Mannen zaterdag, 1, 2e klasse A

17 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Spaans, H.

OSV kent een lastige seizoenstart in de tweede klasse A. De ploeg van Kai Meeuwsse onderging in de zomer een forse gedaantewisseling en dat is terug te zien op het veld. Zaterdag leek het voor eigen publiek in de slotfase mis te gaan tegen DVVA, maar uiteindelijk redde Bruce Carstens in blessuretijd een punt: 1-1.
Een terecht punt, volgens Meeuwsse. Zijn ploeg toonde zich onverzettelijk tegen een misschien wat betere tegenstander. ,,Dit is een prestatie van het collectief. Ik ben trots op mijn team. Er is keihard gewerkt voor een goed resultaat. De gelijkmaker was een terechte beloning’’, aldus de oefenmeester.
OSV begon matig aan het thuisduel. Bij DVVA vond men elkaar makkelijker, zonder dat de bezoekers nu echt veel creëerden. De thuisploeg had het een half uur lastig, maar overleefde die fase zonder kleerscheuren.
Gaandeweg kreeg de ploeg van Meeuwsse meer controle over het duel en ontstonden er ook kansen. Jeffrey Gits kreeg een kopkans, Shanon Schet mocht het proberen; allemaal zonder resultaat. Mischa Klaver vond vervolgens wel het net, maar arbiter Spaans keurde de treffer wegens buitenspel af. Doelman Keevel hield daarna met een reflex DVVA van een treffer af bij een inzet van Visser, die van twee meter afstand mocht inschieten.
Hidde Rozendaal had het duel direct na de rust voor OSV kunnen opengooien, na een prachtige steekpass van Bas ter Haak. Rozendaal koos voor een medespeler in plaats van zelf hard uit te halen.
Na een uur hervond DVVA zich weer. Bij een goed uitgespeelde aanval werd op links de vrijstaande Hazewinkel gevonden. Die liet Marco Keevel kansloos met een schuiver: 0-1 in de 69ste minuut. Vervolgens kregen de bezoekers nog een paar kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar ontbrak de scherpte.
OSV, waar de vertrokken spits David Zwiebel toch echt wel wordt gemist, ging zelf op jacht naar de gelijkmaker en dat viel nog niet mee. De ploeg probeerde het wel, maar miste voorin creativiteit. De mannen van Meeuwsse gaven echter niet op. In de 91ste minuut volgde de beloning. Carstens klom op het juiste moment omhoog toen de bal de zestien werd ingepompt. De spits kopte mooi raak: 1-1.
Daarna stond het duel op zijn kop. In de resterende tijd kreeg OSV nog een paar dotten van kansen op de zege. Schet en Melle Bruins hadden echter geen geluk bij hun doelpogingen. ,,Dat was misschien ook wat te veel geweest, maar die 1-1 was terecht”, zei een opgeluchte Meeuwsse na het tweede punt in drie duels. ,,Hier kunnen we in elk geval mee verder, want er stond een hecht team.”