20 februari 2016 14:30

Scheidsrechter

Waard, P.A. de

Opstelling

Als nagenoeg niemand zijn normale niveau haalt en passie en scherpte ontbreken, moet je ook niet vreemd opkijken dat het eindresultaat tegenvalt. Zaterdag 1 kreeg voor de zwakke vertoning tegen Overbos (2-2) een punt, maar het gevoel overheerste uiteindelijk dat er twee onnodige punten waren weggegeven.

Kai Meeuwsse wil met zijn ploeg dit seizoen de nacompetitie in 2A halen. De vierde plaats zou daarvoor het redmiddel kunnen zijn. Afgaande op het duel tegen Overbos lijkt dat een brug te ver voor OSV. Veel spelers gaven niet thuis. ,,Slecht”, was Meeuwsse duidelijk in zijn analyse na afloop. ,,We zaten totaal niet in de wedstrijd’’, constateerde Quinton Bhagwandin, verantwoordelijk voor twee assists maar verder ook onopvallend.

Natuurlijk maakte de straffe wind zaterdag goed voetbal onmogelijk. En het ontbreken van een paar steunpilaren weegt ook nog mee, maar dat mag allemaal geen excuus zijn om niet voor elke meter te strijden. Als het voetballend niet lukt, komt het aan op vechtlust en passie. En die ingrediënten ontbraken zaterdag ook bij de thuisploeg.

Eerder dit seizoen bleef OSV bij Overbos (1-1) met een fikse kater zitten, omdat de ploeg zo ontzettend veel kansen om zeep had geholpen dat het gelijkspel als een nederlaag werd ervaren. Zaterdag creëerde de ploeg van Meeuwsse heel weinig kansen, maar lag de winst in de tweede helft wel binnen handbereik.

Overbos was kort voor de rust door een goede aanval op 1-0 gekomen, maar OSV slaagde erin na de hervatting toch gaten te vinden in de defensie van de bezoekers. Een actie op rechts van Bhagwandin resulteerde in een prima voorzet op de inkomende Dave Sijbrands, die vallend de 1-1 inkopte. En toen Tom Clobus iets minder dan een kwartier voor het einde met een intikker (na een goede counter) voor 2-1 zorgde, leken de drie punten binnen.

Overbos, dat in de tweede helft nog wel een aantal venijnige speldenprikken had uitgedeeld, legde zich niet neer bij een nederlaag. Centrale verdediger Golsteijn ging in de spits spelen, keeper Partosoebroto trok een spelersshirt aan om toch nog de gelijkmaker te forceren. En die kwam er ook. Golsteijn stond drie minuten voor tijd zo vrij als een vogel in het strafschopgebied bij een voorzet. Het kostte hem geen enkele moeite Marco Keevel van dichtbij te passeren: 2-2.

,,Onze eerste helft was heel slecht”, gaf Meeuwsse toe. ,,Slechter heb ik OSV de afgelopen anderhalf seizoen niet gezien.’’ Het ontbrak OSV zaterdag aan volwassenheid. ‘’We vergeten gewoon om te voetballen. Veel spelers brachten niet wat ze moeten brengen. We telden gewoon te veel onvoldoendes”, was de simpele conclusie van de trainer.

Maandag bezoekt de selectie het sportprogramma Peptalk, te zien op het kanaal van Ziggo. Misschien dat presentator Jack van Gelder iedereen even kan wakker schudden, anders gaat het seizoen als een nachtkaars uit voor de middenmoter. Op 5 maart moet er bij nummer voorlaatst Castricum gewoon gewonnen worden.