Mannen zaterdag, 1, 2e klasse A

5 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Dorrestijn, G.C.

Om de ruime overwinning van zaterdag 1 op hekkensluiter Opperdoes nu helemaal op het conto van Michel Heeren te schrijven, gaat mischien wat ver.

Maar de doelman van zaterdag 2 was rond half vier wel bereid zijn plaats aan de stamtafel in de OSV-kantine weer in te wisselen voor een plek tussen de palen op het veld, toen Kai Meeuwsse in de rust een beroep op hem deed. Diens ploeg was op dat moment in de loopgravenoorlog tegen Opperdoes niet verder gekomen dan 1-1. Na 90 minuten stond er echter een prima 5-1 zege voor OSV op het scorebord. En daar had Heeren zijn steentje aan bijgedragen.

Grijnzend stapte de doelman van het veld om zich voor de tweede keer die middag te melden voor enkele biertjes. ,,Ik had er al een paar op toen Kai zich meldde. Mooi dat ik het eerste uit de brand kon helpen”, zei de 32-jarige keeper, die OSV in de tweede helft nog een aantal keren uit de problemen moest helpen.

Heeren verving Maarten Daniels, die zich na 45 minuten rondwandelen in de doelmond niet lekker voelde. In die periode had de tweede doelman van OSV – hij nam de plaats in van de geschorste Marco Keevel - alleen een keer de bal uit het net moeten halen. En dat was na 20 minuten, toen de tegenstander er ineens wel in slaagde een goede aanval op de mat te leggen: 0-1.

OSV had in eerste instantie geen antwoord op het spel van de bezoekers, die een ‘dubbeldekker’ voor het eigen doel posteerden om op die manier de  schade zoveel mogelijk te beperken. Er moest een strafschop aan te pas komen om de eerste bres te slaan in de stugge verdedigingslinie van de tegenstander. Arbiter Dorrestijn legde de bal op de stip na ongelukkig hands van een Opperdoes-verdediger. Bruce Carstens schoot hard, hoog en feilloos binnen: 1-1.

,,We speelden een moeizame eerste helft. Opperdoes was in de warming-up al begonnen met ingraven”, constateerde Meeuwsse. ,,Zo’n ploeg moet je met variatie kapot spelen en dat lukte ons in die fase niet.”

In de tweede helft kwam het toch nog goed. Bas ter Haak brak de ban. De middenvelder joeg de bal in de 64e minuut met een streep van buiten de zestien laag in de hoek. Heeren voorkwam vervolgens de 2-2.

Carstens brak met zijn tweede treffer, nadat hij zichzelf vrij had geworsteld in het strafschopgebied, het verzet van Opperdoes definitief. OSV kreeg daarna nog een aantal goede mogelijkheden. Na een verre uittrap van Heeren bekroonde Jeffrey Gits met een mooi lobje zijn goede tweede helft met de 4-1. Carstens zorgde met zijn derde treffer van de dag voor het slotakkoord en tevreden gezichten in de kantine.

,,Twee duels, zes punten, negen doelpunten voor en ik maar eentje tegen. Mooie cijfers”, lachte Heeren, die met zaterdag 2 Reiger Boys 2 al met een 4-1 nederlaag naar huis had gestuurd. OSV steeg door de derde zege naar de zesde plaats in 2A. Komende zaterdag volgt de uitwedstrijd bij nummer negen, EDO.