Kee, R.

Accommodatie

Onbekend

Belangrijke uitzege OSV bij ZCFC

ZAANDAM – Op weg naar de winterstop heeft OSV 1 zaterdag in Zaandam een belangrijke stap gezet naar aansluiting met de top van de derde klasse A. De ploeg van Kai Meeuwsse won de topper tegen ZCFC  met 2-1. Treffers van Adil Jamal (strafschop) en David Zwiebel in de tweede helft brachten de drie punten binnen. Koploper Opperdoes verspeelde bij Zeemacht (1-1) twee punten. ,,De twee resterende wedstrijden tot de winterstop moeten we winnen. Aangezien de top drie elkaar de komende weken treft, moeten we dan in de top kunnen aansluiten’’, meende trainer Kai Meeuwsse na de cruciale zege.

Meeuwsse was zaterdagmiddag een tevreden mens. Zo tevreden zelfs dat de spelersgroep na afloop eindelijk een glimlach op het gezicht van de trainer zag. ,,Er werden opmerkingen gemaakt dat de trainer kennelijk ook kan lachen. Er stond ook veel druk op het duel. Dat was te merken. Ik was dan ook erg blij met deze zege. De vreugde was bij iedereen groot.’’

In  Zaandam stonden twee ploegen op het veld die wel wilden voetballen. OSV als altijd aanvallend en dwingend, ZCFC vanuit de omschakeling.  ,,De eerste helft was aardig gelijkwaardig, maar we kregen wel drie tot vier heel goede kansen.’’ Daarbij was spits David Zwiebel onfortuinlijk. Kort voor de rust kwam ZCFC op voorsprong, toen een voorzet bij de tweede paal goed werd binnen gekopt.

OSV liet zich door de tegenslag niet van de wijs brengen. Ook het vroege uitvallen van Dave Sijbrands, na een half uur, zorgde niet voor onrust. Het gaf Meeuwsse de mogelijkheid de snelle Quinton Bhagwandin in te brengen. Adil Jamal en Niels Rietvelt konden na blessures weer in de basis beginnen. ,,Met Quinton erbij kregen we meer snelheid voorin.’’ Het duurde even voor de verdiende gelijkmaker viel. ,,We raakten diverse keren paal en lat, kregen kans op kans. De bal wilde er in eerste instantie gewoon niet in’’, zag Meeuwsse.

Uiteindelijk kreeg OSV na een handsbal een strafschop, die Jamal benutte. Zwiebel zorgde op een mooie manier voor de 2-1. ,,Ik was in de rust, ondanks de achterstand, al niet ontevreden. We voetbalden goed. Dan moeten de treffers een keer vallen.’’ Doelman Marco Keevel hield de ploeg verder op de been door twee keer bij een-op-een-situatie als winnaar uit de strijd te komen.’’ In de slotfase lukte het ZCFC ook niet een buitenkansje in het strafschopgebied (vrije trap op 5 meter van het doel) uit te buiten.

In de strijd om de tweede periodetitel behield OSV de score van 100 procent na drie wedstrijden, net als EVC en HCSC. Zaterdag komt Alcmaria Victrix op bezoek op Sportpark Oostzanerwerf. De formatie uit Alkmaar bezet de twaalfde plaats. Daarna volgt IJmuiden nog voor de winterstop. ,,Met twee overwinningen doen we denk ik na de winterstop weer volop mee. Vooral omdat de ploegen boven ons elkaar de komende weken treffen. Ik kijk echter van week tot week. Half december weten we meer’’, aldus Meeuwsse.