2 april 2016 14:30

Scheidsrechter

Mik, R.J. de

Opstelling

Zelden zal een tegenstander zo ontspannen in de kantine van OSV hebben gezeten. De ‘oude knakkers’ van EDO – gemiddelde leeftijd van het basiselftal ‘slechts’ 35,8 jaar - hadden zaterdag de middag van hun leven op sportpark Oostzanerwerf. Geen stap te veel hoeven zetten, de doelpunten op een presenteerblaadje aangereikt krijgen en lekker met drie punten naar huis. Dan smaakt een biertje prima na zo’n 5-2 zege.
,,Ik heb geen bal geraakt.” ,,We waren allemaal slecht.” ,,Dit was helemaal niets.’’ ,,Geen enkele believing.” Zo maar wat opmerkingen van Mischa Klaver, Dave Sijbrands en Bas ter Haak na afloop. Niemand hoefde eigenlijk tegen de OSV’ers te zeggen dat ze in het thuisduel tegen EDO als team hadden gefaald. En dat terwijl er best nog iets op het spel stond.
Winst had OSV op een punt van nummer drie EDO gebracht en door de nederlaag van DVVA was de thuisploeg dan ook op gelijke hoogte gekomen met de nummer vier. Met komende tegenstanders als nummer laatst Reiger Boys (uit) en nummer voorlaatst Monnickendam (thuis) een mooi vooruitzicht voor nog een topklassering in 2A.
In de wedstrijd was er niets van terug te zien. Na 6 minuten was het al 0-1 door een gebrek aan scherpte aan de thuiszijde. David Zwiebel zorgde na ruim een kwartier voor een opleving aan OSV-kant door de gelijkmaker binnen te trappen.
Nou, alles is nog mogelijk denk je dan. Een paar minuten later was het echter weer 1-2. Een hopeloze bal van OSV-kant (naam niet nodig) vormde de basis van de tegentreffer. Wederom was doelpuntenmaker aan EDO-kant Joost Kuhlmann, 34 jaar inmiddels, niet van de bal te krijgen en uiterst koelbloedig voor het doel. ,,Normaal sta ik niet in de spits”, grinnikte de aanvaller, die zijn beste tijd had bij Rijnsburgse Boys en inmiddels de regie voert over de zaterdagtak van EDO. ,,Dit was een lekker middagje.”
OSV kreeg zelf ook mooie kansen. Zwiebel vond echter twee keer de EDO-doelman op zijn weg. Nadat OSV ook de 1-3 nog voor de rust had weggegeven – het was uitverkoop kennelijk - leek het duel beslist. EDO bood de thuisploeg echter nog aardig wat mogelijkheden om het duel te laten kantelen. De beste was kort na de rust voor Mischa Klaver. Een handsbal in het strafschopgebied, een rode kaart voor EDO en een strafschop. Wat een weelde. De aanvoerder miste het buitenkansje. Zijn inzet werd gestopt.
Een cruciale misser bleek, toen arbiter De Mik even later buitenspel van Richal Leitoe niet waarnam en de vleugelspeler Marco Keevel voor de vierde keer passeerde. In plaats van 2-3 werd het dus 1-4. Via Ozgur Alpaslan maakte OSV nog wel 2-4, maar de spirit was al weg bij de ploeg van Kai Meeuwsse. De 2-5 maakte in de slotfase het feest voor EDO compleet.
,,Ik heb eigenlijk niets te zeggen”, meldde Meeuwsse na afloop. Nou vooruit, toch maar wat woorden dan. ,,Er zaten bij ons weinig mensen in de wedstrijd. We creëren toch een aantal goede kansen, die we laten liggen. Zij krijgen er vier in de eerste helft en scoren drie keer. We hebben zelf gefaald. We gaven de doelpunten wel heel gemakkelijk weg.” Nou, een biertje dan maar om de kater weg te spoelen.