Scheidsrechter

Idrissi Chiour, J.

Accommodatie

Onbekend

Met een dubbel gevoel verliet Kai Meeuwsse zaterdag het terrein van Buitenveldert. De trainer van zaterdag 1 zag zijn ploeg bij de nieuwkomer in 2A een punt meenemen (3-3), maar dat hadden er na een matig optreden net zo goed drie kunnen zijn.
OSV gaf twee keer een voorsprong uit handen en de gelijkmaker van Buitenvelder viel in de slotminuut. In de resterende tijd incasseerden doelman Marco Keevel en Buitenveldert-spits Donny van de Pol ook nog een rode kaart na een onnodig akkefietje.
Het dubbele gevoel van de OSV-trainer was wel verklaarbaar. Buitenveldert legde een aardige wedstrijd op de mat, was sterker maar weigerde het ondermaatse spel van OSV af te straffen. ,,Dit was niet goed van onze kant”, gaf aanvoerder Mischa Klaver toe.
De laatste man maakte, net als een week eerder tegen HBOK, twee treffers. Zijn tweede, een klein kwartier voor het einde uit een strafschop, bracht OSV op 3-2. Daarna liep de ploeg vooral achteruit en was het vragen om de gelijkmaker. Die viel dan ook in de slotfase. Daar hing echter wel een flink buitenspelluchtje aan.
,,Buitenveldert voetbalde beter. Ik herkende mijn eigen ploeg niet”, was Meeuwsse na afloop duidelijk. ,,We hebben het lastig met ploegen die ons onder druk zetten. We haalden ons eigen niveau niet. Drie punten was een te grote beloning geweest, maar twee keer een voorsprong weggeven mag ook niet.”
OSV had de derde zege op rij kunnen boeken, maar al vroeg was duidelijk dat het een lastige middag zou worden bij het fris spelende Buitenveldert. Na zeven minuten lag de 1-0 al in het net, toen Van de Pol raak kopte. OSV liet lang niets zien, maar kwam in de 23ste minuut wel op 1-1. Klaver mocht van dichtbij vrij inkoppen en de Buitenveldert-doelman blunderde door de bal door zijn handen te laten glippen. Even later had Bruce Carstens pech dat keeper Van de Donk wel een hand achter zijn vrije trap kreeg.
OSV haalde met 1-1 de rust, maar had daarbij wel het geluk dat de thuisclub na een te zachte terugspeelbal van Ricardo MacNack doelman Marco Keevel niet wist te verschalken. De tweede helft was amper begonnen toen Jeffrey Gits vrij door het centrum mocht opstomen en de bal keurig in de hoek schoof: 1-2.
De voorsprong van OSV was onterecht, maar soms is voetbal oneerlijk. Meeuwsse had in de rust wat omzettingen doorgevoerd en die leken te werken. Buitenveldert zette echter nogmaals aan, kreeg ook kansen en in de 74ste minuut was het raak op een fraaie manier. Een hoge bal werd door de vrijgelaten De Puysselaar ineens op de voet genomen: 2-2.
Buitenveldert kreeg weinig tijd om te genieten van de gelijkmaker, want een minuut later hielp arbiter Idrissi Chiour OSV aan een buitenkansje door een handsbal met een strafschop te ‘belonen’. Net als tegen HBOK schoot Klaver onberispelijk raak. ,,Daarna liepen we vooral terug en riepen we het onheil over ons af”, constateerde Meeuwsse. ,,We moeten die 3-2 gewoon over de streep trekken”, vond de trefzekere Klaver.
Dat lukte niet. Arbiter Idrissi Chiour raakte na de strafschop het overzicht volledig kwijt, begon met gele kaarten voor OSV’ers te zwaaien (in totaal vijf keer geel) en drukte in de slotfase een zware stempel op het duel. Hij zag niet dat Erken de 3-3 in buitenspelpositie maakte en ging opnieuw in de fout toen Keevel Buitenveldert-spits Van de Pol wegdrukte om een bal te pakken. De aanvaller trapte duidelijk na, maar beiden konden met rood vertrekken. Waarom Keevel rood ontving, bleef onduidelijk.
,,Eigenlijk verdienden we geen punt, maar als je in de situatie komt om er drie te pakken moet je dat ook doen. Dominant spelen is onze kracht, maar daar zijn we geen moment toe in staat geweest”, was Meeuwsse eerlijk. Komend weekeinde wacht de uitwedstrijd bij het dit seizoen sterk spelende BOL (derde). OSV staat in de middenmoot. Meeuwsse: ,,We staan waar we moeten staan.”