Ontevredenheid over rendement OSV-aanval

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse A

3 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Gansner, R.J.A.

Met de lede ogen keek hij naar de verrichtingen van zijn aanvallers. Hoe groot moet een kans zijn om het doel van de tegenstander te vinden? Kai Meeuwsse moest na de 1-1 tegen Overbos het antwoord schuldig blijven.
Jermaine Jeulink, David Zwiebel en Tom Clobus hadden OSV zaterdag 1 in Hoofddorp naar een hoge positie op de ranglijst van 2A kunnen schieten en koppen, maar bleven op één moment na (Zwiebel na een kwartier) zwaar in gebreke. En dat kostte dus punten.
Meeuwsse wist het ook even niet. Als een ploeg binnen 45 minuten meer dan een handvol honderdtienprocent kansen creëert, zit je tevreden op de bank. Als er echter maar één van die geweldige mogelijkheden wordt benut, vraag je je af wat er mis is.
Achteraf moest Meeuwsse ook nog blij zijn met het punt. Overbos zag in de tweede helft na de 1-1 een tweede treffer afgekeurd. ,,En ik weet niet of die treffer wel terecht werd afgekeurd’’, zei de oefenmeester over die meevaller.
OSV speelde zaterdag in de eerste 45 minuten de beste helft tot nu toe onder Meeuwsse. ,,Beter heb ik het in bijna anderhalf seizoen niet gezien. Ik heb de jongens in de rust een compliment gemaakt over ons spel, maar ze ook voorgehouden dat 1-0 mogelijk niet voldoende was om met drie punten te vertrekken. We zijn echt vergeten onszelf te belonen. Bij rust had het 6-0 moeten zijn.”
Meeuwse kreeg dus ongewild gelijk, ook omdat Zwiebel in de tweede helft nog een dot van kans onbenut liet. ,,We laten een mooie kans liggen om bovenin volop mee te draaien’’, keek Meeuwsse naar de ranglijst.
Met acht punten is OSV momenteel met de zesde plaats een keurige middenmoter, maar de verschillen in 2A zijn klein. Nummer elf Catricum heeft bijvoorbeeld maar twee punten minder en komt zaterdag in Amsterdam-Noord op bezoek.Castricum verloor zaterdag op eigen veld met 5-2 van ZOB. De ploeg begon de competitie met twee overwinningen, maar raakte daarna het spoor bijster. De laatste drie duels kreeg Castricum liefst 12 treffers te verwerken. Op papier dus een tegenstander die het momenteel niet van de defensieve kwaliteiten moet hebben.
Meeuwsse is er niet helemaal gerust op. ,,Het is duidelijk dat ik aanvallend iets ga doen komend weekeinde.’’ Dat moeten Zwiebel, Jeulink en Clobus dan maar in hun oren knopen. Goed voetballen is één, maar als de ambitie verder reikt dan de middenmoot moeten er ook ballen tegen het net. Meeuwsse: ,,Ik ga me pas zorgen maken als we geen kansen creëren. Daar zit het probleem dus niet.’’