Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 10

17 januari 2015 14:15

Scheidsrechter

best een aardige

“Wat een effectief ploegie”, is te horen uit de dug-out van Swift als de wedstrijd in het voordeel van DE3 is beslist. Het is een frustrerende middag voor de studentikoze rakkers uit Oud-Zuid. Met verzorgd positiespel drukt Swift de DE3 achteruit, maar wordt zelden echt gevaarlijk. Daarentegen kunnen de blauwzwarten met hun eigen Bony in hun gelederen altijd op elk moment toeslaan. Al is het Kaj die met een fraai geplaatst hard schot, op aangeven van KetelMinkie, DE3 op voorsprong zet. Het spelbeeld blijft ondanks de voorsprong hetzelfde: Swift combineert aardig tot zo’n dertig meter voor het doel. Waar zij keer op keer tegen de geraffineerde muur van onze verdediging oplopen en anders nog onze onpasseerbare Jansen moeten zien te verschalken.

OSV speelt later in de eerste helft toch iets meer van het doel af en is het Enzo die een slordigheidje van Swift onderschept. Hij zoekt op zijn beurt Bony en speelt de spits in, die met een fraaie overstap zijn directe tegenstander een seconde later zijn hielen laat zien. De goalgetter van DE3 zet ‘m in z’n vijf en ziet niet veel later de keeper van Swift te ver voor zijn doel staan. Met een geplaatste bal lift Bony de bal sierlijk over de keeper van de ploeg uit Oud-Zuid. 0-2 is ook gelijk te ruststand.

In de tweede helft zet Swift alles op alles om weer terug in de wedstrijd te komen. Tevergeefs. Marrs, Marrk en Kew van de ploeg uit Oud-Zuid schieten van ver buiten de zestien hopeloos over en naast. DE3 maakt gebruik van de ruimte en komt er geregeld gevaarlijk uit. Uiteindelijk is het Kaj die Bony wegstuurt en lijkt de keeper van Swift hardleers. De spits van DE3 lobt de bal weer over de sluitpost heen en gooit de wedstrijd definitief op slot.

De tweede helft van het seizoen is weer begonnen. Als we de tegenstanders en de stand bekijken mogen we wel concluderen dat DE3 met Meteoor en RAP gaat uitvechten wie er kampioen gaat worden. Het worden leuke spannende maanden. Mocht u ooit eens in de gelegenheid zijn, komt u eens kijken bij DE3. De spelvreugde spat er vanaf.