23 januari 2016 14:30

Scheidsrechter

Kee, R.

Opstelling

Het had bij de hervatting van de competitie eigenlijk best een mooie, vrolijke zaterdagmiddag kunnen worden. OSV kon bekendmaken dat trainer Kai Meeuwsse ook volgend seizoen zaterdag 1 onder zijn hoede neemt, in het duel met Marken keerden Sander Rigter en Quinton Bhagwandin terug op het veld en de ploeg slaagde erin om tot drie keer toe een achterstand weg te poetsen, maar na de late 3-4 nederlaag viel er weinig meer te lachen op sportpark Oostzanerwerf.
De start van de tweede seizoenshelft van OSV draaide uit op een middagje vol frustraties. Niet alleen door de nederlaag van de thuisploeg, maar ook door een totaal onnodige rode kaart van Jermaine Jeulink kort voor de rust. De aanvaller kwam van achteren met een gestrekt been in op Marken-verdediger Teerhuis. Nota bene in de buurt van het strafschopgebied van Marken. Niet voor het eerst in zijn loopbaan kon Jeulink met rood vertrekken. En met 10 man wordt een goed resultaat neerzetten een lastige opdracht.
Op het moment dat Jeulink moest inrukken stond het 2-2 en was er al voldoende gebeurd. Marken was heel vroeg in het duel op 1-0 gekomen, omdat Mischa Klaver zijn eigen doelman Marco Keevel met een terugspeelbal passeerde. Een echte klassieker. De centrumverdediger was een minuut later ook weer betrokken bij de 1-1 van  Hidde Rozendaal, waarmee de balans direct weer hersteld was. Marken, dat gevaarlijk was in de omschakeling, nam na 23 minuten voor de tweede keer afstand door een rake knal van Boes.
Bas ter Haak, de beste man aan OSV-zijde, zorgde tien minuten later voor de tweede gelijkmaker van de thuisclub. Van flinke afstand deponeerde de middenvelder de bal onhoudbaar in de kruising. Een prachtige treffer die OSV beter in de wedstrijd had moeten brengen. Zo zag het er ook even uit tot Jeulink zich vergaloppeerde en zijn ploeg dupeerde. Zijn rol is voorlopig uitgespeeld bij zaterdag 1.
Met een man minder begon OSV wel beter aan de tweede helft. Meeuwsse wisselde offensief. Verdediger Ozgur Alpaslan bleef achter in de kleedkamer, Bruce Carstens  nam plaats op de rechtervleugel. Zijn komst maakte OSV dreigender. Toch moest de thuisclub opnieuw in de achtervolging. Jesse Willems raakte op eigen helft geblesseerd, Marken weigerde een sportief gebaar te maken en profiteerde optimaal van de blessure door een voorzet vanaf de opengevallen rechterflank  en een rake kopbal van Giele: 2-3.
OSV was kwaad, maar herstelde de balans binnen een paar minuten. Carstens maakte zich na een voorzet van Adil Jamal in het strafschopgebied vrij en haalde keihard uit: 3-3. Een punt met een man minder leek binnen handbereik. Tot de 83ste minuut. Bakker schoot uit de draai de 4-3 voor Marken binnen. OSV kon gaan uithuilen. Zaterdag volgt de uitwedstrijd bij hekkensluiter HBOK.