31 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Shukrula, S. (mevr)

Opstelling

Met een paar hechtingen onder zijn linkeroog zat hij zich 45 minuten lang te verbijten op de bank. Jermaine Jeulink zag OSV zaterdag een helft lang aanmodderen tegen EVC, maar mocht toen alsnog van trainer Kai Meeuwsse zijn opwachting maken. De sterke vleugelaanvaller was ervoor verantwoordelijk dat OSV door een 2-0 zege drie punten aan het duel overhield en als nummer zes in 2A slechts twee punten minder heeft dan koploper DVVA.

Jeulink is zo’n voetballer waar je anderhalf uur op zaterdagmiddag voor vrijmaakt. Soms onzichtbaar, dan weer weergaloos. Snelheid, kracht, goede voorzet en een goed schot. Een buitenspeler met een verrassende actie, iemand die iets kan forceren als hij er zin in heeft. ,,Ik voel me prettig in dit team’’, meldde hij zaterdag na afloop met een grijns. Eerder tegen Castricum hielp hij OSV ook al aan drie punten met een onverwachte, verwoestende uithaal in de slotminuut.

De vleugelaanvaller, die eerder bij OSV in de zondag speelde, maakte het verschil in een wedstrijd die het aanzien een uur niet waard was. Beide ploegen speelden afgelopen seizoen een geweldige beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de derde klasse, maar zaterdag zat het slappe duel heel lang op slot. OSV was heel slordig aan de bal, EVC zakte in om vanuit de omschakeling te proberen gevaar te stichten. Het leverde in de eerste helft slechts spaarzaam een opwindend moment op.

Dat veranderde in de tweede helft. Meeuwsse bracht Jeulink voor Adil Jamal en na een uur ook nog Hidde Rozendaal voor Niels Rietvelt. OSV ging beter spelen en de slimme Jeulink forceerde de mogelijkheid om afstand te nemen. Hij liep weg bij een inworp, maakte in de zestien op het juiste moment een actie en de goed fluitende leidsvrouw Shukrula kon niet anders dan naar de stip wijzen toen de OSV’er werd neergelegd. De strafschop werd dit keer door Mischa Klaver snoeihard en onberispelijk benut: 1-0.

Daarvoor was OSV al drie keer door het oog van de naald gekropen bij honderd-procent-kansen voor de tegenstander. “In die fase kort na de rust hield Marco Keevel ons op de been’’, complimenteerde Meeuwsse zijn doelman terecht.

Door de 1-0 ontstond er meer ruimte op het veld. OSV zocht meer en meer de aanval. De beloning daarvoor kwam in de 86e minuut. Op een wonderschone manier. David Zwiebel demonstreerde zijn geweldige techniek met een stiftbal van ruim 20 meter, die over de keeper via de binnenkant van de paal in het doel plofte: 2-0. Wedstrijd gespeeld, tijd voor bier. De vroege kantinegangers misten nog wel wat spektakel. EVC’er Roskam probeerde Jeulink in blessuretijd nog doormidden te hakken en mocht met rood vertrekken. De vrije trap van Jeulink was prachtig, maar doelman De Wit kreeg er nog net een vinger tegen.

,,Die had er van mij wel in gemogen. Dat was een mooie beloning geweest”, stelde Jeulink na afloop. ,,We draaien door deze zege goed bovenin mee. En we kunnen nog beter, want de eerste helft was zeker niet goed. Dit is een lekkere ploeg om in te voetballen. En als ze me nog beter op mijn sterke punten benutten, vooral in de diepte, kan er nog veel moois volgen.’’