde Zeemacht zaterdag flink teleur. De formatie maakte snel duidelijk niet naar Amsterdam te zijn afgereisd om er een leuke voetbalmiddag van te maken. Zeemacht zakte ver in, liet de bal aan OSV en maakte in de eerste helft wel een zeer povere indruk.

OSV mocht het spel bepalen en deed dat in de eerste helft naar behoren. Binnen het kwartier stond het 1-0 nadat de doelman De Vreugd een schot van Sander Rigter als een hete aardappel behandelde. Een kwartiertje later kroop David Zwiebel bij een voorzet prima voor zijn man om hard raak te koppen. OSV, dat momenteel een flink aantal geblesseerde spelers telt, had weinig te duchten van Zeemacht dat pas vlak voor de rust een keer voor de neus van doelman Marco Keevel opdook.

,,De eerste helft lieten we prima voetbal zien. We stonden tegenover een Berlijnse Muur, waarin we uiteindelijk twee gaten vonden. Dan moet je het in de tweede helft vervolgens kapot spelen. Valt de 3-0 dan zit de wedstrijd op slot en loop je nog verder uit’’, vond Meeuwsse. Dat lukte OSV niet. Er kwam wel ruimte, maar voorin kon niemand bij een aantal kansen een beslissend voetje achter een bal zetten. Daardoor had Zeemacht lang het idee dat er misschien in Amsterdam-Noord nog iets te halen viel. Keevel moest in de slotfase nog twee keer handelend optreden om de 2-0 op het scorebord te houden.

,,In de tweede helft waren we gewoon teveel op eigen succes uit. We gingen niet efficiënt met de ruimte en de kansen om. Ik ben blij met de drie punten, niet met onze tweede helft. Nu we met redelijk wat blessures kampen, is onze grote selectie een pluspunt. We kunnen wat tegenslag opvangen’’, analyseerde Meeuwsse.

Omdat de top drie van de derde klasse A ook won, blijft het verschil met de topploegen groot. OSV passeerde wel nummer vier Reiger Boys dat onverwacht thuis verloor van DZS. Koploper Opperdoes (5-1 tegen Kadoelen) heeft na 10 wedstrijden 10 punten meer dan OSV . Nummer twee ZCFC heeft 7 punten meer. Uitgerekend die ploeg is komende zaterdag de tegenstander in Zaandam.

Meeuwsse weet wat OSV de komende weken te doen staat. Tot de winterstop zeker niet verliezen. ,,Na de winterstop worden we dan de jager. Ik ben liever de jager dan de prooi. We krijgen nog een aantal topploegen thuis. Er valt voor ons nog veel te halen. Zeker we nu ok goed meedraaien in de tweede periode.’’