Oussoren, T.

Accommodatie

Onbekend

De vrienden van HBOK arriveerden met een grote glimlach op het gezicht, maar vertrokken een paar uur later met een fikse kater van sportpark Oostzanerwerf richting Zunderdorp.
De trotse koploper van 2A liep zaterdag bij OSV tegen een onverwachte nederlaag aan. De ploeg van Kai Meeuwsse pakte de tweede zege op rij. Mischa Klaver benutte op onberispelijke wijze twee strafschoppen (2-0) en dat was voldoende voor een mooie sprong naar de vijfde plaats op de ranglijst.
,,Het was een lastig duel”, keek matchwinnaar Klaver na afloop terug op de wedstrijd. ,,Misschien was HBOK wat beter, maar wij hebben ook hele goede fases gehad in de wedstrijd. Als team stonden we er weer”, zei de blije aanvoerder.
OSV moest een veer laten door de afwezigheid van de geblesseerde aanjager Hidde Rozendaal, maar Meeuwsse kon voor het eerst in de competitie beschikken over de van een schorsing terugkerende nieuweling Romano Macnack.
In de eerste helft was het nog wat onwennig bij de thuisclub, die via Bruce Carstens wel na 20 minuten een mooie kans kreeg op de 1-0. De spits creëerde de mogelijkheid zelf door succesvol te jagen op de bal. Van afstand probeerde hij met een lob doelman Thiel te verschalken, wat maar net mislukte.
OSV kwam daarna beter in de wedstrijd, maar tot veel kansen leidde dat niet. En de thuisclub had het geluk dat het vizier bij HBOK ook niet scherp stond afgesteld. De beste kans voor de koploper volgde kort voor de rust. Stom balverlies aan OSV-kant bracht Robin Schaaf alleen voor doelman Marco Keevel, die de spits ten val bracht. Schaaf ging bij de toegekende strafschop zelf achter de bal staan, maar zijn slechte inzet ging naast.
,,Dat was het kantelpunt in de wedstrijd”, meende Meeuwsse, die in de rust wat omzettingen deed. Die pakten goed uit. OSV was direct na de rust een stuk slagvaardiger toen arbiter Oussoren bij een ongelukkige handsbal de bal opnieuw op de stip legde. Dit keer in het voordeel van de thuisclub.
Klaver maakte van elf meter geen fout. ,,Hidde Rozendaal en ik zijn de mensen voor de pingels en Hidde was geblesseerd. Dan is het mijn beurt”, glunderde de aanvoerder over zijn 1-0.
HBOK gooide het tempo omhoog en kreeg wat mogelijkheden. Twee gevaarlijke kopkansen leverden slechts een bal op de lat op. OSV ontworstelde zich geregeld aan de druk met een vlijmscherpe counter. Opnieuw een handsbal aan HBOK-kant leverde OSV de tweede strafschop op. Klaver ging weer achter de bal staan en schoot keihard raak: 2-0.
,,Ik ben trots op mijn jongens”, zei Meeuwsse. ,,Niet alleen op de spelers in het veld, maar ook op de boys op de bank. Iedereen was gemotiveerd en betrokken, maar als zij voor de rust de 1-0 maken krijg je wel een heel ander duel. Deze zege is goed voor ons zelfvertrouwen.’’ Komende zaterdag wacht voor OSV de uitwedstrijd bij Buitenveldert.