7 mei 2011 14:30

Scheidsrechter

Graaff, L. de

KAMPIOEN !!!

Afgelopen zaterdag de ontknoping van de competitie tegen Sporting Noord, de winnaar van dit duel mocht zich ook meteen laten huldigen tot kampioen. Bij opkomst van beide teams bleek dat er veel publieke belangstelling was voor deze kraker. Beide supportersschare hadden genoeg vuurwerk meegenomen zodat het hoofdveld gehuld was in Rode en Blauw-Zwarte rook hetgeen sfeerverhogend werkte. Bij ons traden de volgende spelers aan:

Dennis Jansen; Paul Denslagen, Jordi Rietvelt, Erik Oosterhoff, Govert Vogel; Joey de Groot, Stephan Guitoneau, Dave Sijbrands, Sebastiaan van Loenen. Renco Bakker en Niels Rietvelt. Op de bank een heel arsenaal aan spelers Michael Hemminga, Michel Heeren, Donny Sijbrands, Romain Galice, Melle Bruijns en Enzo Peters die de eerste helft als grensrechter fungeerde.

De eerste helft begon meteen zoals zo’n wedstrijd betaamd, een overtreding in de eerste minuut op Dave en deze werd meteen met geel bestraft. Niet veel later een overtreding van Jordi en deze kreeg ook meteen geel. Aan OSV kant liep het nog niet echt, wel in de 6e minuut een aanval wat ergens op leek. Kort spel op de rechterzijde en Niels die Govert de diepte instuurde en zijn schot belandde in de handen van de keeper. Sporting Noord kreeg meer en meer de overhand en hun snelle en behendige spitsen leverde een hoop werk op voor de defensie wij mochten uiteindelijk ook niet klagen dat we geen penalty tegen kregen daar een Sporting speler minimaal één keer onrechtmatig te val werd gebracht. Ook bracht OSV zichzelf in de problemen met te korte balletjes op elkaar. Uiteindelijk konden wij via dode spelmomenten ook gevaar stichten. In de 25e minuut een corner van Sebastiaan, deze werd door de keeper weggewerkt en door Joey opnieuw in de 16 gebracht en de kopbal van Niels zorgde wel voor gevaar maar echte paniek ontstond er ook niet bij onze gasten.  Hierna volgde een snelle uitbraak van Sporting en van buiten de 16 werd een bal net over de goal gedraaid. Na een klein half uur kwam Sporting Noord op 0-1, een aanvaller was Govert te snel af en zijn voorzet belande op de penaltystip vanwaar deze prachtig met een boogje werd ingekopt. Enkele minuten later stond de 0-2 op het bord, een vrije trap vanaf 30 meter vloog laag over de grond tegen de touwen. Hierna leek OSV te breken, en was het Dennis die vlak hierna de 0-3 wist te voorkomen. Het was hopen dat de 0-2 bleef staan tot de rust en misschien nog een stiekeme treffer. Deze viel gelukkig wel, wederom een corner die voor gevaar zorgde en de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Dave en liet deze hoog in de touwen verdwijnen. Met 1-2 gingen wij dan ook rusten.

In de rust werd Joey vervangen door Donny. Nu probeerden wij het spel meer naar ons toe trekken, en dat leek te lukken. OSV bleek nu feller dan Sporting en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam nog niet, sterker nog wij ontsnapten in de 7e minuut. Wederom een vrije trap van grote afstand, deze leek over te gaan maar daalde prachtig en viel op de lat zo het veld weer in precies op de voeten van Dennis die daar niet echt op rekende maar gelukkig voor ons geen goal. Vanaf dit moment was het eigenlijk OSV die continue het spel maakte. In de 12e minuut een lage corner van Donny die voor gevaar zorgde, de bal schoot door en kwam voor de voeten van Stephan die van dichtbij laag inschoot en de 2-2 was een feit. Wij probeerden door te drukken maar echte grote kansen kwamen er ook niet, Erik gaf nog een goede voorzet op Renco, maar deze raakte meer de keeper dan de bal. Na een half uur ontsnapte wij wederom, slordig balverlies aan de zijlijn leverde een counter op voor Sporting en de lage voorzet werd door Govert net weggetikt voor de inglijdende spits, maar de bal leek tergend langzaam alsnog in de goal te rollen maar gelukkig net langs de goede kant van de paal. In de 35e minuuut wederom een grote kans, nu voor OSV. Dave soleerde de 16 in en gaf een steekbal op Renco, maar deze kon niet vol uithalen zodat de bal op de benen van de keeper strandde. Een paar keer mocht Donny vrije trappen gevaarlijk laten indraaien, maar helaas werd steeds geen OSV-er gevonden die het kon afmaken. Nu leek het erop alsof de wedstrijd geen winnaar zou opleveren en er een beslissingswedstrijd aan te pas moest komen, maar in de 88e minuut wederom een vrije trap van Donny, deze draaide weer gevaarlijk in, en tot onze mazzel was het een Sporting speler die deze met het hoofd verlengde en daardoor zijn eigen keeper kansloos liet. De laatste minuten moesten alleen nog even uitgespeeld worden, nou deze periode was het meest zenuwslopend want er kwam in totaal nog een kwartier aan tijd bij. Eerst werd Niels vervangen door Michael en even later mocht Enzo het veld in voor Renco. Vlak voor tijd wist Sporting alsnog te scoren, maar gelukkig voor ons werd het vlagsignaal van Johan Klein (bedankt voor het vlaggen) door de scheidsrechter overgenomen. Hierna duurde het nog 5 lange minuten voordat de scheidsrechter affloot. Hierna volgde een groot feest, maar niet voordat de technische staf en begeleiding in de sloot werd gegooid.

Ik wil iedereen bedanken die bij heeft gedragen en het mogelijk maken voor de fantastische avond die volgde na deze heerlijke middag. Tot volgend seizoen in de 3e klasse