Mannen zaterdag, 1, 2e klasse A

30 januari 2016 14:30

Scheidsrechter

Haan, S.G. de

De hervatting van de competitie verloopt uiterst stroef voor OSV in de zaterdag tweede klasse. De ploeg van Kai Meeuwsse liep bij het tegen degradatie strijdende HBOK tegen de tweede, onnodige nederlaag op rij aan: 4-2. Niet alleen de nederlaag hakte erin, ook de rode kaarten voor Mischa Klaver en David Zwiebel waren zuur voor de middenmoter in 2A.
OSV hoeft zich nog niet echt zorgen te maken, het gat met de onderste ploegen is nog altijd acht punten. Het wordt echter wel zaak weer punten te gaan pakken. Dat laatste had trouwens in Zunderdorp bij de ‘vrienden’ van HBOK ook moeten gebeuren. De hekkensluiter in 2A had buiten opportunisme heel weinig te bieden. En OSV, waar de geblesseerde doelman Marco Keevel ontbrak, begon voortvarend aan het duel.
Jesse Willems sloop al vroeg in het duel aan de linkerkant naar voren, pikte een bal van Dave Sijbrands mooi op en passeerde de doelman van HBOK: 0-1. Een betere start kun je je als trainer en ploeg niet wensen, maar vreemd genoeg raakte OSV na een minuut of 25 de controle over het duel kwijt.
HBOK werd feller en de vertrekkende trainer Wessel Colijn bracht alsnog spits Mauritsio Helstone, die op de bank begon was wegens te laat komen. Op dat moment had OSV al meer afstand moeten nemen. Bruce Carstens en David Zwiebel lieten mooie mogelijkheden onbenut. De rekening volgde tien minuten voor rust met de gelijkmaker van Davey de Haze.
De tweede helft bood meer spektakel. Scheidsrechter De Haan was er medeverantwoordelijk voor. De leidsman liet veel toe, wat nogal wat irritatie binnen de lijnen opleverde. Carstens liet aan het begin van de tweede helft de kans op 2-1 voor OSV liggen. Het bleek een dure misser.
Daarna ging het snel bergafwaarts voor OSV. Klaver maakte een sliding in de zestien, Helstone ging graag liggen en kreeg een strafschop. Klaver, in de eerste helft al aangelopen tegen een gemakkelijk gegeven gele kaart, kreeg zijn tweede prent en kon vertrekken.  “Ik raakte niemand. Erg zuur”, meende de centrale verdediger. Doelman Rachid El Guebli, niet altijd even gelukkig in zijn acties, stopte echter de pingel van Helstone.
Met een man minder valt er altijd nog wat te halen, maar dat werd lastiger toen ook Zwiebel eraf moest na twee gele kaarten wegens commentaar op de leiding. De Haan ging daarna wat schipperen, gaf ook een rare tweede gele kaart aan HBOK-doelpuntenmaker De Haze. Drie rode kaarten en nog een handvol gele kaarten in een duel dat nooit hard was of ontspoorde; daar hoef je als scheidsrechter niet trotst op te zijn.

Dat was Meeuwsse ook niet op zijn ploeg. Sluitpost El Guebli verkeek zich een kwartier voor tijd op een verre trap van verdediger Koning, waarbij de bal gedragen door de verradelijke wind in de kruising plofte: 2-1. Met een man minder probeerde Meeuwsse met wisselingen nog een punt te redden. Toen acht minuten voor tijd de 3-1 viel leek het duel gespeeld, maar De Haan had nog een cadeau in petto. Wat geduw en getrek in het strafschopgebied van HBOK betekende ook een strafschop voor OSV en Tom Clobus scoorde tegen zijn oude club. De 3-2 bood nog even perspectief, maar in de buurt van de gelijkmaker kwam OSV niet meer. Kort voor het einde werd het ook nog 4-2.
,,Hier word je niet vrolijk van. We hebben 25 minuten goed gespeeld. Daarna ging er teveel fout", keek Meeuwsse terug op het duel. ,,We hebben HBOK geholpen in de wedstrijd terug te komen. Onnodig dit verlies. Die tweede gele kaart van Mischa was er geen en arbiters horen een aanvaller in bescherming te nemen. Zwiebel kreeg zoveel tikken, zonder dat de scheidsrechter optrad. Dat levert irritaties op", nam hij zijn weggestuurde aanvaller in bescherming.
Over het verlies van twee belangrijke steunpilaren: ,,We hebben een brede selectie, dus we moeten de schorsingen van Mischa en David kunnen opvangen. De competitie gaat over twee weken verder. Tegen ZOB moeten we er gewoon weer staan."