Scheidsrechter

Heek, D.

Accommodatie

Onbekend

Het duurde even, maar Zaterdag 1 heeft de eerste driepunter van het seizoen kunnen bijschrijven. De uitwedstrijd tegen Jong Holland leverde een ruime 1-4 overwinning op.
Door de zege verliet de ploeg van Kai Meeuwsse meteen de onderste regionen van 2A. Prima voor de ontmoeting met koploper HBOK, komende zaterdag op eigen veld.
Het is nog even zoeken bij Zaterdag 1. De voorbereiding was lastig door een leegloop in de selectie, een aantal nieuwelingen en veel afwezigen door allerlei andere activiteiten. Maak er maar iets van, is dan de opdracht aan de trainer. ,,We hebben een slechte voorbereiding gehad, we misten steeds wat jongens. Daar begint nu een einde aan te komen”, keek Meeuwsse na de eerste zege positief vooruit.
De eerste wedstrijden in de competitie waren een weerslag van de voorbereiding: twee keer gelijk, een maal verlies; met moeizaam voetbal. Dan zoek je een overwinning om vertrouwen te tanken. Die zege veroverde OSV zaterdag in Alkmaar, na opnieuw een moeizame start.
Jong Holland, redelijk gestart in de competitie, was in de beginfase de betere ploeg. De ploeg kreeg direct een paar goede kansen maar liet na die te verzilveren. Gaandeweg kreeg OSV meer vat op de wedstrijd. En dat resulteerde in een aantal doelpunten nog voor de rust.
Bij de 0-1 van Ricardo MacNack hielp de keeper van Jong Holland een handje mee en vervolgens waren Jeffrey Gits en Bruce Carstens succesvol. De pegel van afstand van Carstens was er een om in te lijsten trouwens.
0-3: Een ongekende weelde voor een ploeg die de eerste wedstrijden aanvallend nog weinig indruk had gemaakt. Jong Holland kwam voor de rust in een goede fase nog wel terug tot 1-3, maar kon verder niet doordrukken.
In de tweede helft kreeg OSV nog een handvol grote kansen. Jeffrey Gits bekroonde zijn goede optreden met zijn tweede treffer. Daarmee was het laatste verzet van Jong Holland wel gebroken. De zege had nog veel groter kunnen uitvallen, maar het vizier stond niet bij iedereen op scherp.
,,Op de eerste 10 tot 15 minuten na stonden we goed en speelden we ook goed. Dat was een week eerder tegen DVVA al te zien. We groeien als team, zeker nu langzaam iedereen weer beschikbaar is. In de tweede helft kon ik Dave Sijbrands na afwezigheid weer gebruiken, komende week is Romano MacNack weer inzetbaar, Jermaine Jeulink raakt weer fit. We krijgen meer mogelijkheden, we raken compleet. Dat is wel belangrijk”, constateerde MeeuwsseZaterdag volgt op Sportpark Oostzanerwerf de burenruzie met de vrienden van HBOK. “Die ploeg heeft zich in de zomer aanzienlijk versterkt met een aantal spelers van hoodklasseniveau. Het moet een mooie uitdaging voor mijn ploeg zijn om HBOK de eerste punten afhandig te maken’’, kijkt Meeuwsse vooruit.